logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

AKU nářadí boří mýty v Centru energetického poradenství PRE

V rámci slavnostního zahájení letních expozic v Centru energetického poradenství PRE v Praze se dnes otevřela rovněž výstava akumulátorového nářadí značky Bosch, která představí řadu novinek ze segmentu hobby a jistě tak osloví mnohé české kutily a zahrádkáře. Zájemci zde mohou získat řadu užitečných rad a tipů a navíc si některé z exponátů i přímo na místě vyzkoušet.

Češi jsou národem kutilů, a aby s výsledky své práce mohli být opravdu spokojeni, potřebují kvalitní nářadí. Mnozí si přitom již zvykli používat to s akumulátorovými bateriemi, neboť tato technologie má v porovnání s klasickým, elektrickým, nářadím jednu nespornou výhodu, a tou je nezávislost na síťovém připojení. Svému uživateli tak při práci poskytuje velkou svobodu pohybu. „S AKU nářadím v ruce si bez jakéhokoli omezování dojdete za prací skutečně kamkoli,“ upozorňuje na jeho hlavní přednost Robert Hála, zástupce společnosti Robert Bosch odbytová s.r.o., a dodává: „Abychom potřeby našich zákazníků co nejlépe uspokojili, nabídku AKU nářadí stále rozšiřujeme. Zároveň věnujeme velkou pozornost oblasti technologického vývoje a dnes proto máme jistotu, že současný výkon AKU baterií je srovnatelný s výkonem nářadí napájeného ze sítě.“

Kvalita akumulátorových technologií se v posledních letech výrazně zlepšila, a to především zásluhou nových Li-Ion baterií. Díky nim zůstává AKU nářadí neustále připraveno k použití. Odpadá totiž riziko samovybíjení. „Plně nabitý Li-Ion akumulátor zůstává i po čtyřech měsících nečinnosti nabitý zhruba na 92%. Na rozdíl od dříve nejčastěji používaných Ni-Cd akumulátorů tak máme požadovaný výkon k dispozici šestkrát delší dobu,“ doplňuje Hála. Zároveň Li-Ion baterie nemají paměťový efekt, lze je tedy kdykoli bez obav dobíjet bez ohledu na to, jaká kapacita ještě zbývá. V neposlední řadě Li-Ion technologie přináší doslova hmatatelnou výhodu v podobě nižší hmotnosti. Kvalitní AKU nářadí se tak může stát nepostradatelnou součástí výbavy každého kutila a zahrádkáře.

Přesvědčit se o tom mohou na vlastní oči všichni, kdo v průběhu letních měsíců navštíví expozice v Centru energetického poradenství PRE v Jungmannově ulici 28 v Praze 1. K vidění zde bude více než třicet výrobků AKU nářadí z oblasti dílny i zahrady, od nejčastěji používaných šroubováků, vrtacích kladiv či multifunkčních svítilen, až po stroje, které usnadňují komplexní údržbu a úklid zahrady, např. sečení trávy, péči o okrasné záhony i okraje trávníků, nebo prořezávání stromů, zastřihávání živých plotů, apod. Zájemci se budou moci seznámit nejen s technickými parametry jednotlivých výrobků, ale odborní poradci Centra jim také poskytnou řadu užitečných rad a tipů, jak správně vybírat. „Filosofie značky Bosch je nám blízká, proto jsme společně připravili tuto jedinečnou ukázku hobby nářadí jako zpestření naší letní výstavy „Rekordy plné energie“. Rádi přivítáme individuální zájemce i rodiny s dětmi a věříme, že každý si v našem Centru přijde na své,“ uvádí Josef Raffay, vedoucí oddělení Analýzy trhu a poradenství Pražské energetiky.

Inspirovat se můžete v Centru energetického poradenství PRE v Jungmannově ulici 28, Praha 1, v termínu od 6. 6. 2012 do 31. 8. 2012, kde souběžně probíhá výstava „Rekordy plné energie“. Vstup je zdarma.


A-Z energetické služby na klíč od PRE
logo A-Z energetické služby na klíč od PRE

Společnost PREenergo, a. s., a je dceřinou společnosti Pražská energetika, a. s., a patří do Skupiny PRE. PREenergo zajišťuje kompletní energetické služby spojené s dodávkou elektřiny a plynu včetně jejich financování. Nabídka je určena pro byty, rodinné ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.