logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Prodlužte si sezónu - materiály pro provádění kontaktního zateplení v nízkých teplotách

Ve stavebnictví se stále závodí s časem a v některých případech stavaři prohrávají, protože počasí u venkovních prací není možné naplánovat. Stavební sezóna s příchodem ranních mrazíků končí. To se týká především fasádních prací.

Reklama

Abychom Vám umožnili provádět fasádní přáce i za nepříznivých klimackých podmínek, společnost Saint-Gobain Weber Terranova a.s. přichází s novými výrobky, které jsou použitelné i při nízkých teplotách.

weber.therm mínus 7
zimní lepicí a stěrkový tmel pro zateplovací systémy

  • jedinečná revoluční receptura
  • unikátní tmel do mrazu až - 7°C
  • umožňuje lepení i stěrkování zateplovacích systémů v zimních podmínkách
  • umožní dokončení prací při náhlé změně teplot
  • pro lepení izolačních desek od 0 °C do +10 °C
  • pro vytváření základní vrstvy od -7 °C do +10 °C
  • lehce zpracovatelný

Definice výrobku :

Jednosložková lepicí a stěrková hmota na bázi cementu. Pro lepení polysterenu (EPS) a minerální vlny (MW), s vloženou skleněnou síťovinou, pro vytváření základní vrstvy na polystyrenu (EPS) a minerální vlně (MW). Není vhodný pro lepení desek a vytváření základní vrstvy na deskách z extrudovaného polystyrenu (XPS), Perimetru a soklových deskách.

Použití:

Je určen pro lepení izolačních deskových materiálů. Rovněž je určena v kombinaci s vhodným typem armovací mřížky pro vytváření podkladové mezivrstvy na lícové straně tepelně izolačních materiálů, pod finální omítkou

Tmel jako stěrková hmota je určen pro finální ukončení stavebních prací před zimním obdobím.

Technická data:

přídržnost

k polystyrenu min. 0,08 MPa
k betonu min. 0,25 MPa

přídržnost po cyklech zmrazení

k polystyrenu min.0,08 MPa
difúze vodní páry max.15

zpracovatelnost 20 minut

Požadavky na podklad

Podklad musí být pevný, suchý, odmaštěný, čistý, zbavený prachu a nesoudržných vrstev. Mezi běžně používané podklady patří soudržná omítka, beton, porobeton. Při lepení na netuhé a objemově nestabilní podklady se postupuje dle konkrétních podmínek. V případě velmi starých a savých podkladů doporučujeme podklad upravit penetračním nátěrem.

Podkladní nátěr

Podkladní nátěr je nutné provádět v rozsahu teplot uvedených na obalu podkladního nátěru.

V případě nutnosti penetrace se podklad napenetruje ředěným penetračním nátěrem weber. podklad A s vodou v poměru 1:5 - 1:8, dle savosti podkladu. V případě vyšší savosti je doporučeno provést ještě jednu penetraci. Při první penetraci použijeme penetrační nátěr v ředění 1:8 a při druhé v ředění 1:5. Netýká se izolačních desek z polystyrenu a minerální vaty.

Podmínky pro zpracování

Lepení izolantu
K lepení izolantu je lepidlo určené pro rozsah teploty podkladu a okolního prostředí od 0 °C do +10 °C a vlhkostních podmínek do 80 %.

Stěrkování
Pro stěrkování je lepidlo určené pro aplikace v rozsahu teploty podkladu a okolního prostředí od +10 °C do -7 °C a vlhkostních podmínek do 80 %. Je nutné, aby v průběhu tří dní od aplikace teplota neklesla pod -7 °C. Následnou vrstvu finální omítky je možné na stěrkovou vrstvu aplikovat až při teplotách nad +5 °C, které jsou v průběhu min. tří dní.

Lepení izolantu k podkladu a stěrkování výztužné vrstvy se provádí podle návodu montáže výrobce pro venkovní kontaktní zateplovací systém.

Příprava čerstvé směsi

Před přípravou čerstvé směsi je nutné suchou směs skladovat v takovém prostředí, aby teplota suché směsi před použitím dosahovala minimální teploty +1 °C.

Hmota se připraví postupným vmícháním jednoho pytle suché směsi (25 kg) do cca 6 l vody. Teplota záměsové vody musí být cca +20 °C. Nesmí se přidávat voda teplejší než 35 °C. Míchání provádět pomocí Unimixeru násady na vrtačku. Doba míchání je cca 2-3 minuty. Po rozmíchání se tmel nechá cca 5 minut odstát a poté se ještě jednou krátce promíchá.

