logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Baumit Premium fasáda

Systém ETICS složený z nejlepších inovačních komponentů

To nejlepší z původně samostatných inovací v oblasti vnějších tepelně izolačních systémů Baumit je nyní shrnuto do certifikované systémové skladby nazvané Baumit Premium fasáda.

Patentově chráněné tepelně izolační desky z perforovaného polystyrénu Baumit open reflect v sobě spojují snadnou zpracovatelnost a finanční výhodnost polystyrénových fasádních desek s prodyšností desek minerálních. Přiblížení difúzních vlastností všech komponentů (μ = cca 10) cihelnému zdivu jako nejrozšířenějšímu podkladu, ale i sladění všech důležitých charakteristik jednotlivých vrstev navzájem (paropropustnost, nasákavost, přídržnost) výrazně omezují riziko kondenzace vodních par v této systémové skladbě, umožňují mnohem rychlejší vysychání stavby směrem ven a vedou k dosažení příznivého a zdravého mikroklimatu v interiéru mnohem dříve.

Použití nejnovějších poznatků z oblasti práškových nanotechnologií při výrobě prodyšného fasádního polystyrénu Baumit open reflect umožnila zvýšit tepelně izolační vlastnosti oproti běžným fasádním izolantům o více než 20% (λ = 0,031 W/m.K). Stejného přínosu jako 20 cm izolace klasickým polystyrénem lze nyní dosáhnout pouhými 16 cm polystyrénu Baumit open reflect. Ten je navíc opatřen antireflexní povrchovou úpravou, která snižuje teplotně dilatační namáhání desek při osvitu sluncem po dobu provádění.

Spojení osvědčených silikátových omítek s dalšími objevy z oblasti nanotechnologií umožnilo vyvinout skutečný Anti-Aging pro fasádu využívající přirozeného samočisticího efektu. Mikroskopicky hladký povrch, snížený elektrostatický náboj, nanoporézní struktura a vysoká prodyšnost Baumit Nanopor omítky znesnadňují zachytávání špíny na fasádě, vytvářejí nepříznivé podmínky pro růst mikroorganismů a posilují plynulé a samovolné čištění vlivem přirozených okolností a přírodních sil (bez nutnosti periodického omývání fasády nebo preventivního natírání speciálními nátěry). Při dlouhodobých srovnávacích testech ve skutečných extrémních podmínkách vydržely fasády s Baumit Nanopor omítkou nejméně dvakrát tak déle krásné než fasády s jinými omítkami.

Nová generace lepicích kotev Baumit KlebeAnker zlepšuje statickou bezpečnost vnějšího tepelně izolačního systému na starších i nových fasádách a odstraňuje tepelné a difúzní mosty, které vznikají při prostupu běžných hmoždinek tepelným izolantem. Dochází tím k dalšímu zvýšení tepelně izolačních vlastností systému až o 15%. "Bonus" pro stavební firmy představuje fakt, že pro kotvení zateplovacích systémů různých tlouštěk se použije vždy stejně dlouhá kotva Baumit KlebeAnker.

Baumit Premium fasáda

Každou z výhod těchto objevů a inovací v oblasti vnějších tepelně izolačních systémů je možné nadále využívat samostatně jako dílčí vylepšení dosavadních standardních zateplovacích systémů a nebo nyní vše současně v rámci certifikované systémové skladby nazvané Baumit Premium fasáda.

Tento systém:

  • umožňuje rychlé vysychání stavby při zachování finančních a zpracovatelských výhod tepelné izolace z polystyrénových desek;
  • umožňuje zmenšit tloušťku tepelného izolantu o 20% při zachování stejných tepelně izolačních vlastností;
  • udržuje povrch fasády v čistém stavu a prodlužuje interval nutný k jeho renovaci nejméně o 100%;
  • při použití lepicích kotev Baumit KlebeAnker zcela eliminuje vliv tepelných mostů od hmoždinek, čímž odstraňuje riziko prokreslování hmoždinek na fasádě a zvyšuje tepelný odpor o dalších až 15%.

Baumit, spol. s r.o.
logo Baumit, spol. s r.o.

Zateplení fasád, zateplovací systémy / omítkové systémy - strojní omítky, sádrové omítky a stěrky, sanační omítky, omítkový systém pro zdravé bydlení / probarvené fasádní omítky a barvy, kreativní omítky / lité podlahy a samonivelační stěrky / program pro ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.