logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Interiérové sklo v koupelně: Nepostradatelný materiál moderního bydlení

Interiérové sklo se stalo neoddělitelnou součástí moderního bydlení a jeho přítomnost je dnes téměř samozřejmostí. Sklo v interiéru nejenže dodává prostoru eleganci a nadčasovost, ale je také vysoce praktické, a to zejména v takových místnostech, jako je koupelna. V tomto článku se zaměříme na různé typy skla, které lze v koupelně použít, jako jsou čiré bezpečnostní, ornamentní a digitálně potištěné sklo. Představíme si jejich výhody a důvody, proč byste je měli zvážit.

Typy skla v koupelně

  1. Čiré bezpečnostní
    Čiré bezpečnostní sklo IZOS Protect je jedním z nejčastějších materiálů používaných v koupelnách. Jeho hlavní výhodou je, že je kaleno při teplotě 660 °C, což mu umožňuje dosáhnout bezpečnostní třídy 1C1. Tento proces zajišťuje, že pokud dojde k jeho rozbití, sklo se roztříští na malé neostré střepy, které neporaní uživatele. Kalené sklo je tedy ideálním řešením pro sprchové kouty, vanové zástěny, kde je bezpečnost na prvním místě. Navíc, díky své průhlednosti nenarušuje estetiku dalších prvků, jako jsou dlažby s různými dekory či mozaiky, a může jim dokonce dodat na eleganci.
  2. Ornamentní sklo
    Ornamentní sklo IZOS je skvělé pro ty, kteří hledají nejen funkčnost, ale i dekorativní prvek a intimitu. Toto sklo je k dispozici v různých vzorech a texturách, které mohou dodat koupelně jedinečný vzhled. Ornamentní sklo je navíc stejně odolné a bezpečné jako čiré sklo, takže si můžete být jisti, že i zde je bezpečnost zajištěna.
  3. Digitálně potištěné sklo
    Digitálně potištěné sklo IZOS Design je vrcholem moderní technologie a designu. Díky možnosti tisku v ultra vysokém rozlišení 4K a 1 440 DPI můžete na sklo přenést jakýkoliv grafický motiv nebo fotografii. Používají se organické keramické barvy, které se při vysoké teplotě zakalí do skla, což zajišťuje jejich vysokou odolnost proti UV záření, poškrábání a teplotním změnám. Toto sklo je ideální pro ty, kteří chtějí do své koupelny vnést osobitý styl a originalitu.

  1. Hrana leštěná
  2. Hrana průzračně leštěná
  3. Hrana matně broušená
  4. Hrana sražená
  5. Hrana řezaná

Výhody skla v koupelně

  1. Hygienický materiál
    Sklo je velmi hygienický materiál, který se snadno čistí a udržuje. Na jeho hladkém povrchu se neusazují bakterie ani plísně, což je v koupelně klíčové.
  2. Snadná údržba
    Sklo je materiál, který se velmi snadno udržuje. Stačí jej pravidelně otírat vlhkým hadříkem nebo speciálními čistícími prostředky na sklo, a vaše koupelna bude vždy vypadat jako nová.
  3. Bezpečnost
    Jak jsme již zmínili, kalené sklo dosahuje vysoké úrovně bezpečnosti. Pokud se sklo náhodou rozbije, roztříští se na malé neostré kousky, které minimalizují riziko poranění.



Opracování a uchycení skla

Pro správné fungování a estetiku je důležité sklo správně uchytit a opracovat. Sklo lze uchytit pomocí děr nebo upravit sklo do jakéhokoliv tvaru pomocí NCS stroje. Hrany musí být vždy dokonale hladké a bezpečné na dotek, proto doporučujeme leštěné hrany pro estetický dojem, které podtrhnou luxusní dojem.


Závěr

Sklo v koupelně není jen estetickým prvkem, ale také praktickým a bezpečným řešením. Ať už zvolíte čiré bezpečnostní sklo, ornamentní sklo nebo digitálně potištěné sklo, získáte materiál, který je hygienický, snadno se udržuje a přináší vysokou úroveň bezpečnosti. Moderní technologie umožňují vytvořit skleněné panely s jakýmkoliv designem a v jakémkoliv tvaru, což vám dává nekonečné možnosti pro vytvoření své ideální koupelny.

www.izos.cz



 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.