logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Tipy na stánky - Aqua-therm Praha 2009 (I)

Následující přehled zajímavostí vybírá z nabídky veletržních stánků letošního veletrhu Aqua-therm. Může směřovat jak kroky návštěvníků, tak může být alespoň stručnou informací o novinkách pro ty, kteří se na veletrh nedostanou.

Reklama


REMKO - Invertorová tepelná čerpadla vzduch/voda
SCHIEDEL - Zapomenutý komín nemusí být problém!
KORADO - Znáte to! Hledáte brýle a přitom je máte na hlavě...
FLAIR - Dezinfekce zářiči UVC v klimatizační technice
ELEKTROBOCK - Premiéra firmy ELEKTROBOCK CZ s.r.o.
KOMEXTHERM - Čím vybavit kotel na biomasu? Dá se sestavit jejich kaskáda?!
REFLEX CZ - REFLEX CZ na veletrhu Aquatherm Praha
HENNLICH INDUSTRIETECHNIK - Aquatherm: G-TERM představí nové "vzduchovky"
IVAR CS - Přijďte navštívit expozici IVAR CS spol. s r. o.
REGULUS - Úsporné řešení pro vaše topení
BAXI - Plynové kotle a solární systémy



Invertorová tepelná čerpadla vzduch/voda
REMKO s.r.o.
Hala 2, číslo stánku 233

Ve srovnání s jinými topnými systémy lze tepelným čerpadlem docílit relativně rychlé návratnosti nákladů v nových i starých budovách. Ve vzduchu nashromážděná sluneční energie je nevyčerpatelným zdrojem bez emisí.

  

Tepelné čerpadlo získává 75% bezplatné energie ze vzduchu a je funkční i v zimě při venkovní teplotě do zámrzného bodu. Pouze 25% dodatkové energie musí být dodáno el.proudem.

Přednosti tepelného čerpadla jsou:

  • značné snížení spotřeby a provozních nákladů
  • nezávislost na potřebě topného oleje a zemního plynu
  • minimální náklady na údržbu
  • žádné náklady na komíny a jejich revize

REMKO Super Tec - INVENTOR - vysoká účinnost a úspora energie

S REMKO invertorovým tepelným čerpadlem jste se rozhodli pro technicky nejpokrokovější řešení, šetřící životní prostředí. To vše umožňuje moderní invertorová technika. Při tomto technologickém řešení se otáčky kompresoru mění plynule v závislosti na potřebném chladicím nebo tepelném výkonu. Díky této precizní a pozvolné regulaci se docílí ve srovnání s konvenčním systémem větší úspory energie a účinnějšího provozu s vyší životností.

Více informací...




Zapomenutý komín nemusí být problém!
Schiedel, a.s.

Právě nyní v období přicházejících podzimních měsíců, můžou být noci nepříjemně chladné.

To však nemusí být žádný problém pro obyvatele rodinného domku, který se rozhodl pro krb či krbová kamna. Tyto spotřebiče dodají dostatek tepla pro celý dům právě v přechodném období před hlavní topnou sezónou. Investice do komína a krbu či krbových kamen se začíná vyplácet a to hned ve dvojím smyslu. Po rychlém dovybavení domu komínem a krbem, klesnou náklady na vytápění a stoupne pohodový faktor domu. Majitelé jistě ocení útulný dům a příjemné teplo sálají z krbu či krbových kamen. Pohled do plápolajícího ohně dotvoří celkovou odpočinkovou atmosféru.

Ještě před několika roky to bylo nepředstavitelné, pokud dům neměl k dispozici žádný komín. Dodatečné výstavbě se obyvatelé domu bránili při představě bouracích prací, znečistěného domu a komplikací s instalací komína. To však již s novými typy komínů pro dodatečnou montáž není nutné.

Pro tyto účely má firma Schiedel hned dva typy komínů. Prvním z nich je komínový systém ICS, dvouplášťový stavebnicový systém.