Tevamin tmel Z
lepicí a stěrkový tmel pro zateplovací systémy

  • vhodný pro chladné období
  • aplikace od +1 °C
  • již po 6 hodinách od aplikace snese tmel teploty pod + 1 °C
  • lehce zpracovatelný
  • mrazuvzdorný
  • krátká doba otevřenosti

definice výrobku

Jednosložková prášková lepicí a stěrková hmota na bázi cementu. Pro lepení polysterenu (EPS) a minerální vlny (MW), s vloženou skleněnou síťovinou, pro vytváření základní vrstvy na polystyrenu (EPS) a minerální vlně (MW). Není vhodný pro lepení desek a vytváření základní vrstvy na deskách z extrudovaného polystyrenu (XPS), Perimetru a soklových deskách.

použití

Je určen pro lepení izolačních deskových materiálů v exteriéru v chladném období. Rovněž v kombinaci s vhodným typem skleněné siťoviny pro vytváření základní vrstvy na tepelně izolačním kompozitním systému na lícové straně tepelně izolačních materiálů, pod finální omítku v chladném období.

složení/technická data

Hmota na bázi anorganického pojiva, plniva a modifikujících přísad.
Přídržnost k podkladu: polystyren min. 0,08 MPa
beton min. 0,2 MPa
Přídržnost po mrazu: polystyren min. 0,08 MPa
Propustnost vodních par max. μ = 30
Zpracovatelnost 30 minut

všeobecné požadavky pro podklad

Podklad nesmí být zmrzlý. Podklad musí být pevný, suchý, čistý, bez mastnot, zbavený prachu a nesoudržných vrstev. Mezi běžné podklady patří soudržná omítka, beton, pórobeton. Při lepení na netuhé a objemově nestabilní podklady se postupuje dle konkrétních podmínek. V případě velmi starých a savých podkladů doporučujeme podklad upravit penetračním nátěrem.

Podkladní nátěr

Podkladní nátěr je nutné provádět v rozsahu teplot uvedených na obalu podkladního nátěru.

V případě nutnosti penetrace se podklad napenetruje ředěným penetračním nátěrem weber.podklad A s vodou v poměru 1:5 - 1:8, dle savosti podkladu. V případě vyšší savosti je doporučeno provést ještě jednu penetraci. Při první penetraci použijeme penetrační nátěr v ředění 1:8 a při druhé v ředění 1:5. Netýká se izolačních desek z polystyrenu a minerální vaty.

podmínky pro zpracování

Lepidlo je určené pro aplikace v rozsahu teplot vzduchu od +1 °C do +15 °C a vlhkostních podmínek do 80 %. Teplota podkla du musí být nad +1 °C. Teplota vzduchu nesmí klesnout pod +1 °C min. do 6 hodin po aplikaci. Po 6 hodinách od aplikace nesmí teplota vzduchu klesnout pod -5 °C po dobu 48 hodin.

příprava

Hmota se připraví postupným vmícháním jednoho pytle suché směsi (25 kg) do 5,5 litrů čisté vody pomocí unimixeru - nástavce na vrtačku, nebo míchačky s nuceným mícháním. Doba míchání je 2 minuty. Nechat 5 min. odležet a znovu krátce promíchat.

Weber.pas akrylát / Weber.pas silikon + urychlovač
Tenkovrstvé omítky s urychlovačem tuhnutí pro použití při nízkých teplotách

  • umožňuje práci při nízkých teplotách
  • umožňuje jednoduché použití
  • již po 4 hodinách nanesená omítka s přídavkem urychlovače snese teploty až -5 °C

Urychlovač

definice výrobku

Přídavný komponent do akrylátové omítky weber.pas akrylát a silikonové omítky weber.pas silikon pro práci, kdy noční teploty mohou poklesnout na bod mrazu.

složení

Prostředek na čpavkové bázi.

pokyny pro zpracování

Těsně před aplikací omítek weber.pas akrylát a weber.pas silikon se do kbelíku (30 kg) vmíchá jedno balení urychlovače (120 g).

použití

Používá se jako přísada do akrylátové omítky weber.pas akrylát a do silikonové omítky weber.pas silikon při očekávaných poklesech teplot po aplikaci. Umožňuje rychlejší tuhnutí omítky. V době nanášení omítky musí být teploty nad +5 °C. Již po 4 hodinách nanesená omítka s přídavkem urychlovače snese teploty až -5 °C.

balení

Plastové ampule o hmotnosti 120 g.

Skladování

6 měsíců od data výroby v dobře uzavřených originálních obalech při teplotách od +5 °C do +25 °C. Chránit před mrazem. Podrobnější informace jsou uvedeny v bezpečnostním listu výrobku.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.