logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama
Reklama

Tisková zpráva

z mezinárodního veletrhu
AMPER 2007

středa 28.3.2007




Tyto tiskové zprávy pro Vás připravuje redakční tým odborného internetového portálu TZB-info, e-mail: kontakt@tzb-info.cz.

Tisková zpráva ke stažení
(PDF, 643 kB)


Dnešní den je věnován především odborné veřejnosti. Začíná několik konferencí, od 8.00 hod. je každodenní snídaně na veletrhu a v hale 2 se každý může zapojit do diskusního fóra věnovaného problémům a perspektivám současné elektrotechniky, které společně pořádá vydavatelství odborných časopisů Elektro, Automa a Světlo společnost FCC Public a pořadatel veletrhu společnost Terinvest.

Včera proběhl v Obecním domě ve stylu secese, za účasti významných hostů nejenom z řad vystavovatelů, společenský večer. Vše v duchu oslav patnáctileté tradice veletrhu včetně poděkování všem účastníkům za často i několikaletou účast.


Pozvánka na dnešní den

SNÍDANĚ NA VELETRHU AMPER
(08.00 - 10.00 hod., Konferenční sál III, Vstupní hala I, PVA Letňany)
Pořádá: L. P. Elektro s.r.o.

Konference na téma:
Teoretické požadavky a praktické zkušenosti při určování vnějších vlivů dle ČSN 33 2000 - 3 a při určování nebezpečných prostorů dle ČSN EN 60079-10.

KONFERENCE MOELLER - AMPER 2007
(09.00 - 14.00 hod., Konferenční sál II, Vstupní hala I, PVA Letňany)
Pořádá: MOELLER ELEKTROTECHNIKA s.r.o.

Program konference
09.00 - 09.50 hod. PAVOUK, Program pro zkratové výpočty, dimenzování a jištění nn sítí
Softwarové pomůcky (elektronická pravítka pro snadný výběr jisticích a spínacích přístrojů)
10.00 - 10.30 hod. Konfigurátor NZM/IZM, Pomůcka pro výběr výkonových jističů řady NZM a IZM a příslušenství k nim
10.45 - 12.00 hod. FGPROFIL-LT, Program pro projektování NN rozváděčů
Katalogy přístrojů, Databáze přístrojů Moeller pro elektroprojekční software
12.00 - 12.30 hod. Polední přestávka
12.30 - 13.10 hod. Svodiče přepětí, nová legislativa, aplikace výrobků Moeller
13.15 - 14.00 hod. xComfort - Chytří lidé staví chytré domy

BEZPEČNOST STROJŮ A STROJNÍHO ZAŘÍZENÍ
(09.00 - 14.00 hod., Konferenční sál I, Vstupní hala I, PVA Letňany)
Pořádá: Schneider Electric CZ, s.r.o. Praha, UNIT s.r.o. Pardubice

Program:
  • Ing. Radomír Kočíb (Oblastní inspektor práce, Ostrava): Nařízení vlády č. 378/2001 Sb. - pohled dozoru
  • Ing. Jaroslav Šrámek (Strojírenský zkušební ústav Brno): Novinky v oblasti technických norem pro strojní zařízení
  • Ing. David Wurst (Schneider Electric CZ, s.r.o.): Regulované elektrické pohony z pohledu bezpečnosti
  • Antonín Zajíček (Schneider Electric CZ, s.r.o.): Bezpečnostní komponenty Preventa - novinky

Přihlášku a více informací najdete na www.unit.cz.

OBOROVÁ AUTORIZACE ŽIVNOSTENSKÝCH SPOLEČENSTEV A FIREM ZAČLENĚNÝCH V HOSPODÁŘSKÉ KOMOŘE ČR,
JAKO GARANCE ETICKÝCH A ODBORNÝCH KVALIT NA PODNIKATELSKÉM TRHU V ČR

(13.30 - 16.30 hod., Konferenční sál III, Vstupní hala I, PVA Letňany)
Pořádá: Česká asociace telekomunikací ve spolupráci s Hospodářskou komorou ČR

Program semináře
  • zásady pravidel autorizace ŽS
  • vydávaná autorizační osvědčení HK ČR
  • postup při autorizaci firem v daném oboru
  • zásady etického chování firem
  • doložení odborné způsobilosti firmy v daném oboru
  • diskuse k dané problematice

DISKUSNÍ FÓRUM
(09.00 - 17.00 hod., Hala 2)
Pořádá: FCC Public, Terinvest

Fórum na téma:
Současné problémy a perspektivy elektrotechniky v legislativní, odborné a organizační oblasti; Evropské normy pro osvětlení, světelné zdroje a svítidla; Bezdrátové sítě v průmyslu, řízené elektrické pohony


Tematický výběr z tisku

Kateřina Buchtová: Vystavovatelé se k nám pravidelně vracejí, už patnáct let

Veletrh Amper letos slaví malé jubileum. Koná se už popatnácté. Vyrostl z dětských nemocí, získal zdravé sebevědomí a blíží se k věku dospělosti. A hlavně jej neopustila odborná veřejnost. O tom, co nás čeká na letošním jubilejním ročníku, jsme hovořili s Kateřinou Buchtovou, manažerkou projektu.

