logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Olovo s barveným povrchem

Od letošního roku dováží firma SAG a.s. na český trh válcované olovo - tradiční materiál pro klempíře a pokrývače. Tento materiál má své nesporné kvality a výhody - především vysokou odolnost vůči korozi, snadnou tvarovatelnost, která umožňuje praktické řemeslné zpracování.

Reklama

Olovo se vyrábí a dodává v různých variantách provedení - přírodní, oboustranně barvené, s jednostranným nabarvením a samolepícím pásem na rubu, dále jako plisované a perforované pro využití jako dotěsnění hřebene.

Charakteristika nejrozšířenějších provedení:

Olověné pásy samolepící

Je celoplošně lepicí olověný plech pro připojení na šikmé střeše i v prostoru rovné střechy. Je vhodný zvláště pro všechna utěsnění mezi střešní krytinou a napojenými stavebními částmi. Zbarvení povrstveného povrchu se hodí bez problémů ke všem barvám používaným na střechy. Vrstvou pokrytý kov je i po dlouhé době stabilní a opticky atraktivní. Vysoká lepivost těsnící vrstvy zajišťuje trvalé utěsnění. Plechy lze rychle lepit na stavební díly nebo mezi sebou; místa přechodu jsou pružná a odolná vůči povětrnosti.


Odstranění ochranné fólie.
 
Přilepení a natvarování samolepícího materiálu.

Olověné pásy samolepící se dodávají v rolích po 5 m délky a 300 mm šířky a spojovacím materiálem o síle 1,5 mm. Materiál je dodáván v barvách cihlově červená, hnědá, černošedá, červenohnědá. Zvláštní barvy jsou dodávány na požádání. Minimální teplota při přípravě je 0 °C.


Připojení vikýře vrstvenými kusy.
 
Hotové oplechování komínu.

Olověné pásy oboustranně barevné

U olověných pásů oboustranné barevných platí stejná pravidla, jako u olověných pásů samolepících. Jejich výhodou je možné použití barvy na střeše, kterou momentálně potřebujeme, jako lícovou. Barevné olověné pásy jsou vyráběny v těchto kombinacích.

Standardní barvy:

  • cihlová červeň/hnědá
  • červenohnědá/černošedá
  • cihlová červeň/černošedá

Barevné tony:

  • cihlově červená podobná RAL 8004
  • hnědá podobná RAL 8019
  • červenohnědá podobná RAL 8012
  • černošedá podobná RAL 7021

Materiál je vhodný především pro všechny druhy lemování a oplechování průchodů střechou. Jednoduchá tvárnost olova a dlouhá životnost jsou předností tohoto materiálu pro střešní aplikace. Oproti olověným pásům samolepícím je olovo oboustranné barevné dodáváno v těchto rozměrech. Standardní se dodává v rolích následujících rozměrů - 1,25 x 250 x 7 000 mm nebo 1,25 x 330 x 5 000 mm.


Plechy připravené k pokrytí.
 
Dokončení barevně přizpůsobeného připojení.

bleiCOLOR - First-Grat

jde o celoolověné dotěsnění hřebene nebo nároží, řeší aktivní větrání dvouplášťové střechy. Větrací otvory jsou upraveny tak, aby zabránily vniknutí vlhkosti nebo hmyzu a nebyly ucpány nečistotou. Pásy lze díky plizování lehce upravit a přizpůsobit tvaru tašky. Dodává se ve opět ve dvoubarvených variantách jak výše uvedené pásy oboustranně barvené a v základních délkách 280 a 360mm.

Pro komplexní informace se obracejte přímo na technické oddělení SAG a.s..

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.