ICS - dvouplášťový stavebnicový systém

Dvouplášťový komínový systém z nerezové oceli ICS byl vyvinut pro odkouření spotřebičů na pevná paliva. Systém ICS 50 je určený pro suchý i kondenzační způsob provozu. Je odolný vůči vlhkosti a vhodný pro odvod spalin přirozeným tahem i přetlakem. Vnitřní vložka systému ICS 50 je svařována laserem a je vyráběna z korozivzdorné oceli jakosti 1.4404. Vnější plášť je z nerezové oceli jakosti 1.4301 s vysoce lesklým povrchem a je staticky nosným prvkem systému. Mezera je vyplněna speciální tepelnou izolací z biovlákna o tloušťce 50 mm. Díly se spojují pomocí zásuvných spojů a jistí páskovou sponou.

Systém ICS 50 splňuje veškeré požadavky vyplývající z provozu krbů či krbových kamen.

Schiedel KERASTAR

Schiedel KERASTAR je třísložkový komínový systém s tenkostěnnou šamotovou vložkou, minerální izolací a nerezovým pláštěm, vyvinutý především pro rodinné domy a pro nezávislé vytápění v nich, jako univerzální systém pro všechny typy spotřebičů olejové, plynové, závěsné i stacionární. Zvlášť vhodný je pro pevná paliva. Důležitou vlastností systému KERASTAR je malá hmotnost, umožňující založení komína i bez základu a zároveň zaručující rychlou výstavbu bez mechanizace. Použití tenkostěnné keramické vložky zaručuje dlouhou životnost systému při zachování atraktivního vnějšího vzhledu. Díky tomu je možné systém použít v exteriérech či interiérech, aniž by bylo nutné dodatečné opláštění komínu.

Komínový systém Schiedel KERASTAR byl na veletrzích IBF Brno a Aquatherm Praha 2004 oceněn Zlatou medailí.



Znáte to! Hledáte brýle a přitom je máte na hlavě...
KORADO, a.s.
Hala 3, stánek 316

Podobné je to i s hledáním cest k úspoře energie. Média denně informují o programech a trendech k energeticky úspornému bydlení a vy se denně díváte na vaše staré litinové radiátory. Často s pocitem, že radiátory jako celek už zřejmě řekli v oblasti úspor své poslední slovo a trendy jsou dnes "někde jinde". Jako vždy je to trochu jinak...

Dnes se v souvislosti s úsporou energie mluví o zateplování fasád či výměně oken, ale co dělat v případě, že máte slušně zateplený dům nebo byt, Vaše okna také odpovídají požadavkům a účet za vytápění je pořád dost vysoký? Při hledání je potřeba "přejít" z exteriéru do interiéru. A tam je dnes prokazatelně velmi efektivní cestou úspory nákladů výměna starých radiátorů za nové. Moderní radiátory totiž představují vysoce výkonný a bezproblémový vytápěcí systém a je možné je kombinovat se všemi moderními topenářskými technologiemi a obnovitelnými zdroji energie.

Takový je i názor Asociace evropského topenářského průmyslu EHI, reprezentanta předních evropských výrobců v oblasti vytápění a 14 národních průmyslových asociací z členských zemí EU, Lichtenštejnska a Švýcarska. V čem tkví podstata tohoto tvrzení? Chcete-li pomocí nových technologií získat optimální energetickou efektivitu tepelných zdrojů, je nutné používat nízké systémové teploty (50/30?C) a nízké objemy vody v otopné soustavě, aby jste mohli rychle regulovat její parametry. To samozřejmě staré radiátory neumožňují. Nové moderní ale ano. A nové moderní radiátory si výborně rozumí i s dobře známými tepelnými čerpadly nebo kondenzačními kotli. Radiátory se také hodí do každé budovy a ke každému topnému systému a zajišťují vysoký stupeň účinnosti. Radiátory navíc poskytují - a to bez jakéhokoliv problému - vhodné řešení pro každou modernizaci.

