logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Tepelné čerpadlo Ai1 +: Plus účinnost, plus tichost

Kompaktní tepelné čerpadlo G-TERM Ai1 s vestavěným 250 litrovým zásobníkem na TUV je dlouholetou stálicí na trhu tepelných čerpadel pro rodinné domy nejen u nás, ale také v Německu či Rakousku. Není proto divu, že se jeho výrobci rozhodli vydat cestou jejího dalšího vylepšení. Zaměřili se proto na nejdůležitější parametry tepelného čerpadla - výkon, účinnost a hlučnost.

"U prvních dvou parametrů došlo, logicky, k zvýšení, naopak u hlučnosti, došlo k podstatnému snížení," komentuje zásadní změny product manager pro tepelná čerpadla G-TERM Petr Hoftych.

Jak vypadá vylepšená verze Ai1 konkrétně? "Topný výkon se u nové verze Ai1+ zvýšil na 11,6 kW. To umožnilo především přechod na jiný typ chladiva R407c," uvedl Petr Hoftych. Zároveň se díky těmto technickým vylepšením zvýšila účinnost tepelného čerpadla. "Topný faktor největšího tepelného čerpadla Ai1+ s výkonem 11,6 kW dosahuje při teplotách 10°C/35°C hodnoty více než 4,8," dodal product manager. V praxi lze nicméně provozovat naše tepelná čerpadla, jak dokazují testy skutečných instalací, ještě ve výhodnějším režimu s průměrným ročním topným faktorem větším než 5. Na zvýšení výkonu, ale především snížení hlučnosti této řady tepelných čerpadel mělo významný vliv využití nového kompresoru Mitsubishi typu Scroll.



HENNLICH s.r.o.
logo HENNLICH s.r.o.

Systémy vytápění a chlazení s tepelnými čerpadly Waterkotte - tepelná čerpadla voda/voda, země/voda a vzduch/voda. Aplikace od rodinných domů až po profesionální řešení velkých výkonů v průmyslových objektech, administrativních budovách, hotelích, školách, ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.