logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Chillventa Norimberk 2008: V cílové rovince

V doprovodném programu mezinárodního veletrhu je mimo jiné Mezinárodní sympozium tepelných čerpadel, sympozium na téma absorpční chlazení, informace o nejnovějším vývoji v oblasti energeticky účinných ventilátorů, akce pro uživatele a provozovatele chladicích zařízení pro použití v potravinářských obchodech.

Reklama

  • V dubnu, šest měsíců před zahájením Chillventy bylo již 584 vystavovatelů na ploše 29.046 m2
  • Odborníci odborníkům: pestrý doprovodný program

Chillventa 2008 je v cílové rovince: Necelých šest měsíců před zahájením veletrhu bylo přihlášeno již 584 firem a organizací s čistou výstavní plochou 29.046 m2 (stav k 24. dubnu 2008). Seznam vystavovatelů je průběžně aktualizován na adrese www.chillventa.de/exhibitors. Tržní vůdci v odvětví se říjnové akce v Norimberku zúčastní téměř v plném počtu - o široký přehled trhu je tedy postaráno. Pořadatelská společnost NürnbergMesse počítá s 800 vystavovateli a zhruba 25 000 odbornými návštěvníky z celého světa.

"Do zahájení první Chillventy zbývá už jenom pár měsíců - počty vystavovatelů se zvyšují takřka každým dnem, rámcový program nabývá stále konkrétnější podoby a nábor návštěvníků je v plném proudu - jsme velmi spokojeni", říká Gabriele Hannwacker, vedoucí projektu Chillventa Norimberk 2008. Vedle 584 přihlášek jsou mezi podniky evidovanými na seznamu vystavovatelů také národní pavilony Velké Británie, USA, Španělska, Turecka a Číny. V této souvislosti signalizovalo svou účast dalších cca 80 firem, které ještě nejsou zahrnuty v seznamu vystavovatelů, takže v současné době se dá vycházet z celkového počtu vystavovatelů kolem 650.

Tematická pestrost doprovodného programu Chillventy

V uplynulých měsících byl vypracován odborný doprovodný program, který výstižně odráží aktivity v celém odvětví. Jeho organizaci a uspořádání zajišťují oborové svazy a organizace, které v roli odborných garantů dávají oboru novou tvář.

Tematicky pestrý program pokrývá celou šíři mezinárodního odvětví chlazení a klimatizace: od absorpčího chlazení, přírodních chladiv, energetické účinnosti, zpětného získávání tepla, komerčního a průmyslového chlazení přes energeticky účinné ventilátory, chladicí techniku pro potravinářské obchody a úsporu CO2 v chladicí a klimatizační technice až po využití tepelných čerpadel.

Na veletrhu Chillventa 2008 v Norimberku mohou výrobci technologických celků, projektanti a provozovatelé zařízení získat široký přehled o aktuální nabídce. Nový mezinárodní specializovaný veletrh chlazení, klimatizace a tepelných čerpadel nabízí informace o téměř všech aspektech chladicí a klimatizační techniky. "Považujeme za důležité prezentovat našim návštěvníkům co nejúplnější obraz chladicí a klimatizační techniky. Mezi naše vystavovatele patří národní a mezinárodní velkoobchodní podniky, výrobci kompresorů, tepelných výměníků, chladiv, izolačních materiálů, klimatizačních přístrojů, měřicí, řídicí a regulační techniky, ventilátorů, specializované obchody a řada dalších. Kromě toho nabízíme informativní doprovodný program, který návštěvníkům umožní informovat se před zahájením a souběžně s konáním Chillventy o aktuálních tématech oboru", popisuje strategii Chillventy Gabriele Hannwacker, vedoucí projektu společnosti NürnbergMesse.

Konferenční a doprovodný program začne již den před zahájením Chillventy, v úterý 14.10.2008. Úvod bude tvořit pokračování Mezinárodního sympozia tepelných čerpadel, které bylo úspěšně zahájeno v září 2007 pod vedením DKV - Deutscher Kälte- und Klimatechnischer Verein e.V. (Německý spolek pro chlazení a klimatizaci). Odpoledne se bude konat prestižní sympozium ASERCOM + EPEE (Association of European Refrigeration Compressor and Controls Manufacturers + European Partnership for Energy and Environment - Asociace evropských výrobců chladicích kompresorů a kontrolní techniky), souběžně pořádá ILK Drážďany (Institut für Luft- und Kältetechnik - Institut pro vzduchotechniku a techniku chlazení) svoje sympozium na téma absorpční chlazení. V návaznosti proběhne pódiová diskuse organizovaná Kompetenčním centrem pro energetickou účinnost v oblasti chlazení a klimatizace kekk (Kompetenzzentrum Energieeffizienz Kälte- und Klimatechnik e.V.). Závěr prvního dne bude tvořit "Get Together" - přátelské setkání všech účastníků a přednášejících.

