logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

E.ON zvyšuje cenu elektřiny od 20. listopadu

Po ČEZu zvyšuje cenu elektřiny na začátku topné sezony i E.ON. U E.ONU se jedná zejména o ceník určený stávajícím zákazníkům, kteří elektřinou topí. Zvyšuje se nejen cena komodity, ale i stálý plat.

Reklama

Zákazník, který topí akumulačními kamny a má roční spotřebu ve vysokém i nízkém tarifu 2 000 kWh, zaplatí za rok o 1 462 Kč více. U Přímotopů se spotřebou 1 000 kWh ve vysokém a 9 000 kWh v nízkém tarifu zvýšení částky za topení dosáhne 3 525 Kč za rok. Ve srovnání s loňskou zimou zákazníci zaplatí ještě více, protože do konce roku platil levnější ceník, než se kterým zvýšení cen porovnávám.

Nejvíce využívaný jednotarif zatím nebyl měněn, ale poslední dva roky je u velkých dodavatelů zvykem, že zvyšování cen se děje nadvakrát. Jednou se zvyšují ceny dvojtarifů a podruhé ceny jednotarifu. To je ale zatím pouze spekulace.

Současně se základním ceníkem pro domácnosti se zvyšují ceny i u standardního ceníku pro podnikatele. Tomuto zvýšení předchází zvýšení ceny produktů pro stávající zákazníky, kterým byla automaticky prodloužena smlouva nebo, kteří by přešli na jiný produkt se závazkem.

Nabídka pro nové zákazníky se zatím nemění a je pro nové zákazníky cenově i službami atraktivní. Na zvýšení cen standardního produktu reagovala zatím pouze společnost Bohemia Energy u ceníků, u kterých se ceny odvíjejí od cen dominantních dodavatelů na určitém distribučním území. (ceník Garance a Klasik).

Zvýšení ceny z hlediska toho, co čeká energetické společnosti v blízké budoucnosti zcela pochopitelné, i když cena elektřiny na burze na rok 2020 zatím neroste a pohybuje se kolem 50 EUR za megawatthodinu.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.