logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Novinky firmy Regulus

Elektrická topná tělesa G 6/4" s termostatickou hlavicí

Elektrická topná tělesa s termostatickou hlavicí jsou určena pro ohřev topné vody zejména v akumulačních nádržích topné vody a pro přípravu teplé vody v zásobnících teplé vody.

Elektrická topná tělesa s termostatickou hlavicí mají poniklovaný povrch. Netopící konec umožňuje bezproblémové použití v akumulačních nádržích a zásobnících teplé vody nabízených firmou Regulus. Tato topná tělesa nejsou určena pro použití v akumulačních nádržích typu DUO E.

Elektrická topná tělesa s termostatickou hlavicí jsou vybavena provozním termostatem s možností nastavení teploty 0 - 90 °C. Spodní vypínací teplota je omezena na 15 °C (spínací cca 7 °C) jako ochrana proti zamrznutí. Dále jsou vybavena bezpečnostním termostatem nastaveným na teplotu 99 °C jako ochrana proti přetopení v případě poruchy provozního termostatu.

Elektrická topná tělesa s termostatickou hlavicí jsou vybavena stykačem a díky tomu je možné je ovládat přímým připojením k pracovní nule spínané HDO. Zároveň je možné topné těleso ovládat ručně prostřednictvím provozního termostatu nebo dálkově regulátorem. Hlavice topného tělesa je osazena čtyřmi kontrolkami, které signalizují jeho stav. Do elektrické sítě se topné těleso připojuje do krabicové svorkovnice nebo do rozvaděče pomocí přívodního kabelu, který je součástí tělesa. Délka přívodního kabelu je 2 m.

  • Mosazná hlavice se závitem G 6/4".
  • Povrch topných těles je poniklován.
  • Topná tělesa jsou vhodná pro přípravu TV i ohřev topné vody.
  • Provozní termostat nastavitelný knoflíkem v rozsahu 0 - 90 °C.
  • Přesný havarijní termostat umožňuje bezproblémovou spoluprácise solárním systémem či kotlem na tuhá paliva.
  • Možnost připojit přímo k elektrické síti - jsou vybavena stykačem. Možnost ovládání přímým připojením nulového vodiče spínaného HDO.
  • Možnost ovládání dálkově externím regulátorem nebo pokojovým termostatem.
  • Čtyři kontrolky, které signalizují stav topného tělesa.
  • Reset havarijního termostatu na panelu termostatu.

Termostatické ventily proti přehřátí

Při provozu kotlů na tuhá paliva může dojít k jejich přehřátí, nejčastěji kvůli výpadku el. proudu. Zastaví se oběhové čerpadlo kotle, který má v sobě žhavé palivo, a teplota otopné vody v kotli začne prudce stoupat, protože se teplo z kotle neodvádí.

Teplotou ovládaný ventil, který pracuje bez přívodu el. proudu, zajistí v takové situaci bezpečné dochlazení kotle. Ventil při dosažení teploty 95-100 °C otevře přívod chladící vody z vodovodního řadu, která buď pomocí výměníku (ventil JBV) nebo přímo (ventil DBV) ochladí kotel a tím zabrání jeho přehřátí. Ohřátá chladící voda se vypouští do kanalizace. Pro správnou funkci je nutné ventil umístit do místa, kde je při přehřátí kotle teplota nejvyšší - obvykle přímo v horní části kotle nebo na výstupním potrubí v těsné blízkosti kotle.

Ventily jsou osazeny termostatickým členem renomovaného francouzského výrobce. Termostatický člen je umístěn přímo v těle ventilu, díky tomu je reakce na změny teploty otopné vody prakticky okamžitá. Absencí kapiláry je také vyloučena možnost jejího poškození při montáži. Každý ventil prochází ve výrobě kontrolou správné funkce.

Výhody:

  • spolehlivý termostatický člen od renomovaného francouzského výrobce
  • rychlá reakce na změnu teploty, senzor a výstup horké vody v jednom místě
  • knoflík pro manuální otevření ventilu podobně jako u pojistných ventilů
  • nemají kapiláru - snadná montáž, bez rizika poškození kapiláry
  • 100% kontrola funkce ve výrobě

Dochlazovací dvoucestný termostatický ventil DBV

Nejčastěji se používá u litinových kotlů a krbových teplovodních vložek, které nemají vestavěný dochlazovací výměník.

  • jednoduché řešení pro kotle bez dochlazovacího výměníku
  • velký chladící výkon díky přímému chlazení

Připojovací závit G3/4" s ochranným krytem termostatického členu.

Dochlazovací jednocestný termostatický ventil JBV

Nejčastěji se používá u kotlů s vestavěným dochlazovacím výměníkem, nebo k externímu dochlazovacímu výměníku. Připojovací závit G1/2" bez ochranného krytu termostatického členu.

  • možnost instalace výrobcem kotle přímo na kotel
  • možnost instalace do dochlazovacího výměníku na výstupu z kotle


REGULUS spol. s r.o.
logo REGULUS spol. s r.o.

Regulus byl založen roku 1992 v Praze a od té doby se podařilo vybudovat stabilní ryze českou firmu, která dnes celkem zaměstnává, i ve svých dceřiných společnostech, téměř 180 kvalifikovaných pracovníků. Jedná se o dynamicky se rozvíjející firmu ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.