Směrem úsporných a z hlediska tepelné pohody velmi komfortních radiátorů se vydala i společnost KORADO, náš největší výrobce radiátorů. Při velmi nízkých investicích do nových radiátorů se velmi razantně zkracuje doba návratnosti investovaných finančních prostředků, zvyšuje se účinnost a pohodlí tepelných soustav s radiátory. To vše při nabídce velkého množství designových variant radiátorů. A pokud přidáme poslední trumf, se kterým radiátory KORADO přichází - velmi jednoduchou a rychlou výměnou starých radiátorů za nové - dostává tvrzení Asociace evropského topenářského průmyslu jasné obrysy.

Zkuste se i vy přesvědčit o velkém potenciálu energetických úspor prostřednictvím výměny radiátorů. Na stránku společnosti KORADO v hale č. 3 naleznete řadu inspirací. Nemusíte hledat řešení někde jinde, ostatně máte jej každý den přímo na očích...



Dezinfekce zářiči UVC v klimatizační technice
FLAIR, a.s.

Aplikace UVC zářičů SterilAir

Švýcarská firma SterilAir se zabývá výrobou germicidních výbojek a jejich aplikací již od roku 1939. Oblasti použití lze rozdělit do několika skupin:

  • Prostorové zářiče (nástěnné nebo nástropní jednotky) např. pro nemocniční pokoje, operační sály, laboratoře, potravinářskou a farmaceutickou výrobu
  • Vzduchotechnická zařízení UVC zářiče pro instalaci do van praček nebo do proudu vzduchu v komorách klimajednotek nebo VZT potrubí. Ideální účinnost při kombinaci s filtrací F7
  • Průtokové reaktory a ponorné zářiče použití pro úpravny vody, nádrže, technologická zařízení
  • Speciální aplikace zářiče pro dezinfekci pásových dopravníků, výparníků chladírenských zařízení, dezinfekční skříně pro nástroje

Tajemná fialová záře a neviditelné spektrum

Ultrafialové záření patří do skupiny optických vlnových délek. Je tedy možné ho ohýbat, vychýlit, lomit, absorbovat a odrážet, ale není možné ho vidět. Typické slabé namodralé světlo z germicidních výbojek je vlastně jen vedlejším produktem při emisi UV záření. Obvyklá intenzita tohoto světla je 50 lumen na 15W příkonu výbojky.

Přímé ozáření je nezbytností

Stejně jako viditelné světlo nemají ultrafialové paprsky dlouhodobý ani akumulační efekt. V tomto směru se výrazně odlišují od chemikálií. Světlo je zapnuté nebo vypnuté. Vše, co není vystaveno přímému nebo nepřímému ozáření, zůstává "v temnotě" a proto tímto způsobem nelze dosáhnout snížení množství choroboplodných zárodků. Zapínat ultrafialové zářivky z úsporných důvodů pouze v určitých intervalech proto nemá smysl, zkracuje se tím i jejich životnost. Zároveň by se každý měl kriticky ptát, proč by měl být venku umístěný fotoreaktor účinnější než ponorné zářiče ležící na dně nádrže pračky vzduchu. Ty přece kromě vody dezinfikují i všechny exponované povrchy.

Záleží na dávce

UV dezinfekce se řídí principem "dávky". Matematicky vyjádřeno není dávka nic jiného než součin času a energie záření. Čas tedy při UV dezinfekci představuje z ekonomického hlediska to nejdražší zboží. Nedostatek času musí být kompenzován úměrně zvýšenou energií záření. To znamená, že čím kratší dobu je médium vystaveno účinkům záření, tím je zařízení dražší - protože je nutno použít o to více zdrojů paprsků. Při dostatečné dávce je možné úspěšně likvidovat i vysloveně odolné organismy jako jsou řasy nebo spory hlavičkových plísní.

Tvrzení, že UV paprsky působí pouze "selektivně" nebo že dokonce urychlují rozvoj choroboplodných zárodků, patří do strašidelných zákoutí babiččina šatníku. Pouze správný návrh rozhoduje o funkčnosti nebo nefunkčnosti zařízení na dezinfekci UV zářením.

