logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Calio a Calio S – nová čerpadla od KSB

Oběhová čerpadla Calio jako svou zásadní novinku představil na jarním veletrhu ISH Frankfurt n. M. koncern KSB. Nová oběhová čerpadla jsou výsledkem přenosu znalostí, zkušeností s návrhem, konstrukcí a výrobou čerpadel určených pro projektovou výstavbu do segmentu čerpadel pro otopné soustavy, aplikace ve vzduchotechnice a klimatizacích.

Calio jsou čerpadla, která jsou výsledkem práce odborníků KSB od prvotní myšlenky až po jejich uvedení na trh.

Význam čerpadel Calio pro KSB

Rozšířením sortimentu čerpací techniky KSB o čerpadla Calio se KSB dostává do pozice, ve které může splnit požadavky kladené na hydraulické soustavy ve velkých objektech, ale i v těch menších. Důsledkem je, že KSB nyní může svou čerpací technikou kompletně pokrýt mnohem větší šíři požadavků a sestavit ucelený paket pro větší objekty s různícími se požadavky na výkon čerpací techniky, ale řešit i jednotlivé požadavky malých objektů a rodinných domů.

Přenos zkušeností KSB do segmentu malých objektů

Konstrukční části čerpadla Calio včetně tvarované tepelné izolace
Konstrukční části čerpadla Calio včetně tvarované tepelné izolace

Znalost problematiky optimalizace návrhu a výběru typu čerpadla z oblasti velkých zařízení, náročných na přesné zadání parametrů, se s čerpadly Calio přenese i do segmentu malých objektů. Konkurující výrobci nyní budou mít těžší pozici, neboť se s čerpadly Calio budou střetávat a budou muset o své současné podíly na trhu mnohem více bojovat.

 

Důvěra instalačních firem

Důvěrou v kvalitu a technické vlastnosti čerpadel Calio je podmíněn růst zájmu o jejich uplatnění. Čerpadla Calio všech typů jsou od svého představení světové veřejnosti nositeli certifikátu „Handwerker Marke“ německého svazu ZV SHK zastřešujícího řemeslnické podniky v oboru techniky prostředí. Certifikát dokazuje splnění kritérií, která od čerpadel řemeslníci očekávají. Tedy nejen kvalitu, technické vlastnosti, ale i snadnou instalaci a servisní podporu. V tomto směru se české prostředí od německého lišit nebude.

Calio-Therm S (vlevo) se od čerpadla Calio S (vpravo) liší materiálovým provedením hydraulické části
Calio-Therm S (vlevo) se od čerpadla Calio S (vpravo) liší materiálovým provedením hydraulické části

Druhy čerpadel Calio

Pod souhrnným označením Calio se nacházejí řady čerpadel Calio s připojením na potrubí D1“ až DN50 a Calio (S) s připojením na potrubí R1/2“ až R1 1/4“, obě řady s určením pro otopné a chladicí soustavy v rozsahu provozních teplot od −10 °C až do +110 °C. Dále jde o čerpadla Calio-Therm S, která jsou určena pro zajištění cirkulace teplé vody. Sortiment řady Calio bude během krátké doby rozšířen o další velikosti až do DN80.

Calio splňuje požadavky s předstihem

KSB vývojem nových čerpadel Calio zajistila s předstihem splnění evropských požadavků na zvyšování energetické účinnosti ErP 2015, a tím se tato čerpadla zařadila do špičky v tržní nabídce. Calio jsou čerpadla koncepce ECM s elektronickou komutací. Elektronické řízení umožnilo u čerpadel Calio a Calio (S) volit obvyklé, nejčastěji požadované regulační funkce.

Jednoduché nastavení a připojení

Podmínkou získání řemeslnického certifikátu „Handwerker Marke“ je i jednoduchost ovládání. K nastavení požadovaných parametrů slouží červené tlačítko a malý displej. Během provozu displej zobrazuje aktuální elektrický příkon čerpadla, ale lze vyvolat i údaj o celkové spotřebě. Displej též zobrazí kód eventuální poruchy. Elektronika čerpadel Calio, u kterých se předpokládá i požadavek napojení na centrální dispečink, je připravena na různé druhy externího řízení, například po sběrnici ModBus, signálem 0 až 10 V a pro spolupráci s druhým čerpadlem ke zvětšení výkonu nebo zálohování. Pro napojení jsou připraveny samostatné kabelové přípojky a není nutné instalovat doplňující interface.

Stáhněte si článek v PDF: Calio KSB


 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.