logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Příklady úspor energie výměnou čerpadel v hotelech

Hotely jsou mezi pěti největšími spotřebiteli energie v této kategorii budov. Nejvíce energie v hotelech spotřebovávají tyto aplikace: prostorové vytápění, ohřev vody a klimatizace. Jsou to samozřejmě aplikace, které využívají čerpadla. Proto je potenciál úspory u čerpadel vysoký.

Výměna starých, i když funkčních čerpadel? Ano.

Grundfos a hotely

Staré přísloví říká: “Když to není rozbité, neopravuj to.” Ale nemusí to platit vždy, jak zjistily hotely v celé Evropě. Rozhodly se ve svých systémech vyměnit čerpadla, a to i přesto, že původní čerpadla nebyla stará ani rozbitá.


Hlavní spotřebitelé energie
V sektoru služeb jsou hotely jedním z hlavních spotřebitelů energie, a to mezi pěti největšími spotřebiteli v této kategorii budov. Takže potenciál úspor je značný. Nejvíce energie v hotelech spotřebovávají tyto aplikace: prostorové vytápění, ohřev vody a klimatizace. Jsou to samozřejmě aplikace, které využívají čerpadla. Použitím správných čerpadel v těchto aplikacích lze dosáhnout významných úspor.

Nejmodernější vybavení
Jako přední světový výrobce čerpadel dodává Grundfos nejmodernější řešení pro téměř všechny aplikace v moderních hotelech, včetně uvedených aplikací s velkou spotřebou energie. Čerpadla Grundfos patří mezi energeticky nejúčinnější na trhu. Oběhová čerpadla Grundfos v energetické třídě A se automaticky přizpůsobí aktuálním požadavkům systému, čímž snížují spotřebu energie ve srovnání se staršími čerpadly.

Po celé Evropě
Časopis BLUEPRINT poskytuje přehled některých velkých hotelů v Evropě, které se rozhodly pro instalaci čerpadel od společnosti Grundfos.

Hotel Radison Blu, Lisabon, Portugalsko

Řešení:
Grundfos Hydro MPC Booster

Fakta:
Automatická tlaková stanice s čerpadly CRI (E) nebo CR (E) paralelně zapojenými a upevněnými na společném rámu s ovládací skříní a veškerým potřebným vybavením připravena k okamžité instalaci.

Řešení: Grundfos MAGNA 65-60

Hilton Rotterdam, Nizozemí

Fakta:
Oběhová čerpadla s energetickou účinností A a s funkcí AUTOADAPT pro zajištění maximální účinnosti.

Reval Hotel Lietuva, Vilnius, Litva

Řešení:
Kompletní řada Grundfos

Hotel Europa, Bosna a Hercegovina

Řešení:
Vytápění, klimatizace a systémy hašení požáru

Grand Elysee, Hamburk, Německo

Řešení:
Čerpadla Grundfos MAGNA

Fakta:
Oběhová čerpadla v energetické třídě A s funkcí AUTOADAPT pro zajištění maximální účinnosti.

Hilton Liverpool One, Anglie

Řešení:
Vytápění, klimatizace, větrání a vodovodní systémy.


Oběhové čerpadlo MAGNA3 pro vytápění a klimatizaci větších budov
 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.