Závislost na teplotě

Jako zdroje záření UVC se používají nízkotlaké rtuťové výbojky. Řídí se fyzikálními zákony stejným způsobem jako klasické zářivky. Špatná elektronika napájení značně snižuje teoreticky dosažitelný výkon a zbytečně zkracuje intervaly výměny trubic. Výbojky UVC rovněž výrazně reagují na teplotní poměry okolního prostředí. Při teplotě pod 15°C výkon UVC výbojek rapidně klesá a dimenzování počtu zářičů je proto zapotřebí provádět s ohledem na teplotu. Kvalitní výbojky se proto vyrábějí v několika verzích podle teploty okolního prostředí.

Životnost UV zářičů

Životnost kvalitních zářičů UVC bývá přibližně 12 000 hodin. Po této lhůtě nepřestane výbojka fungovat, její účinnost pak ale rapidně klesá na hodnotu 70% a níže. Životnost je počítána pro celkovou dobu zapnutí. Každé další startování výbojky její životnost zkracuje o několik hodin.

Nejsou zárodky jako zárodky

Zatímco patogenní choroboplodné zárodky (původce nemocí) je zpravidla možné účinně likvidovat již malou UV energií, vyžaduje likvidace vyšších organismů (řasy) nebo producentů spor (plísně) daleko více energie. Účinně ničit je lze všechny.

Empirické pravidlo: Čím menší je organizmus, tím rychleji a levněji je možné ho usmrtit paprsky UVC. Při praktickém použití se jako vysoce účinná ukázala kombinace filtračního stupně F7 a za ním zařazené UV trubice.

Výhody aplikace UVC zářičů

  • minimální náklady na provoz a údržbu
  • možnost dodatečné instalace
  • univerzální použití
  • jednoduchá instalace, okamžitý efekt
  • vysoce efektivní proti mutaci mikroorganizmů
  • bez chemikálií, netoxické, bez ozónu


Premiéra firmy ELEKTROBOCK CZ s.r.o.
ELEKTROBOCK CZ s.r.o.
Hala 4, stánek 447

Premiérová účast na veletrhu Aqua-therm, který se koná 24.-28.11.2009 na výstavišti PVA Letňany Praha, je velkou výzvou prezentovat naši českou výrobní společnost v oblasti regulační techniky a inteligentních technologií pro ovládání domu.

Naše expozice představí všem návštěvníkům veletrhu systém PocketHome®. Tento bezdrátový obousměrný systém pro regulaci topení je velmi oblíbeným řešením pro úsporu energie a návštěvníci se mohou těšit na nové prvky tohoto systému.

Další novinkou z našeho širokého spektra produktů bude představena regulace podlahového topení v několika variantách:

  • Regulace elektrického podlahového topení.
  • Regulace vodního podlahového topení jak v drátové tak v bezdrátové variantě.

Dále je připravena prezentace zcela nového systému centrální regulace po sběrnici RS485, kterou je možné regulovat několik systémů najednou. Skládá se z centrální jednotky a podružných modulů pro řízení např.třícestných ventilů, solárních panelů, krbu, dobíjení TUV nebo bazénu.

Příznivci mobilních technologií se mohou těšit na nový multifunkční GSM modul:

  • 2 vstupy (teplotní/digitální)
  • 2 výstupy (ovládání brány/ časové funkce/ regulační funkce)
  • vstup RS232 pro připojení termostatu

a další funkce, které můžete vidět na předváděcím panelu.

Srdečně Vás zveme k návštěvě naší expozice v hale 4, stánek č. 447. Velmi rádi Vám poskytneme vyčerpávající informace o všech našich produktech.



