logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Skončil veletrh Mostra Convegno 2010 v Miláně

37. ročník Mostra Convegno (MCE) potvrdil své renomé významné události v oblasti HVAC a sanitárních instalací a ukázal nové trendy v technologiích pro snižování energetické náročnosti a v trhu koupelen.

Reklama

Prostřednictvím výstavních ploch, konferencí a tras byl na veletrhu zvýrazněn projekt NEXT ENERGY 2010, který kladl důraz na energetickou účinnost a úspory energie a hledal odpovědi na otázky instalatérů, projektantů, architektů, facility manažerů, pracovníků v energetice, dodavatelů staveb, distributorů i zástupců veřejné správy. Generálním partnerem NEXT ENERGY 2010 byla Politecnico di Milano.

Expobagno 2010, samostatná část veletrhu pro prezentaci sanitárních instalací a zařízení koupelen je z pohledu ostatních evropských stavebních veletrhů unikátem a potvrzuje pozici Itálie jako země designu. O to více je pozoruhodná skutečnost, že letošní Mostra Convegno a součást Expobagno dala navíc této části expozic zcela nový rozměr.

V části Expobagno, MCE vytvořila výstavní prostor, kde je technologie v kombinaci s pojmy krása, potěšení, relaxace a pohoda, prostor s vysokým emocionálním dopadem.

Expobagno zahrnuje různé oblasti jako např. design, móda, architektura, nábytek, wellness, mapuje stav v těchto oborech a nabízí novinky z inovací, výzkumu a produktů dostupných v mezinárodním měřítku.

V průběhu Expobagno 2010 proběhla naprosto inovativní událost, která vytváří zcela nový přístup v marketingu. Se speciálními brýlemi bylo možné se ponořit do Galerie výrobků ve virtuálním prostředí v hyperrealistické stero3D projekci.

Z českých firem se prezentovaly například

Regulus spol. s r.o.

MCE expocomfort je největší výstavou v oblasti vytápění v Evropě. Má velký význam nejen pro italský trh. Díky široké mezinárodní účasti vystavovatelů i zákazníků jsme získali celou řadu nových obchodních kontaktů z celého světa. V porovnání s předcházejícími ročníky jsme zaznamenali mírný pokles návštěvnosti, zejména u laické veřejnosti. Zájem potenciálních obchodních partnerů se ale zvýšil. Největší zájem jsme zaznamenali o vakuové trubicové kolektory KTU a termostatické dochlazovací ventily DBV a JBV, které sami vyrábíme v České republice. Výstava má pro náš export velký přínos a budeme se účastnit i dalších ročníků, řekl nám k účasti na veletrhu Ing. Pavel Kučera - ředitel společnosti Regulus

Rojek dřevoobráběcí stroje a.s. (ROJEK Woodworking Machinery a.s.)

Firma ROJEK a.s. se poprvé účastnila veletrhu EXPOCOMFORT v Miláně, konaného ve dnech 23. -- 27.3.2010, jako jediný český výrobce peletových kotlů. Na veletrhu jsme představili automatické kotle na pelety A 15 a TKA 25 v novém designu a kotel KTP 25. Největší zájem byl o univerzální kotel na pelety i kusové dřevo, typu TKA 25. Veletrh byl velmi dobře navštíven a zájemci byli nejen z celé Evropy, ale i jižní Ameriky a Asie, řekl pro čtenáře TZB-info Ing.Miroslav Sklenář, MBA, Ředitel exportu.

2VV s.r.o.

Stánek 2VV se těšil velkému množství návštěvníků a zájemců především o designové vzduchové clony a rekuperační a větrací jednotky. Značka 2VV posílila svoji pozici na trhu a získala velmi kladné ohlasy z řad návštěvníků, současných zákazníků i konkurence. Bylo získáno mnoho nových kontaktů a to především na nových trzích, kde výrobky 2VV nebyly doposud prodávány, řekla Adéla Hladíková, Product manager junior 2VV

Příhoda s.r.o.

MCE patří mezi nejprestižnější a největší světové výstavy TZB. To se potvrdilo i letos, byť počet návštěvníků zřejmě poněkud poklesl. Narostl ovšem podíl cizinců, čímž se tento ročník odlišil od minulých, kdy výrazněji převažovali Italové. U našeho stánku jsme přivítali návštěvy prakticky ze všech zemí oblasti Středozemního moře. Největším přínosem pro Příhoda s.r.o. byla možnost potkat během jednoho týdne zhruba polovinu našich obchodních zástupců. Kromě italské zastoupení, s kterým jsme sdíleli stánek, přijeli naši smluvní distributoři z Belgie, Nizozemska, Švédska, Portugalska, Španělska, Švýcarska, Chorvatska, Turecka, Libanonu, Jihoafrické republiky, Indonésie a Austrálie. Naši v pořadí již šestou účast na MCE považujeme za úspěšnou, řekl Zdeněk Příhoda, ředitel Příhoda s.r.o.

Veletrhu se také zúčastnili firmy: Thermona spol. s r. o., Isan radiátory s.r.o., Tedom s.r.o., Alca plast s.r.o..

 

Expozice společností Geberit a Rems známe i z českých veletrhů.

 

Čerpadla DAB, v ČR známá z nabídky společnosti IVAR CS a kotle Baxi, které mají v Itálii svůj domov.

 

V Itálii bylo tradičně silné i zastoupení výrobců potrubních rozvodů. (Bäninger, Valsir)

Veletrh Mostra Convegno je pořádán jednou za dva roky, své brány tak opět otevře 27.-31.3.2012.

Za redakci TZB-info Ing.Dagmar Kopačková

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.