logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

E.ON smí koupit část innogy, pokud prodá její aktivity v ČR

Tradiční a spolehlivý dodavatel energií innogy bude i nadále pokračovat na českém trhu a bude se připravovat na vstup strategického partnera v příštím roce. Pro zákazníky se nic nemění.

Reklama

Energetická společnost E.ON smí převzít část majetku firmy innogy, pokud splní určité podmínky, mezi které patří prodej plynárenských a elektrárenských aktivit innogy v České republice. Rozhodla o tom Evropská komise (EK). Schválila tak návrh, který jí E.ON předložil. V návaznosti na rozhodnutí EK rezignoval generální ředitel společnosti innogy Česká republika Martin Herrmann. Nahradí ho Tomáš Varcop (54).

Chystaný prodej aktivit innogy v Česku považuje E.ON za svůj největší ústupek Evropské komisi. Kdyby to bylo možné, rád by si je ponechal, řekl dnes na tiskové konferenci v německém Essenu šéf E.ON Johannes Teyssen.

Web Euro.cz tento týden napsal, že mezi zájemce o obchodní část innogy ČR patří společnosti ČEZ, Energetický a průmyslový holding podnikatele Daniela Křetínského, KKCG podnikatele Karla Komárka, slovenské SPP a australská finanční skupina Macquarie, respektive její divize Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA).

V posledních měsících se v souvislosti s touto transakcí trhem šířily různé fámy a dezinformace. „Schválená transakce mezi společnostmi RWE a E.ON nebude mít dopad na naše dnešní vztahy se zákazníky innogy v Česku. Všichni naši zákazníci se mohou dál spoléhat na dodávky energií od innogy podle uzavřených smluv i skvělý zákaznický servis tak, jak byli dosud zvyklí,“ řekl CEO innogy Energie Tomáš Varcop. „Rád bych ještě zdůraznil, že příprava na vstup nového investora do české skupiny innogy v roce 2020 bude probíhat pod dohledem a garancí právě Evropské komise“, dodal Varcop.

Jednička na trhu s plynem a největší alternativní dodavatel elektřiny bude také pokračovat ve své úspěšné obchodní strategii a pokusí se na podzim přilákat nové zákazníky. „Dlouhodobě nám obchodně funguje systém různých odměn. Právě startujeme velkou kampaň s atraktivní novinkou pro zákazníky, kteří se rozhodnou přejít k innogy. Budeme štědří a naše nová nabídka bude opět patřit mezi nejzajímavější na trhu,“ řekl Varcop.

Součástí obchodních aktivit innogy na českém trhu jsou také dodávky tepla, služby v oblasti čisté mobility nebo vysokorychlostního internetu. „V našich teplárnách se nyní intenzivně připravujeme na nadcházející topnou sezónu. Například v Náchodě dokončujeme investici ve výši 100 milionů korun do výstavby nového kotle a dvou kogeneračních jednotek. Obyvatelé města díky tomu v příštích letech ušetří za teplo od innogy,“ řekl Zdeněk Kaplan, CEO innogy Energo.

Další rozvoj čeká také největší síť plniček CNG v zemi. Motoristé mohou u innogy po celé republice doplňovat CNG už v celkem šesti desítkách lokalit. „V posledních třech letech jsme do rozvoje naší celostátní sítě masivně investovali, navíc se nám nedávno podařila strategická akvizice společnosti CNGvitall. V tuto chvíli se budeme zaměřovat hlavně na bílá místa na mapě. Nové plničky budeme stavět v lokalitách, kde vidíme potenciál, nebo tam, kde budeme mít zajištěnou klientelu a odběr,“ dodal Kaplan.

Nejnovějším přírůstkem je stanice na parkovišti v Dřevčické ulici v pražských Malešicích vedle sídla innogy, kde jsou pro motoristy k dispozici dva plnicí stojany. Do konce roku firma plánuje otevřít ještě plničky v Přerově, Šumperku, Třebíči a Mníšku pod Brdy.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.