logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Produktivita a bezpečnost pod osvětlením OSRAM

Nástroj Light Consultant společnosti OSRAM vám ukáže i to, proč se vyplatí přejít na úsporné řešení majitelům výrobních hal a skladů. Nové zářivky LUMILUX T5 HO a výbojky POWERBALL HCI-E společnosti OSRAM vytvoří optimální světelné podmínky v prakticky jakýchkoliv oblastech průmyslového osvětlení. Napomáhají tak zvýšení produktivity i bezpečnosti, a navíc, protože snižují spotřebu energie až o 80 %, vyplatí se i ekonomicky a ekologicky.

Reklama

Ať už se jedná o využití na montážních linkách nebo ve skladech, funkční, jednotné a neoslňující osvětlení patří k nejdůležitějším předpokladům úspěšného výkonu. Model LUMILUX T5 HO (High Output) v rozmezí výkonu od 24 do 80 W a se světelným tokem až 7 000 lumenů je mimořádně účinný a silný. Tento převratný fluorescenční model dokáže i navzdory svému malému průměru (16 mm) vyvinout až o 55 % více světla než standardní modely. Používá se v rámci velkoplošných svítidel s neprůhlednými kryty a zajišťuje jednolité osvětlení, ideální jako přídavné osvětlení strojů. Při využití v osvětlení pracovní oblasti pomáhají snižovat chyby ve výrobním procesu. S využitím barvy SKYWHITE navozují příjemnou atmosféru, zejména při práci na směny. Světlo připomínající přirozené denní světlo, je velice kontrastní a podporuje pozornost a soustředění.

Powerball HCI-E: do mimořádně náročných podmínek

U místností s vysokým stropem nabízí ideální rovnováhu kvality světla a nákladů model POWERBALL HCI-E. Halogenidová výbojka nabízí špičkové podání barev a vykazuje průměrnou životnost 12 000 hodin. Díky výborné účinnosti (24 500 lumenů při 250 W) je k potřebnému osvětlení výrobních hal a skladů zapotřebí pouze několika výbojek. Výsledkem je znatelně nižší spotřeba a pořizovací náklady a stejně tak i nižší náklady na údržbu.

Šetrné vůči životnímu prostředí i úsporné

Silné modely POWERBALL HCI-E oceníte nejvíce v halách s výškou stropu přes pět metrů. Jak se můžete dozvědět pomocí nástroje Light-Consultant, je k osvícení místnosti se stropem vysokým osm metrů o rozloze 2 600 metrů čtverečních potřeba přibližně 54 svítidel se rtuťovými výbojkami a s výkonem 400 W. Při průměrné době svícení 16 hodin denně tato situace představuje přibližně 92 000 kilowatthodin energie ročně. Roční náklady na tento typ osvětlení dosahují přibližně 14 300 EUR při sazbě 0,15 EUR za kilowatthodinu. S modelem POWERBALL HCI-E je ovšem možné spotřebu energie ve stejné hale snížit o přibližně 35 % na 59 400 kilowatthodin.

Navíc je při stejném počtu svítidel u modelu POWERBALL HCI-E k osvícení prostoru zapotřebí nižší výkon - 250 W. Místo 14 300 EUR dosahují náklady na energii pouze přibližně 11 000 EUR ročně. Roční emise CO2 klesají zhruba o třetinu na necelých 30 tun. Výpočty snížení emisí CO2 vycházejí z praktické úspory energie u odpovídajícího typu svítidla. Při konverzi je využitý energetický poměr 0,5 kg na kilowatthodinu.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.