logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Výkonné a úsporné LED diody do mobilních mikroprojektorů

Nové mikroprojektory, které se dají připojit např. k mobilním telefonům nebo fotoaparátům, využívají diody společnosti OSRAM Opto Semiconductors. Malé, výkonné a energeticky úsporné diody hrají v rámci vývoje mikroprojektorů klíčovou roli, neboť s jiným zdrojem světla by jejich provoz nebyl možný. Projektory s nimi osvětlují projekční plochy o velikosti jednoho metru.

Reklama

S pomocí malého nového projektoru MPro120 PocketProjector od společnosti 3M, který je velký zhruba jako mobilní telefon, si můžete pohodlně prohlížet fotografie nebo videa tak, že si je promítnete na stěnu. To umožňuje světelný zdroj od společnosti OSRAM Opto Semiconductors, který byl přizpůsobený přímo požadavkům firmy 3M podle modelu OSTAR SMT LED. Za vhodného osvětlení dokáží diody LED promítat obraz přes metr široký a vysoký. Projektor MPro120 se dá připojit také k dalším přístrojům s AV vstupem, jako jsou například digitální fotoaparáty nebo přenosné počítače.

Malý a ekonomický model s dobrým podáním barev

"Technologie čipu s tenkým filmem a speciálně navržený kryt diody umožnily vyvíjet velice silné světlo v co možná nejmenším prostoru," uvádí Wolfgang Schnabel, marketingový manažer OSRAM Opto Semiconductors. "Dioda svou nízkou spotřebou energie dále šetří i baterii projektoru, a umožňuje tak jeho delší provoz - to je u přenosných přístrojů to nejdůležitější."

 

Kombinací modulu Light Engine z dílny společnosti 3M s diodou LED od OSRAM Opto Semiconductors vznikl výkonný projektor o svítivosti více než deset lumenů na watt. Protože využívá vícečipovou diodu tvořenou dvěma zelenými čipy, jedním červeným a jedním modrým, zajišťuje celá jednotka vynikající podání barev, a tak vyhovuje i těm nejnáročnějším požadavkům.

"V loňském roce uvedla společnost 3M jako první na trh mikroprojektor využívající technologii LED," říká Kay-Uwe Schenke, vývojový a marketingový manažer společnosti 3M Deutschland GmbH. "Při vývoji nového modelu MPro120 PocketProjector měla společnost 3M na paměti především požadavky spotřebitelů. Kromě plného VGA rozlišení se tento produkt vyznačuje také nejvyšším jasem na trhu, integrovanými reproduktory a projekční plochou v rozsahu 20-127 cm podle světelných podmínek. Promítání na cestách je díky němu s přenosným počítačem nebo multimediálním mobilním telefonem velice jednoduché."

OSRAM Opto Semiconductors nabízí širokou škálu LED diod pro nejrůznější projekční účely. Model OSTAR Compact je například určen do malých přístrojů, jako jsou mobilní telefony, PDA počítače nebo hudební přehrávače. Model OSTAR Power Projection je zase zaměřený na špičkové projekční přístroje, mezi které patří soustavy domácího kina. Výrobky tak pokrývají nároky od jednoho až do 300 wattů.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.