TZB-info: Můžete stručně charakterizovat veletrh Amper?

Kateřina Buchtová: Amper je mezinárodní veletrh průmyslové elektrotechniky a elektroniky, největší ve střední a východní Evropě. Zájem o něj nemá jen odborná veřejnost, pro kterou je určen, ale také hospodářské a státní instituce. O kvalitě veletrhu hovoří i odborná spolupráce s pražským ČVUT, které nad ním letos převzalo záštitu.

TZB-info: Co nového může odborná veřejnost od veletrhu očekávat?

Kateřina Buchtová: Letos výrazně vzrostl počet vystavovatelů v oboru Automatizační, řídicí a regulační technika. Zájemci o výstavní plochu se už nevešli do jediné haly, a tak jim budou patřit hned haly dvě. Jednou z nich je nová hala 8, která vyrostla na ploše 3200 metrů čtverečních, a jen v ní bude zhruba 80 vystavovatelů z oboru automatizace. S halou jsme měli trochu problémy. Podle předběžných dohod měla stát na pronajaté ploše sousedního letiště, dohody však na poslední chvíli vzaly za své, takže jsme ji nakonec umístili přímo do areálu výstaviště.

Novinkou slaboproudé části veletrhu bude dvoudenní show společnosti Arrow. V rámci show má být představena řada firem z oboru, některé z nich vystavují na Amperu samostatně, jiné, například firma Microsoft, připravují malý prezentační stánek právě v rámci této akce.

TZB-info: Jaký bude program konferencí a seminářů?

Kateřina Buchtová: Novinkou budou letos Snídaně na veletrhu Amper, které se konají vždy ráno od osmé do desáté. Jedná se vždy o krátkou konferenci na dané téma, doplněnou diskusí s odborníky a na slibovanou snídani také dojde. Výhodou je, že tyto akce nezaberou většinu dne, jak bývá zvykem, takže zúčastněným zbude čas navštívit v tentýž den i stánky, které je na veletrhu zajímají.

Zdroj:
Internetový portál www.tzb-info.cz, Autor Ing. Jan Mittelbach, 22. 3. 2007

Celý rozhovor naleznete ZDE.

Inteligentní budova


Profil inteligentní budovy

Termín "inteligentní budova" má svůj původ v USA, kde byl poprvé použit zhruba před deseti lety k definici vzájemně propojených technických prostředků, poskytovaných služeb a prostředků správy velkých budov navržených tak, aby jako celek co nejvíce uspokojovaly potřeby uživatelů i vlastníků budovy.

Označení "inteligentní budova" převzali později Japonci, kteří tímto pojmem označili koncepci integrace počítačových systémů řízení technologického zařízení budovy, telekomunikací a automatizace administrativy.

Postupně se po celém světě zrodila celá řada dalších definicí pojmu "inteligentní budova", více či méně se odlišujících podle toho, zda jejich autor kladl důraz na technickou či systémovou stránku věci. Ve všech je však obsaženo základní hledisko - multidisciplinární přístup k projektu stavby tak, aby byly optimálním způsobem splněny požadavky jak vlastníka budovy, tak i jejích uživatelů.

Obsah pojmu "inteligentní budova" lze výstižným způsobem popsat následující formulaci:

Inteligentní budovy jsou objekty s integrovaným managementem, tj. se sjednocenými systémy řízení (technika prostředí, komunikace, energetika), zabezpečení (kontrola přístupu, požární ochrana, bezpečnostní systém) a správy budovy (plánování, pronájem, leasing, inventář). Optimalizací těchto složek a vzájemných vazeb mezi nimi je zabezpečeno produktivní a nákladově efektivní prostředí. Inteligentní budova pomáhá vlastníkovi, správci i uživateli realizovat jejich vlastní cíle v oblasti nákladů, komfortu prostředí, bezpečnosti, dlouhodobé flexibility a prodejnosti. Inteligentní budova uspokojuje současné potřeby vlastníka a nájemce budovy a může být jednoduše přizpůsobena jejich rostoucím nárokům v budoucnosti, umožňuje úspory pořizovacích i provozních nákladů.

