logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Rekordní rok 2007 ve stavební výrobě

Banky poskytly v loňském roce hypotéky přes 140 miliard Kč, což je nárůst o více než 40% oproti roku 2006. Prakticky všechny firmy působící na stavebním trhu měli v loňském roce výrazný nárůst produkce. Například společnost Heluz vyrábějící cihelné systémy zvýšila obrat o 250 miliónů Kč na 1,35 miliardy Kč.

"Budu se opakovat, ale je to nejlepší výsledek za téměř šestnáct let existence společnosti," říká obchodní ředitel firmy Heluz Ing. Jan Krampl. Z celkového obratu jde na export 8 %. Firma, která vznikla v roce 1992 privatizací ve prospěch rodinných příslušníků původních majitelů z rodu Řehořů, zaujímá svou kapacitou produkce druhý největší podíl na českém cihlářském trhu.

V roce 2007 se v centrále v Dolním Bukovsku investovalo 5,5 miliónů korun do technického zhodnocení správní budovy. Cihelna v Hevlíně se zdokonalila nákupem brusky za 25 miliónů korun. V cihelně v Libochovicích na Litoměřicku byla loni spuštěna nová linka, která brousí tepelněizolační cihelné bloky. Podle obchodního ředitele Jana Krampla jde o první technologii svého druhu v České republice. Její zprovoznění společnost stálo 22 milionů korun.

Největší investicí je stavba nové cihelny v těsné blízkosti stávající v Hevlíně. Stavět se začalo loni a zkušební provoz by měl být spuštěn koncem letošního roku. Jde o investici ve výši 850 milionů korun.

V roce 2008 se plánují další investice v celkové výši 83 milionů korun. Největší bude do nového přepalovacího zařízení spalin v Hevlíně. Vloni se do něj investovalo 6 milionů, letos to bude 26 milionů na dostavbu.

Firma HELUZ má v Čechách ve třech lokalitách šest výrobních provozů. V Dolním Bukovsku u Českých Budějovic, kde je i centrála společnosti, je provozovna cihlářské výroby, provoz na výrobu stropních konstrukcí a výrobní provoz nosných roletových překladů. V další lokalitě v Hevlíně u Znojma je výrobní závod na kompletní cihlářský sortiment, hlavně prvky pro obvodové zdivo. Poslední lokalita, Libochovice v severních Čechách, má dvě výrobny. Jeden provoz výroby cihlářského sortimentu a druhý na výrobu keramických stropních panelů. Společnost vsadila na modernizaci a automatizaci provozů stejně jako na ekologii.

Dnes pracuje na všech provozech cca 320 zaměstnanců.

Firma HELUZ vyrábí a dodává komplexní cihelný systém pro hrubou stavbu, tzn. tepelněizolační cihelné bloky pro obvodové zdivo, nosné, příčkové a akustické zdivo, cihly broušené, keramické stropy a překlady, stropní panely, nosné roletové překlady pro venkovní stínicí systémy, cihelné komíny, cihly a cihelné pásky Klinker.

Obrat firmy v nedávné historii: 1993 – 111 mil. Kč; 1999 – 322 mil. Kč; 2004 – 937 mil. Kč, 2005 – 1026 mil. Kč, 2006 – 1100 mil. Kč.


HELUZ cihlářský průmysl a.s.
logo HELUZ cihlářský průmysl a.s.

Společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. patří mezi tři největší výrobce zdících systémů na našem trhu, jako jediná je ryze česká. Zákazníkům nabízí kompletní cihelný systém pro hrubou stavbu.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.