logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

S Hansgrohe technologií EcoSmart lze ušetřit vodu a energii - zcela bez ztráty komfortu

Sprchy se zabudovanou technologií EcoSmart zajišťují na základě jejích do detailů propracovaných funkcí výraznou redukci průtoku vody. Díky technologii AirPower, která byla vyvinuta v laboratořích firmy Hansgrohe, je zaručena čirá radost ze sprchování.

Úsporné a tím pádem i ekologické zacházení s cenným přírodním zdrojem, vodou, je vzhledem k pokračující změně klimatu stále důležitější. Toto platí o to více, pokud má spotřeba vody zpravidla také vliv na výši spotřeby energie. Firma Hansgrohe z německého Schwarzwaldu, specialista na výrobu koupelnových a sanitárních produktů, našla v podobě nové technologie EcoSmart řešení vedoucí k hospodárnému využití vody a energie - a to bez jakékoliv ztráty komfortu. Sprchy se zabudovanou technologií EcoSmart zajišťují na základě jejích do detailů propracovaných funkcí výraznou redukci průtoku vody. Díky technologii AirPower, která byla vyvinuta v laboratořích firmy Hansgrohe, je zaručena čirá radost ze sprchování.

EcoSmart - chytrá technologie, která chrání zdroje a šetří peníze

Díky speciální regulaci průtoku uvnitř ručních a horních sprch Raindance EcoSmart je spotřeba vody s devíti litry za minutu hluboko pod průměrnou spotřebou talířové horní sprchy, kterou normálně protéká více než 20 litrů vody za minutu. Těsnící O-kroužek reaguje změnou svého tvaru na tlak průtoku a odpovídajícím způsobem zmenšuje nebo zvětšuje otvor pro průtok vody. Podle tohoto principu zůstává spotřebované množství vody, nezávisle na poměrech tlaku, téměř stejné.


Úsporné potěšení ze sprchování zaručují talířové horní
sprchy Raindance® EcoSmart o průměru 180 nebo 240mm

Jelikož se ke sprchování používá zpravidla teplá voda - také energie mohou být znatelně redukovány. Při denním sprchování tak nejsou chráněny pouze vzácné zdroje energie a vody, ale také životní prostředí. A z každého ušetřeného litru vody má radost i Vaše peněženka.

AirPower pro opravdové potěšení ze sprchování

U sprch Raindance EcoSmart je přitom funkce proudů přizpůsobena množství vody, takže příjemný komfort při sprchování je zaručen nezávisle na tlaku proudu. Toto platí o to více, jestliže technologie AirPower dodává vodnímu proudu potřebnou sílu i navzdory redukované spotřebě vody.

Technologie AirPower zajišťuje i u sprch Raindance EcoSmart zcela novou kvalitu sprchování. Stejně jako u peřejí a vodních kaskád v přírodě se uvnitř sprchové hlavy vzájemně smísí vzduch s vodou, takže místo jednolitých úzkých "špagetových" pramínků prýští ze sprchy měkká přeháňka objemných měkkých kapek, která zahalí celé tělo sprchující se osoby: netušeně intenzivní zážitek, který lze vnímat všemi smysly.


Díky technologii AirPower poskytují sprchy Raindance® EcoSmart velkorysé
potěšení ze sprchování, ve spotřebě vody a energie jsou ovšem velmi úsporné

Touto novou technologií EcoSmart je vybaveno hned několik modelů sprchového programu Hansgrohe Raindance AIR, čímž vzniká značně volný prostor při vytváření koupelny dle nejrůznějších požadavků a řešení. Zvlášť oblíbený způsob sprchování garantují talířové horní sprchy Raindance EcoSmart s průměrem 180 nebo 240 milimetrů. Flexibilní radost ze sprchování lze dosáhnout s ručními sprchami Raindance EcoSmart, které si můžete vybrat v designových verzích E a S a s průměrem 100 nebo 150 milimetrů. Hansgrohe sprchové tyče Raindance AIR s technologií EcoSmart se nabízejí pro vybavení nových sprch nebo pro renovaci, namontovat se dají velmi snadno před stěnu sprchy.

Úsporný požitek s horní sprchou pro každou koupelnu

Naprosto zvláštní je Hansgrohe sprchová tyč Raindance Connect EcoSmart (Design: Phoenix Design, Stuttgart/Tokio). Tento rafinovaný sprchový systém sestávající z horní a ruční sprchy skýtá potěšení v každé koupelně a zároveň s ním lze ušetřit velké množství vody i energie. Tento systém Raindance Connect EcoSmart, který byl mezi jiným vyznamenán cenou za inovaci "Architektura a technika 2007", se dá bez velkých nákladů namontovat všude tam, kde je k dispozici přípojka pro ruční sprchu. Tyčovou ruční sprchu lze snadno namontovat a zajistit zespodu na stávající sprchovou tyč, voda je zároveň automaticky přiváděna i k horní sprše. Tak se otočením rukou v okamžiku přemění ruční sprcha ve sprchu horní a opačně. Zde ovšem nepůsobí žádná kouzla, nýbrž inovativní technologie, které uvádějí do souladu potěšení ze sprchování a odpovědné zacházení se vzácným přírodním zdrojem - vodou.

 

Patentovaný přepínací mechanismus umožňuje vytvořit z ruční sprchy sprchu horní a opačně -
stačí jednoduché otočení rukou

V mezinárodním seskupení podniků Hansgrohe představuje firma Hansgrohe prvotřídní značku pro koupelnové a kuchyňské armatury, sprchy, termostaty a odpadní techniku. Její výrobky, které byly vyznamenány mnoha cenami, vyznávají moderní technologie, inovativní design a nejvyšší míru funkční kvality. Toto je základem úspěchu značky, která ve sprchovém programu patří k vedoucím firmám na trhu a je též jedním z předních výrobců armatur. Kvůli vynálezům, jako jsou sprchová tyč, nastavitelné druhy proudů, funkce QuickClean a Anti-Kalk a technologie AirPower nebo EcoSmart je firma Hansgrohe považována za inovativní firmu, která má vedoucí postavení v mezinárodní sanitární branži.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.