logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Vyjádření One Energy & One Mobile a.s. k ukončení dodávek

V souvislosti s nepodařeným přechodem na nový informační systém se společnost dostala do situace, kdy se management společnosti rozhodl ze svého podnětu o ukončení činnosti.

Reklama

V souvislosti s nepodařeným přechodem na nový informační systém a soustavnými problémy s vygenerováním platebních kalendářů a následné fakturace (vyúčtování) za dodávky elektřiny a zemního plynu se naše společnost dostala do situace, kdy nedokázala plnit přísné podmínky energetického trhu a management společnosti rozhodl ze svého podnětu o ukončení činnosti. Dnešním dnem jsme požádali Operátora trhu (OTE) o znemožnění účastnit se obchodů na krátkodobých trzích včetně zadávání bilaterálních obchodů čímž jsme přestali plnit základní úlohu subjektu zúčtování a defacto tímto krokem jsme i přestali splňovat finanční podmínky dané pravidly trhu.

Na základě této informace registrovaní účastníci trhu mohou v součinnosti se zákazníkem, kterému má být podle energetického zákona zahájena dodávka elektřiny dodavatelem poslední instance, prostřednictvím informačního systému operátora trhu podat do 22.03.2018, 24:00 hod., žádost o zrychlenou změnu dodavatele u dotčených odběrných míst podle § 59 vyhlášky o Pravidlech trhu s elektřinou. ​​V případě, že nedojde u zákazníků ke změně dodavatele, bude příslušným zákazníkům zahájena dodávka elektřiny dodavatelem poslední instance.

Příjem rychlé změny dodavatele pro odběr zemního plynu je umožněn v období od 22.3.2018 do 25.3.2018 do 8:00 hodin. Zahájení dodávek dodavatelem poslední instance, nebo jiným dodavatelem na základě rychlé změny dodavatele, nebo nezajištění dodávky, nastane 26.3.2018 v 6:00 hodin.​

Společnost dnešním dnem přestává přijímat jakékoli zákaznické požadavky a soustředí se pouze a výhradně na vyúčtování všech dodávek elektřiny a zemního plynu, s cílem vypořádat přeplatky a nedoplatky z dodávek energií a vyrovnání se se všemi věřiteli společnosti. One Energy & One Mobile v současné době již nedisponuje zákaznickým centrem a je možné ji kontaktovat pouze prostřednictvím e-mailu na adrese zakaznik@oneenergy.cz

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.