Během veletrhu se uskuteční také různá odborná fóra, na kterých návštěvníci mohou získat bezprostřední informace o systémech, produktech, řešeních a zkušenostech s jejich využitím v praxi. Ve spojení s prezentacemi na výstavních stáncích přednášejících tak bude teorie doplněna cíleným výběrem z řady praktických aplikací.

Ve středu 15.10.2008 - v první den veletrhu - poskytne akce VDMA (Fachverband Allgemeine Lufttechnik im VDMA - Odborný svaz Všeobecná vzduchotechnika ve VDMA) zainteresovaným návštěvníkům informace o nejnovějším vývoji v oblasti energeticky účinných ventilátorů.

Za zmínku stojí také doprovodné akce zaměřené na cílovou skupinu uživatelů a provozovatelů chladicích zařízení pro použití v potravinářských obchodech. Chladicí zařízení v supermarketech patří k největším spotřebičům energie v oblasti chladicí a klimatizační techniky. Chladicí technika pro mražené, chlazené a konvenientní potraviny je jedním z růstových sektorů v odvětví chlazení. Proto je také nezbytné diskutovat o energetické účinnosti a úspoře energie v této oblasti.

Odborný institut pro klimatizaci budov - Fachinstitut Gebäude-Klima e.V. (FGK) věnuje druhý den veletrhu - čtvrtek 16.10.2008 - skupině odborných projektantů. Úspora CO2 v klimatizační technice, regenerace energie a optimalizace VRV a VRF systémů budou tvořit hlavní témata tohoto dne projektantů. Akci doplní přehled vývojových trendů a kritérií účinnosti v oblasti chillerů. Dějištěm této jednodenní akce s názvem "Nová klimatizační technika za jeden den" bude moderní kongresové centrum CCN Ost. Projektanti mohou účast na této akci spojit s návštěvou veletrhu nebo jiným bodem doprovodného programu.

Tento den zároveň skýtá možnost informovat se na rychlokurzu Short Course společnosti ASHRAE na téma "přirozené větrání".

Rovněž ve čtvrtek 16.10.2008 nabízí oborová iniciativa eurammon cyklus přednášek v kongresovém centru CCN Ost. Pod názvem "Refrigeration Applications with Natural Refrigerants" zde budou v době od 9.30 do 11.30 hodin mezinárodní referenti informovat projektanty, provozovatele zařízení a výrobce technologických celků o přednostech přírodních chladiv. Na programu budou mimo jiné témata, jako použití oxidu uhličitého v klimatizaci a chlazení výpočetních center a jeho využití v chladicí technice supermarketů. Navíc budou mít posluchači možnost nahlédnout do minulosti, současnosti a budoucnosti chladicích zařízení využívajících čpavek na Ukrajině a dovědí se, jak lze použitím čpavku zvýšit energetickou účinnost chladicích zařízení v masném průmyslu. Během dopoledního pohoštění "brunch pro přátele přírodních chladiv" na stánku společnosti eurammon potom budou mít všichni zájemci možnost prohloubit si tematiku formou rozhovorů. Eurammon navíc mezinárodní odborné veřejnosti nabízí po dobu tří dnů na svém stánku obšírné informace ke všem aspektům využití přírodních chladiv v chladicí technice.

Na společné akci pořádané spolkem DKV a Odbornou skupinou chladicí nábytek ve VDMA, která proběhne v pátek 17.10.2008, se budou podrobně probírat témata, jako stav techniky, možnosti úspory energie, logistika chladicího řetězce a revize zařízení podle směrnice o F-plynech.

Úplný výčet odborného konferenčního a doprovodného programu veletrhu Chillventa 2008 je připraven ke stažení na internetu: www.chillventa.de/supportingprogramme

Jako mezinárodní platformu pro techniku chlazení, klimatizace a tepelných čerpadel budeme počínaje tímto okamžikem v pravidelných intervalech zveřejňovat informace o zemích Chillventy na: www.chillventa.de/press

Tyto zprávy Vám poskytnou široké spektrum informací o hospodářských rámcových podmínkách, politickém vývoji a novinkách na celosvětovém trhu chlazení a klimatizace.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.