Čím vybavit kotel na biomasu? Dá se sestavit jejich kaskáda?!
KOMEXTHERM Praha, spol. s r.o.
Hala 4, stánek 403

Pro zajištění hospodárného a šetrného provozu kotlů na biomasu nabízí naše firma, KOMEXTHERM Praha, řadu výrobků, přímo konstruovaných pro tento účel. Příkladem speciálně konstruovaného regulátoru je KOMEXTHERM STABIL 02.2. S jeho pomocí je možné sestavovat kotle na pevná paliva do kaskády a dosáhnout tím potřebného výkonu kotelny pro větší objekty i tam, kde by výkon jednotlivého kotle nestačil a zároveň mít možnost modulovat výkon topného systému bez ohrožení provozních parametrů kotlů. Každý z kotlů v kaskádě je vybaven vlastním směšovačem DUOMIX, řízeným tímto regulátorem, který zabraňuje tomu, aby byl kotel podchlazován ale také ho chrání před přetopením. To umožňuje aby byl v provozu libovolný počet kotlů, které tvoří kaskádu. Tím jsou kotle chráněny před nízkoteplotní korozí a dehtováním a je tak zaručen jejich optimální výkon a prodlužuje se jejich životnost.To představuje další úspory, dosahované takto vybaveným systémem. Na výstupu z kotlů je možné použít běžný ekvitermní regulátor, například RVT 06, nebo dvouzónový regulátor RVT 07 DUO.

Z našeho výrobního programu je tak možné vybavit celý systém regulace vytápění: Směšovače MIX nebo DUOMIX, servopohony pro jejich ovládání typové řady MK-C nebo MK-D, celou řadu typů a provedení regulátorů včetně čidel a dalšího příslušenství.

Také můžeme nabídnout akumulační nádrže pro vybavení topných systémů na pevná paliva akumulací. Nádrže dodáváme o objemu 750l a 2250l. Oba typy je možné vybavit v případě potřeby elektr. topnými tělesy a nádrž o objemu 750l dodáváme také s trubkovým výměníkem pro ohřev solárními kolektory. Tyto nádrže jsou zařazeny do seznamu výrobků v programu "Zelená úsporám".



REFLEX CZ na veletrhu Aquatherm Praha
REFLEX CZ, s. r. o.
Hala 2, stánek 230

Reflex je výrobcem špičkové expanzní techniky pro udržování statického tlaku v topných a chladících soustavách. Kromě expanzních nádob pro topné a chladící systémy vyrábí také vodárenské expanzní nádoby, které jsou vhodné pro instalace v rozvodech užitkové vody, ale i v instalacích se zvýšeným požadavkem na kvalitu a hygienu vody, jako jsou rozvody pitné vody v bytové a komunální sféře. Stěžejním produktem Reflex jsou expanzní automaty pro udržování tlaku vody v otopných/chladících soustavách všech velikostí, zařízení pro automatické doplňování vody do soustav, včetně úpravy kvality vody, odplyňovací automaty a separátory kalu a vzduchu.

V sortimentu Reflex jsou také zásobníkové ohřívače teplé vody i pro solární systémy a systémy s tepelnými čerpadly a zásobníky pro akumulaci tepla i pro soustavy s několika zdroji tepla. Reflex nabízí také solární kolektory deskové i vakuové trubicové, včetně příslušenství.



Aquatherm: G-TERM představí nové "vzduchovky"
HENNLICH INDUSTRIETECHNIK, spol. s r. o. odštěpný závod G-TERM
Hala 3, stánek 318

Veletrh Aquatherm bude prvním veletrhem, na kterém společnost G-TERM představí nové tepelné čerpadlo Ai1QL systému vzduch/voda s revoluční technologií. "Zatímco běžná tepelná čerpadla vzduch/voda topí jen do -10°C venkovní teploty, kdy již není schopno dosáhnout požadovaných výstupních teplot nad 45°C a musí si dopomáhat elektrokotlem, nová technologie topí v -15°C prakticky stejně jako v +15°C a dosahuje v tomto rozsahu výstupní teplotu minimálně 55°C," upozorňuje product manager pro tepelná čerpadla G-TERM Petr Hoftych. Navíc nové tepelné čerpadlo G-TERM nepotřebuje akumulační zásobník, protože si svůj výkon přizpůsobí požadavkům objektu. "A aby toho nebylo málo, ani v -15°C "život" tohoto tepelného čerpadla nekončí, ale do -25°C se na jeho teplo můžete spolehnout," doplnil Petr Hoftych.

