logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Bydlete v tichu i za tenkou zdí

Také vás ruší všudypřítomný hluk? Jak dosáhnout požadovaného ticha v oblastech, kde se nelze vyhnout silničnímu provozu nebo rušným sousedům? Zajímavou možnost nabízí novinka v sortimentu akustického zdiva POROTHERM 25 AKU MK. Nová cihla, v jejímž názvu je zkratkou MK uvedeno, že je vybavena maltovou kapsou, zvyšuje zvukoizolační vlastnosti zdiva bez nutnosti zvětšovat tloušťku stěn. Díky svým akustickým a tepelným vlastnostem a pevnostním charakteristikám je cihla POROTHERM 25 AKU MK opravdu ojedinělým výrobkem.

POROTHERM 25 AKU MK rozšiřuje sortiment akustického zdiva společnosti Wienerberger. Jedná se o svisle děrovaný pálený cihelný blok využívající netradičního propojení zazubení a maltové kapsy, který byl použit se záměrem dalšího zvýšení zvukové izolace při zachování stejné tloušťky stěn.

V důsledku takovéto zdivo poskytuje při stejné šíři větší rezervu pro korekci k (hodnota uvádějící rozdíl mezi výší dB naměřených v laboratorních podmínkách a na samotné stavbě) vlivem šíření hluku vedlejšími stavebními cestami jako jsou boční stěny nebo podlahové či stropní konstrukce. Cihly POROTHERM 25 AKU MK jsou určené pro omítané vnitřní zdivo o tloušťce 250 mm, případně pro vnitřní chráněnou část vnějších vrstvených stěn.

Cihla POROTHERM 25 AKU MK patří do řady velmi oblíbených velkoformátových cihelných bloků. Její rozměry (372 x 250 x 238 mm) v kombinaci se spojením pero a drážka a maltovou kapsou ve svislých spárách umožňují velmi rychlé a přesné zdění. Použité řešení pera, drážky a maltové kapsy přitom zvyšuje tuhost a spolu s tím i plošnou hmotnost stěny, čímž dochází ke zlepšení neprůzvučnosti zdiva. Kromě toho nová cihla vyniká nízkým odporem proti difuzi vodních par, výborně akumuluje teplo a díky rozměrům v modulovém systému nabízí snadnou kombinovatelnost s dalšími prvky zdicího systému POROTHERM. Vylepšené vlastnosti POROTHERM 25 AKU MK navíc umožňují využití těchto cihel se stále oblíbenějšími sádrovými omítkami, které jinak snižují neprůzvučnost stěny o 1 dB oproti omítkám vápenocementovým. Dalším přínosem je možnost osadit do akusticky dělicí stěny větší počet zásuvek, a to stále při dodržení normových požadavků. Zvýšení pevnosti cihel v tlaku až na 20 MPa přitom nabízí jejich rozšířené použití i ve vícepodlažních budovách.

Cena cihel POROTHERM 25 AKU MK v m2 zdiva je od 1 175 Kč.

Kromě novinky POROTHERM 25 AKU MK lze v sortimentu společnosti Wienerberger nalézt i další typy cihel s výjimečnými akustickými vlastnostmi - POROTHERM 11,5 AKU pro vnitřní příčky, POROTHERM 19 AKU pro vnitrobytové či mezibytové příčky, pro nosné a nenosné konstrukce jsou určeny POROTHERM 25 AKU P+D, POROTHERM 30 AKU P+D a POROTHERM 36,5 AKU.

Další informace najdete na www.porotherm.cz.


Wienerberger s.r.o.
logo Wienerberger s.r.o.

Skupina Wienerberger AG představuje největšího světového výrobce cihel Porotherm a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny Tondach v Evropě. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení. V ČR působí společnost ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.