logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Veletrh Střechy Praha 2009 - jistota v nejisté době

Již vlastně za pár týdnů se bude opět konat na pražském Výstavišti v Holešovicích mezinárodní odborný veletrh STŘECHY PRAHA 2009. Za dobu své existence se stal tradičním místem setkávání jak odborné, tak laické veřejnosti s výrobci, dovozci, nebo s obchodními či realizačními firmami nejen z této oblasti stavebnictví.

Dnes si již jen málokdo z nás uvědomí, že spolehlivá střecha byla v dávné minulosti snad kromě potravy a oděvu jednou z hlavních starostí člověka o jeho přežití v nepříznivých obdobích roku. I v současné industriální společnosti zůstává střecha stále významnou součástí našich budov, a to nejen z hlediska technického, ale velmi často i architektonického. Oproti vzdálené minulosti však musí zajišťovat nejen dříve dominantní vodotěsnost, ale i požadované tepelně izolační vlastnosti a navíc musí vyhovovat i přísným požárním předpisům či akustickým požadavkům. V posledních letech se na plochých i šikmých střechách stále častěji objevují sluneční kolektory na ohřev vody, nebo dokonce fotovoltaické články umožňující ekologickou výrobu elektrické energie. Skloubit všechny tyto stavební i provozní požadavky dohromady vyžaduje nejen od projektantů, ale i od realizačních firem neustálý přísun aktuálních informací od výrobců jak střešních krytin a tepelných izolací, tak od výrobců slunečních kolektorů a fotovoltaických článků. Dochází proto často k vzájemnému prolínání informací a poznatků mezi klasickým stavebnictvím a technikou 21. století.

V českém, poměrně konzervativním stavebnictví se na rozdíl od snad staleté minulosti začínají stále více prosazovat v individuální bytové výstavbě ekologické dřevostavby - tak běžné v zemích severní Evropy nebo v USA či v Kanadě.

Již jedenáctý ročník připravovaného mezinárodního veletrhu STŘECHY PRAHA proto připravuje pro své návštěvníky v rámci doprovodného programu nejen standardní přednášky a diskuze o výběru vhodné krytiny pro šikmé či ploché střechy, ale nabídne navíc i informace o dnes stále více prosazovaných ekologických dřevostavbách a témata z oblasti úspor energie a obnovitelných zdrojů.

 

Mezinárodní veletrh STŘECHY PRAHA 2009 se bude konat ve dnech 29. až 31. ledna 2009 na pražském Výstavišti v Holešovicích. Je to veletrh s uznávanou úrovní nejen mezi odbornou veřejností, ale i mezi laickými návštěvníky.

Více informací a nejnovější aktuality najdete na www.strechy-praha.cz.


 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.