Tepelná čerpadla Ai1QL vzduch/voda jsou kompletní jednotky konstruované na základě zcela nové invertorové technologie Mitsubishi ZUBADAN se speciálním kompresorem a vstřikováním chladiva Podle typu dosahují výkonu 8,0 kW, 11,2 kW a 14,0 kW a jsou tak určena především pro rodinné domy.

Jde o kompaktní jednotku, jejíž součástí je venkovní jednotka, vnitřní jednotka s regulací a zásobník teplé vody o objemu 250 litrů.

Kapilární rohože

G-TERM na Aquathermu představí také systém velkoplošný systém nízkoteplotního vytápění pomocí kapilárních rohoží. Technologie se využívá především s instalacemi tepelných čerpadel v rodinných domech, kancelářích, bazénech ale i historických budovách.



Přijďte navštívit expozici IVAR CS spol. s r. o. v hale 3, stánek č. 348
IVAR CS, s.r.o.
Hala 3, stánek 348

Je naším velkým potěšením, že po několikaletém úsilí můžeme návštěvníkům veletrhu jako 1. V České republice oficiálně představit plně legislativně připravený a certifikovaný systém domovních plynovodů z vícevrstvých trubek ALPEX-GAS.

Pokud se zajímáte o moderní a pokrokové technologie v oblasti plynu, určitě navštivte náš stánek, kde bude systém ALPEX-GAS blíže představen společně s Technickým pravidlem TPG 704 03 a naší Podnikovou technickou normou PTN 704 05 potřebnou k jeho realizaci. Chybět nebudou ani praktické ukázky instalace tohoto systému spolu s protipožárními armaturami, nadprůtokovými pojistkami a dalšími komponenty v domovních plynovodech do 5,0 bar.

Žhavou novinkou je flexibilní plynová hadice s neomezenou životností s uzavíracím ventilem G2 a protipožární pojistkou Firebag.

Další novinkou, tentokrát z oblasti měření a regulace, bude kompaktní bytová měřicí stanice tepla EQUIMETER, určená pro nezávislé ovládání a správné rozdělení spotřeby v budovách s několika oddělenými obytnými jednotkami.

Tato koncepčně nová bytová stanice (přihlášený patent) obsahuje v kompaktní formě vše potřebné pro měření spotřeby teplé i studené vody, stejně tak jako pro měření tepla a správné hydraulické vyvážení celého systému.

V našem stánku č. 348 Vám dále představíme naše TEPELNÁ ČERPADLA, SOLÁRNÍ KOLEKTORY a ZÁSOBNÍKY zařazené v dotačním programu Zelená úsporám. Rádi Vám zodpovíme také případné dotazy týkající se tohoto dotačního programu.

Stávající sortiment čerpací techniky od již tradičního výrobce DAB PUMPS jsme rozšířili o nová ponorná drenážní čerpadla od výrobce ALMA POMPE a nově zařazujeme také řadu bazénových čerpadel a řadu vertikálních vícestupňových odstředivých čerpadel od výrobce SACI PUMPS. I tyto novinky a mnohem více samozřejmě naleznete v naší expozici v sekci čerpací techniky.

Kromě výše zmíněných výrobků na naše návštěvníky čeká i tradiční sortiment IVAR CS z oblasti topení, vody a plynu i tepelné techniky. Celý tým IVAR CS Vám bude k dispozici po celé trvání veletrhu a již se těší na Vaši návštěvu v hale 3, stánku č. 348.



