logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Etážové koleno Abusanitair

Každé ráno začínáme svůj nový den v koupelně. Je to místo, kam jdeme obvykle nejdříve, a proto bychom se zde měli cítit co nejlépe. Již dávno neplatí, že vzhled koupelny musíme plně přizpůsobit jejím stavebním dispozicím. Pomocí předstěnových prvků FRIATEC si můžete koupelnu přizpůsobit přesně podle svých představ. Polovina z vás teď jistě namítá, jak to ale udělat, když máte doma původní kombi WC a odpad není vyústěn u stěny, ale v prostoru podlahy daleko od stěny. Předělávat stavební dispozice, vybourat podlahu a přemístit odpad je finančně velmi nákladné. Novinkou tohoto roku je etážové koleno Abusanitair, pomocí kterého lze snadno přemístit odpad ke stěně a napojit jej na předstěnový prvek pro závěsný klozet.


Vypadá váš záchod tak, jako na následujícím obrázku?

Pokud ano, tak nadešel ten správný čas pro modernizaci toalety prostřednictvím závěsného klozetu.

Výhody závěsného WC oproti kombi WC:

  • design
  • úspora vody - při čtyřčlenné rodině až 24.000 l/rok
  • úspora místa
  • snadný úklid, čištění a hygiena
  • variabilita umístění - pro zazdění, do sádrokartonu, do bytového jádra, do rohu, samostatně do prostoru
  • nosnost 400 kg
  • individuální nastavení výšky závěsné WC mísy
  • výrazně tišší provoz ve srovnání s kombi WC
  • minimální nároky na servis

Nabízíme Vám elegantní řešení, jak jednoduše z dispozic pro kombi WC uděláte prostor pro zabudování závěsného podomítkového WC. Etážové koleno abusanitair (obj. číslo 75 90 29) slouží k přemístění odpadu, určeného původně pro kombi WC, směrem ke stěně pro předstěnovou instalaci závěsného WC. Etážové koleno vede odpad v rámci podlahy a není proto nutné složitými zásahy do konstrukce bytu či domu měnit vyústění odpadu.

Etážové koleno je nastavitelné od 60 do 350 mm. Pomocí břitového těsnění jej napojíte na odpadní koleno DN 90 nebo DN 100 vedoucí z předstěnového prvku. Druhý konec etážového kolena se připojí do odpadní trubky, která je vyústěná v prostoru místnosti původně pro kombi WC. Pomocí přiložené manžety tak lze napojit odpadní trubku s vnitřním průměrem 98 až 110 mm.

 

více informací o etážovém kolenu

Vaše koupelna pak může vypadat například takto:


Aliaxis Česká republika s.r.o.
logo Aliaxis Česká republika s.r.o.

Aliaxis Česká republika je dodavatel plastových materiálů pro přepravu médií a energií a také pro hospodaření s dešťovou vodou a odvodnění budov. Od 1. 3. 2022 došlo také k přejmenování společnosti Nicoll Česká republika s.r.o. a nyní již vystupuje na trhu ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.