logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

BIOcement – technologie pro Váš dům

Stavebních materiálů s vysokým tepelným odporem je již dnes na českém trhu velké množství, rovněž materiálů s vysokou hodnotou tepelné akumulace je k výběru dostatek. Zpravidla ale materiál s vysokým tepelným odporem nevykazuje zároveň i žádanou kvalitu tepelné akumulace.

Reklama

Jedním ze stavebních systémů, který splňuje obě vlastnosti, je kompletní stavební systém BIOcement. Jedná se o systém ztraceného bednění ze štěpkocementových tvárnic s tepelnou izolací, které jsou plněné betonovou směsí. BIOcement je tradičním produktem vyráběným v Oslavanech u Brna. Tvárnice jsou certifikovány státní zkušebnou CSI a.s. Zlín a výroba probíhá na základě normy ČSN 73 0540-4. Dalšími produkty jsou překlady, bednění věnců, stropní prvky a stropní nosníky, čímž vzniká ucelený stavební systém pro kompletní hrubou stavbu ze stejného materiálu.



Uvedené produkty jsou vyrobeny z přírodních materiálů na bázi dřeva a cementu. Dřevo tvoří 85% hmotnosti a zbytek tvoří cement, který zajišťuje pevnost a omezuje nasákavost. Výsledkem jsou výrobky lehké a současně pevné, odolné proti vodě, mrazu a ohni. Tvárnice, překlady a bednění věnců jsou již při výrobě opatřeny tepelně izolační vrstvou ze stabilizovaného, samozhášivého polystyrenu. Výsledný tepelný odpor lze díky němu u tvárnic nastavit až na R=5,61 m2K/W (při tloušťce grafitového polystyrenu 16,5 cm a celkové tloušťce obvodové stěny 36,5 cm). Minimální tloušťky obvodových i vnitřních nosných stěn umožňují dosáhnout větší užitné plochy při stejné velikosti zastavěného prostoru. Betonové jádro tvárnic zajišťuje tepelnou akumulaci stěn, čímž klesají dlouhodobé náklady na provoz domu.

Systém BIOcement umožňuje naprostou volnost v projektování i v konstrukci. Tvárnice lze jednoduše opracovávat (tzn. zkracovat, přiřezávat, vrtat i frézovat na požadované rozměry přímo na stavbě) a spojovat montážními sponami. Umožňují vytvářet půdorysná zakřivení i klenby bez dodatečných opatření a zároveň uzpůsobit tloušťku betonového jádra statickým požadavkům stavby. Stavební systém BIOcement je vhodný pro vrchní i spodní stavbu. S jeho pomocí lze realizovat veškeré stavby – od jednoduchých (zahradní domky, garáže) až po objekty, kde se výrazně projeví příznivé tepelněizolační vlastnosti (rodinné domy, vícepodlažní budovy, komerční i občanské stavby). Stavební systém BIOcement je vhodný také pro výstavbu průmyslových hal, zejména pro jejich opláštění.

Výstavba objektů s použitím stavebního systému BIOcement se vyznačuje jednoduchou montáží a je realizovatelná s malým počtem pracovníků. Výsledkem je krátká doba realizace.

Více informací naleznete na www.biocement.cz.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.