logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Pozvánka na jubilejní veletrh Střechy Praha a výstavu Úspory energií a obnovitelné zdroje

Jubilejní 10. mezinárodní veletrh Střechy Praha, který bude probíhat současně se 4. výstavou Úspory energií a obnovitelné zdroje ve dnech 24. - 26. ledna 2008, zaznamená pravděpodobně největší úspěch ve své historii z hlediska počtu i kvality zúčastněných vystavovatelů.

Reklama

Vše nasvědčuje tomu, že loňský počet vystavujících firem, kterých bylo téměř 200, bude letos překonán. Během srpna a prvních zářijových dnů, kdy byly rozeslány přihlášky, jsme zaznamenali zájem dokazující, že veletrh Střechy Praha patří mezi elitu ve svém oboru. Mezi domácími přihlášenými vystavovateli se objeví řada tradičních významných společností, které jsou příslibem kvalitního zastoupení, ale i řada nových firem, které chtějí veletrh využít ke svému zviditelnění. Firmy, které zvažují svou účast na veletrhu, mají čas ještě do konce září využít zvýhodněné ceny za výstavní plochu, ale nejen to. Včasné zaslání přihlášky je důležité především pro ty, kterým záleží na atraktivním umístění expozice a co nejefektivnějším zhodnocení účasti na výstavě.

Zvýrazněnými tématy 10. ročníku veletrhu Střechy Praha jsou:

Ploché střechy s důrazem na provozní střechy - balkony, lodžie, terasy a dále střešní zahrady (zelené střechy). Nad rámec tradiční náplně tohoto specializovaného veletrhu budou proto přizvány i firmy, které nabídnou mimo jiné dlaždice, podložky pod dlaždice, lepící tmely a stěrkové izolace, systémové kovové profily pod terasy, balkony a lodžie, drenážní fólie, dilatační a doplňkové prvky pro vnější dlažby, zábradlí a souhrn výrobků na vytvoření vegetačního souvrství střešních zahrad. Téma se dotkne i problematiky kotevní techniky, obnovy plochých střech na panelových domech nebo přebírání evropských norem do systému ČSN. Nabídka výrobků a technologií je v tomto oboru velmi rozsáhlá a věříme, že se podaří pro návštěvníky veletrhu připravit co nejširší přehled v této oblasti.

Zateplovací systémy - navážeme na velmi žádané náměty na vhodné energeticky úsporné stavební provedení střešních plášťů šikmých a plochých střech i provedení svislých plášťů budov. Téma bude zahrnovat i hodnocení energetické náročnosti budov, energetický audit a možnosti dotací. Připravujeme konferenci ve spolupráci s řadou renomovaných odborníků.

Dřevo jako stavební materiál - k tomuto tématu chystáme řadu přednášek a seminářů ve spolupráci s Odbornou skupinou dřevěných staveb při ČKAIT.

Doprovodný program

Bohatý vzdělávací doprovodný program je důležitou součástí každého ročníku. Návštěvníci veletrhu se mohou účastnit konferencí, diskusních fór, přednášek či seminářů na rozmanitá témata související s tématikou střech či úspor energií. Doprovodný program bude zaměřen na hlavní cílové skupiny návštěvníků, kterými jsou: projektanti, architekti, stavební inženýři, technici, investoři, studenti odborných škol, ale také představitelé veřejné správy (obcí, měst, krajské samosprávy), dále stavební firmy, majitelé domů, bytová družstva i celá široká veřejnost. Součástí doprovodného programu budou také praktické ukázky řemesel, které budou k vidění na mnoha stáncích našich vystavovatelů, dále na speciálním pracovním podiu ve střední hale a množství práce předvedou i učni v rámci soutěže zručnosti, jejíž hlavním pořadatelem je Cech klempířů, pokrývačů a tesařů ČR.

Konference Izolace 2008 - novinka veletrhu

Poprvé v rámci veletrhu v jeho prostorách proběhne 9. ročník odborné konference Izolace 2008 na téma "Izolace v praxi od projektu k realizaci", jejímž pořadatelem je expertní a projektová kancelář A.W.A.L. zabývající se stavebními izolacemi a stavební fyzikou.

Pragobuilding - souběžně probíhající akce

V termínu našeho veletrhu Střechy Praha proběhne v montované hale před Průmyslovým palácem ještě další výstavní akce s názvem Pragobuilding. Jedná se o soubor specializovaných výstav (pořádá Incheba Praha). Její součástí je mimo jiné i výstava zaměřená na okna, dveře, schody, jejich součásti a stavební prvky. Dalšími specializovanými akcemi v rámci Pragobuildingu jsou například Panelový dům a byt či Montované stavby.

Těšíme se na setkání s Vámi v lednu 2008 na jubilejním veletrhu STŘECHY PRAHA 2008, kde se dozvíte mnoho nových a cenných informací.

Více podrobností na www.strechy-praha.cz.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.