Regulus - úsporné řešení pro vaše topení
REGULUS spol. s r. o.
Hala 4, stánek 443

Srdečně Vás zveme na veletrh Aqua-therm Praha ve dnech 24. - 27. listopadu 2009 v PVA Letňany.

Představíme:

Akční sestavy tepelných čerpadel

  • Tepelné čerpadlo EcoAir 107 EcoEl
  • Tepelné čerpadlo EocAir 111 EcoEl Solar 5 m2
  • Tepelné čerpadlo EcoHeat 7,5 a solární systém 5,2 m2

Akční sestavy solárních systémů pro ohřev vody s plynovými kotli

  • Regulus SOL 250 S11 therm 14 TX
  • Regulus SOL 300 S11 therm 17 KD

Akční solární sestavy pro ohřev vody

  • Regulus SOL 200 ZU
  • Regulus SOL 300EL ZU

Na všechny akční sestavy je po splnění podmínek možné čerpat dotaci z programu Zelená úsporám. Během veletrhu připravíme další akční sestavy s možností dotace. Více informací na www.regulus.cz

Naši pracovníci budou připraveni na stánku odpovědět na vaše dotazy ohledně našich výrobků a pomoci vám s výběrem vhodné sestavy pro váš rodinný dům.

Odpovíme vám na dosud nezodpovězené otázky ohledně programu Zelená úsporám.

Montážním firmám nabídneme termíny školení, zodpovíme dotazy ohledně spolupráce s naší firmou a pomůžeme s přihlášením do seznamu odborných dodavatelů programu Zelená úsporám.

Těšíme se na vaši návštěvu.



Baxi - plynové kotle a solární systémy
Baxi Heating (Czech republic) s.r.o.

Společnost Baxi Group patří mezi vedoucí evropské průmyslové skupiny v sektoru vytápění. Zaměřuje se především na výrobu a distribuci kotlů. Sortiment zahrnuje kotle na plyn, topný olej nebo štěpku, ale i solární kolektory, bytové stanice, plynové krby, sprchové systémy atd.

Baxi Group také vyvíjí a nabízí nové technologie na vytápění s vysokou účinností, například kogenerační jednotky pro výrobu tepla a elektrické energie. Výrobní závody jsou soustředěny ve Velké Británii, Francii, Itálii, Německu, Španělsku a Dánsku.

Na českém trhu zastupuje skupinu od roku 2002 Baxi Heating (Czech republic) s.r.o. Pro náročný tuzemský trh naše společnost nabízí široký sortiment plynových kotlů, a to jak klasické kotle v provedení závěsném nebo stacionárním, tak i moderní úsporné kotle, tzv. kondenzační. Oproti standardním kotlům je úspora paliva až 35%. Tyto kotle tedy představují nejen ekonomický, ale také ekologický přínos. Vysoká účinnost je dosažena zejména kondenzací vodních par ze spalin. Tím je využita i ta část energie, která u klasických kotlů uniká ve formě spalin do ovzduší.

Regulace Siemens, která je u těchto kotlů použita, pak umožňuje řešit i nejnáročnější varianty různých topných systémů. V současné době je u těchto zařízení kladen velký důraz na disproporci mezi tepelnou ztrátou objektu a požadavkem na výrobu TUV. Tato situace je způsobena masivním zateplováním objektů a je markantní zejména u dřevostaveb.

V naší nabídce jsou zastoupeny kotle od 12 kW do 100 kW. Výroba TUV je zajišťována průtokově přes deskový nerezový výměník nebo v integrovaném nerezovém zásobníku o objemu 60 litrů. Náročnější požadavky na TUV jsme schopni řešit pomocí sestav kotel + stacionární bojler o objemu 100 až 160 litrů.

Důležitým bodem pro konečného uživatele je také dostupný servis. Máme pokryty všechny regiony po celé České republice, vzdálenost k zákazníkovi nepřekračuje 30 km. Servis je pro nás klíčovou záležitostí, snažíme se tedy o neustálé udržování vysoké kvality poskytovaných služeb.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.