logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Heluz staví novou cihelnu a výrazně zvýší kapacitu

Poprvé ve své historii postaví firma Heluz cihlářský průmysl v.o.s. výrobní podnik na zelené louce. Výrazné zvýšení produkce, na dvou a půl násobek, proběhne v Hevlíně u Znojma, kde již firma jednu stávající cihelnu vlastní. Jde o lokalitu s vysoce kvalitní hlínou, od které si v Heluzu slibují nejkvalitnější produkty na trhu. Nová investice, ve výši 850 milionů korun, bude zaměřena na výrobu tepelněizolačních bloků.

Ve výběrovém řízení na technologii nového provozu byla vybrána nejkvalitnější a zároveň jedna z nejdražších variant od německé firmy Keller. "Naším cílem je oslovit vedle českých dodavatelů stavebních materiálů i sousední slovenský a rakouský trh," řekl obchodní ředitel společnosti Heluz ing. Jan Krampl o největší investici v historii společnosti.

 

Výstavba nové cihelny byla zahájena v říjnu letošního roku, po roce by měl být spuštěn zkušební provoz. Plný provoz je naplánován na leden roku 2009. V nové cihelně bude vytvořeno okolo padesáti nových pracovních míst.

 

Firma Heluz cihlářský průmysl v.o.s. koupila v devadesátých letech minulého století tři výrobní závody na výrobu cihel. Postupně je modernizovala a dosáhla tak maximálního zvýšení kapacity a kvality výroby.

 


O společnosti HELUZ cihlářský průmysl v.o.s.

Společnost HELUZ vyrábí a dodává komplexní sortiment pro hrubou stavbu, tzn. cihelné bloky pro obvodové zdivo, nosné, příčkové a akustické zdivo, keramické stropy a překlady, stropní panely, nosné roletové překlady pro venkovní stínící systémy, komínové systémy, cihly a cihelné pásky Klinker. HELUZ má v Čechách šest výrobních provozů ve třech lokalitách: Dolní Bukovsko poblíž Českých Budějovic, Hevlín u Znojma a Libochovice, ve kterých pracuje celkem 320 zaměstnanců. V loňském roce dosáhla společnost rekordního obratu 1,1 miliardy korun.

V letošním roce si firma připomíná 15 let od založení a pokračování v rodinné tradici výroby cihel. Důležitým mezníkem pro společnost HELUZ byl rok 2003, kdy začala vyrábět cihelné bloky s označením SUPE®THERM STI a zapsala se tak do povědomí stavební veřejnosti jako výrobce cihelných bloků s nejvyššími tepelně izolačními vlastnostmi v ČR. Prapůvod cihlářského snažení v Dolním Bukovsku sahá až do roku 1876, kdy zde Jan Řehoř vystavěl žárovou pec a otevřel těžebnu cihlářské suroviny. Cihelna byla modernizována a provozována až do roku 1950, kdy byl majetek převeden na stát a dolnobukovský podnik byl začleněn do národního podniku Jihočeské cihelny.


HELUZ cihlářský průmysl a.s.
logo HELUZ cihlářský průmysl a.s.

Společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. patří mezi tři největší výrobce zdících systémů na našem trhu, jako jediná je ryze česká. Zákazníkům nabízí kompletní cihelný systém pro hrubou stavbu.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.