logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Trimaran Praha – stavba s vizí budoucnosti

Nová administrativní budova TRIMARAN PRAHA skýtá mnoho zajímavého pro milovníky umění i moderního funkčního vzhledu, jakož i příznivce udržitelného stavění. Její součástí je i moderní multifunkční CUBEX CENTRUM PRAHA, které služby objektu vhodně rozšiřuje a doplňuje. I když interiér CUBEX CENTRA PRAHA navrhl jiný architekt než projekt TRIMARAN PRAHA, vytvářejí spolu jedinečný harmonický a funkční celek.

Nová originální administrativní budova TRIMARAN PRAHA byla cíleně plánována jako objekt šetrný k životnímu prostředí a aspiruje na získání nejvyšší kategorie LEED PLATINUM certifikátu.

Název budovy vychází z půdorysu objektu, který připomíná loď. Půdorys sleduje tvar písmena E, které tvoří tři křídla propojená příčným traktem a zelené střechy dvou atrií mezi jednotlivými křídly tak tvoří příjemnou oázu a krásně upravenou odpočinkovou zónou pro klienty objektu.




Při vstupu dovnitř nás obklopí čisté bílé linie zpestřené lokálními barevnými prvky. Je nesmírně příjemné, že sádrokarton Knauf se zde v rukách architektů, kteří se na stavbě podíleli, nestal jen funkčním, ale i významným designovým a uměleckým prvkem v interiéru. O akustickou pohodu se zde starají děrované akustické desky Knauf Cleaneo na stropech, osvětlení foyer je esteticky začleněno do sádrokartonových vzhledových prvků pod stropem nebo v podhledech.

Architektonické pojetí interiéru odkazuje na český kubismus

Název CUBEX i jeho logo jsou inspirovány českým kubismem a celý prostor vyplňují prvky připomínající tento světově unikátní architektonický styl. Od prolamovaných ploch na zdech a konstrukcí stropních podhledů přes jedinečně koncipované barové a registrační pulty až po detaily v tomto stylu. Na rozdíl od přilehlých prostor je multifunkční sál založen na maximální jednoduchosti hladkých stěn. Jeho kouzlo začíná pohledem na strop. V prvcích mřížky, která je volnou obdobou prolamovaných ploch stěn, je zabudované osvětlení, které může měnit barvu podle požadavku klienta. Kouzlo multifunkčního prostoru je postaveno na individuálně programovatelné audiovizuální technice, která začíná již ve vstupní hale a vede vás světelnými efekty přes foyer přímo do sálu, kde show pokračuje. Promítat se dá na všechny stěny sálu pomocí individuálně vytvořených scénářů a možnosti jsou takřka neomezené.




Kvalitní odhlučnění hlavního sálu s akustickými konstrukcemi Knauf

To vše odděluje od okolních prostor výkonná sádrokartonová akustická stěna W145, která má kvůli výšce CW profily spojené speciálními MW spojkami. Opláštění je jak jinak než masivní, z každé strany Knauf RED Piano 15 + 15 + 18 mm. Vzduchová neprůzvučnost činí 70 dB. Důvody pro její použití byly dva. Tím prvním byla nízká hmotnost ve srovnání s betonem, druhým kvalitní odhlučnění přilehlých kancelářských prostor od akcí v sále.

O akustiku stropů se v sale stará podhled Knauf D112 s dvojitým opláštěním deskami Knauf DIAMANT.

Funkční estetika díky sádrokartonovým deskám KNAUF


Celá budova TRIMARAN PRAHA včetně prostor CUBEX CENTRA PRAHA je obrazem jednoduchého, vzdušného, a přitom funkčního designu, mnoha neotřelých vizuálních i technických nápadů a nepřeberných možností změny vzhledu pomocí audiovizuálních úsporných digitálních technologií.

Sádrokartonové konstrukce suché výstavby Knauf se výrazně podílejí na tom, že celkově prostory působí moderně, čistě a vysoce funkčně. Pro zalomené kubistické plochy se sádrokarton ukázal jako ideální materiál. Neplní tady totiž jen ryze účelovou roli, ale stal se i důležitým designovým a uměleckým prvkem, který výrazně dotvořil charakter interiéru tohoto nového objektu.

Celkem se spotřebovalo cca 1100 m2 akustických děrovaných desek Knauf CLEANEO, 2500 m2 akustických sádrokartonových desek Knauf DIAMANT a 14 500 m2 standardních desek Knauf WHITE, impregnovaných desek Knauf GREEN a speciálních sádrokartonových desek se zvýšenými protipožárními a akustickými vlastnostmi Knauf RED Piano.




Více o akustických vlastnostech sádrokartonu na zesilteticho.cz.

Stáhněte si brožuru ZESILTE TICHO! Akustický comfort Knauf ZDE.

InvestorHARRO DEVELOPMENT PRAHA s.r.o.,
dceřiná společnost S+B GRUPPE AG
Generální dodavatelS+B Plan & Bau Prag spol. s r.o.
Architekt
Projekt TRIMARAN PRAHA
Architekt Prof. Dipl.-Ing. Ernst Hoffmann, Rakousko
Mag.Arch. Martin Tröthan, Rakousko
Architekt
CUBEX CENTRUM Praha
4a architekti, s.r.o.
Ing. arch. Peter Hudák, Česká Republika
Ing. arch. Jan Burček, Česká Republika

Knauf Praha s.r.o.
logo Knauf Praha s.r.o.

Společnost KNAUF Praha s.r.o. působí na českém stavebním trhu od roku 1991. Je jedním z nejvýznamnějších výrobců stavebních materiálů v oblasti sádrokartonových produktů a systémů. Značka Knauf je vždy spojována s vysokou kvalitou a nadstandardním ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.