logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

HELUZ investoval do rozvoje výroby více jak 16,5 milionu

Nové technologie zpracování, propojení provozů a rozšíření skladovacích kapacit byly hlavním předmětem letošních nemalých investic předního výrobce cihelných produktů společnosti HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. V budoucnu lze vlivem těchto kroků očekávat další optimalizaci výroby, zvýšení kvality produktů i nabízených služeb.

Nejzásadnější podíl celkových investovaných prostředků ve výši 15,5 mil. Kč byl směřován do výrobních závodů v Hevlíně. Zde byla pro provoz za cca 12 mil. Kč vyvinuta nová technologie slámové linky, jejíž součástí je i drtič slámy. "Důvodem této technologické inovace je obecný nedostatek pilin a buničiny coby důležitých surovin potřebných pro výrobu cihel. Jemně rozdrcená sláma z naší na zakázku vyrobené linky může zmíněné suroviny nahradit, přičemž zůstává zcela přírodní surovinou bez chemických přísad," uvádí obchodní ředitel Jan Krampl.

Na opravu a rozšíření skladovací plochy, která zajistí dostatečnou kapacitu pro zásoby a tím i větší flexibilitu a plynulost při realizaci objednávek, byly dále v Hevlíně investovány cca 2 mil. Kč. Další částka přesahující 1,5 mil. Kč pak byla použita na propojení přípraven starého a nového hevlínského závodu. "Realizace dosud probíhá a dokončena by měla být v březnu příštího roku. Od zrekonstruované přípravny očekáváme zlepšení kvality suroviny a celkové zefektivnění naší výroby," doplňuje Krampl.

   

Menší, ale neméně významné finanční objemy HELUZ vynaložil také ve svých závodech v Libochovicích a Dolním Bukovsku. Rozsáhlejší oprava libochovické pece zajistí zvýšení rozměrové stability cihel a přesnější řízení pece. Oprava brusek pak umožní zvýšení zdejší výroby broušených cihel až o 30 %. Půl milionu korun bylo věnováno také na opravy skladovacích ploch v Dolním Bukovsku.


HELUZ cihlářský průmysl a.s.
logo HELUZ cihlářský průmysl a.s.

Společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. patří mezi tři největší výrobce zdících systémů na našem trhu, jako jediná je ryze česká. Zákazníkům nabízí kompletní cihelný systém pro hrubou stavbu.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.