logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

innogy zdražuje plyn

Největší dodavatel zemního plynu v republice od 22.1.2019 zdražuje plyn. Domácnosti zaplatí v příštím roce o jedno až pět procent více.

Reklama

Jedná se o základní produktovou řadu dodavatele Standard, podle které se odvíjejí i nabídky ostatních dodavatelů. Většina alternativních dodavatelů se snaží nabízet plyn za nižší ceny, než je cena plynu dominantního dodavatele.

Tentokrát innogy nedala konkurenci šanci na přizpůsobení cen a počkala si, až ostatní zdraží. Zdražení plynu bylo vzhledem k vývoji velkoobchodních cen předem jasné a u většiny obchodníků nevyhnutelné.

Na rozdíl od jiných obchodníků innogy nezdražuje stálý plat a zdražení plynu není nijak vysoké. Ve většině odběrných pásem se zvyšuje cena plynu bez DPH o 42,40 korun za megawatthodinu. Nová cena ve většině oblastí je 897 Kč místo 854,60 korun za megawatthodinu.

V Kalkulátoru cen energií TZB-info je při roční spotřebě dvacet megawatthodin je tento produkt na 180. místě z 221 nabídek. U této ceny je nutné zohlednit velmi bohatou nabídku výhod a služeb, které mnoho jiných dodavatelů nenabízí.

innogy poskytuje zákazníkům širokou nabídku produktů, jejich ceny se mění v průběhu roku a tak se zatím nejedná o hromadné zvyšování cen obchodníka.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.