logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

AC Heating - dodavatel technologie pro Dům snů

Tepelné čerpadlo a rekuperační vzduchotechnické jednotky ATREA

Důvod, proč je tepelné čerpadlo dnes tak oblíbeným způsobem vytápění, je zřejmý. Vytápění domu tepelným čerpadlem představuje jeden z ekologických, úsporných a zároveň bezobslužných způsobů vytápění rodinných domů, administrativních budov, pensionů a dalších objektů.

V našich klimatických podmínkách je ideální tepelné čerpadlo systému vzduch-voda, které v domě funguje na principu ochlazování venkovního vzduchu a předávání získaného tepla do topného systému, jakým může být podlahové vytápění, radiátory nebo vzduchotechnika, stejně jako je tomu právě v Domě snů. Ať již máme názor na obdobné reality-show jakýkoliv, z technického hlediska se jednalo o velmi pěkně propracovanou akci a ukázku excelentní a rychlé spolupráce mnoha firem.

Technologie tepelného čerpadla je použitelná v novostavbách, stejně jako ve stávajícich objektech, které jsou momentálně vytápěny například elektřinou, plynem, kotlem na tuhá paliva nebo lehkým topným olejem.

V Domě snů bylo použito tepelné čerpadlo AC Heating řady Convert, které je vybaveno tou nejmodernější technikou jako je frekvenční měnič zajišťující plynulou regulaci výkonu nebo elektronický expanzní ventil s přesně řízeným vstřikováním chladiva. Díky těmto prvkům tepelná čerpadla AC Heating disponují velmi nadstandardními parametry jak v oblasti výkonu, rozsahu pracovních teplot, tak i vysoké účinnosti, a tím i celkové úspory.

Vzhledem k náročným požadavkům, které při návrhu Domu snů byly kladeny, se muselo použít zařízení, jež disponuje opravdu těmu nejlepšími parametry. Cílem bylo přiblížit dům co nejblíže energetickému pasivnímu standardu.

   

V Domě snů byla použita jedinečná kombinace tepelného čerpadla AC Heating a vzduchotechniky firmy ATREA, která je výsledkem dlouhodobé spolupráce a inženýringu těchto firem v oblasti vytápění rodinných domů. Vzduchotechnická rekuperační jednotka ATREA, společně se zásobníkem topné a teplé užitkové vody, je vybavena řídicím systémem, který zajišťuje komunikaci mezi vzduchotechnikou a tepelným čerpadlem AC Heating. Tato automatika dává tepelnému čerpadlu pokyny zda má topit, chladit nebo ohřívat zásobník s teplou užitkovou vodou (TUV).

Čtenáře pravděpodobně zajímá i přibližná cena tepelného čerpadla AC Heating. Tepelné čerpadlo je voleno s ohledem na výši tepelné ztráty domu a navrhuje se podle tepelné ztráty daného objektu. Cena tepelného čerpadla AC Heating se zpravidla pohybuje kolem 200 tisíc korun včetně DPH, dopravy, montáže a sedmileté záruky. Obvykle se návratnost této investice pohybuje v řádu tří až sedmi let.

info@ac-heating.cz
www.ac-heating.cz


Ke stažení


AC Heating - tepelná čerpadla s invertorem
logo AC Heating - tepelná čerpadla s invertorem

Společnost KUFI INT je česká firma, která vyrábí a instaluje tepelná čerpadla AC Heating Convert AW. Naše tepelná čerpadla vytápí rodinné domy, bytové domy, školy, školky, administrativní budovy a průmyslové haly. Máme za sebou stovky instalací tepelných ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.