Zdroj:
Internetový portál www.tzb-info.cz, Organizace: JOHNSON CONTROLS INTERNATIONAL, spol. s r.o., 4. 10. 2002

Celý článek naleznete ZDE.


Jak probíhaly přípravy a jak to vypadá dnes?

Pražský veletržní areál v Letňanech přivítal včera v 9.00 první návštěvníky. Jubilejní ročník byl tak definitivně zahájen.

Přípravy na veletrh začínají již daleko dříve. "Na veletrh v roce 2008 myslíme od prvního dne zahájení toho současného. Při organizaci, přípravě, stavbě stánku apod. vás neustále napadá řada nových myšlenek. Co bych měl udělat jinak, co bych měl vylepšit, na co mi letos již opravdu nezbude čas," shodují se velcí i malí. Nový ročník se tak začíná připravovat již během toho současného. A tak je tomu vždy.
Organizace veletrhu, přípravy na něj probíhají po celý rok. Jeho organizace graduje v posledních dnech před otevřením bran areálu. Příprava expozic byla letos zahájena již ve čtvrtek 22. 3. Největší kolosy jako ABB, ČEZ, PRE, Siemens, Schneider Electric, Moeller Elektrotechnika, OBO Bettermann a jiní začínají kamiony svážet potřebný materiál. Ti menší nechávají naopak vše na den poslední.

PŔÍPRAVA NA AMPER:

příprava na AMPER 2007 příprava na AMPER 2007

EXPOZICE DNES:

stánek AMPER 2007
Sneider Electric - inteligentní řešení
stánek AMPER 2007
Prakab - náš sortiment tak mnohostranný jako
Vaše požadavky


PRE - kam patříte Vy?


Tip na návštěvu stánku

Novinky pro domovní instalace a bytové rozvody
(SEZ Česká republika a.s., Hala 2, stánek C9)

Společnost SEZ Česká republika a.s. Vás zve do své expozice na 15. mezinárodním veletrhu elektrotechniky a elektroniky. Uceleně Vám zde představíme sortiment společnosti, včetně rozšířené řady modulárních a průmyslových přístrojů, výrobky pro domovní instalace a bytové rozvody, přístroje pro venkovní i vnitřní rozvody VN.

EtaCrown® - nová úhlová převodovka
(next system Vertriebsges.m.b.H., Hala 3, stánek C19)

Firma ZEITLAUF® antriebstechnik dosáhla převratných změn v korunkových převodech. Cílovými trhy jsou výrobci dveřní, dopravní a medicínské techniky.

Způsob funkce a druh konstrukce EtaCrown® nabízí pokročilou alternativu k pohonům se šnekovou převodovkou.

Jedinečné přednosti dokládají její výkonnost:

  • Díky lepší účinnosti o průměru 90 % je pro stejný výkon potřeba výrazně méně elektrické energie než u šnekových převodovek (až o 70 % menší ztráty výkonu)
  • Kvůli vyšší účinnosti je potřeba menší příkon a tím i náklady pro zařízení
  • Nasazení EtaCrown®-převodovky umožňuje použít menšího a cenově příznivějšího motoru
  • Menší motor znamená menší ztrátový výkon, a proto je potřeba méně energie a chlazení

S EtaCrown® přichází na trh přesvědčivá a technicky zralá převodovka, která nenechá otevřené žádné přání.

Přijďte se podívat na převodovky firmy Zeitlauf na stánek firmy next system VertriebsgesmbH v hale 3, sektoru C, číslo stánku 19.


Pozvánka na zítřek

KONFERENCE MOELLER - AMPER 2007
(09.00 - 14.00 hod., Konferenční sál II, Vstupní hala I, PVA Letňany)
Pořádá: MOELLER ELEKTROTECHNIKA s.r.o.

Program konference
09.00 - 09.50 hod. PAVOUK, Program pro zkratové výpočty, dimenzování a jištění nn sítí
Softwarové pomůcky (elektronická pravítka pro snadný výběr jisticích a spínacích přístrojů)
10.00 - 10.30 hod. Konfigurátor NZM/IZM, Pomůcka pro výběr výkonových jističů řady NZM a IZM a příslušenství k nim
10.45 - 12.00 hod. FGPROFIL-LT, Program pro projektování NN rozváděčů
Katalogy přístrojů, Databáze přístrojů Moeller pro elektroprojekční software
12.00 - 12.30 hod. Polední přestávka
12.30 - 13.10 hod. Svodiče přepětí, nová legislativa, aplikace výrobků Moeller
13.15 - 14.00 hod. xComfort - Chytří lidé staví chytré domy

Navštivte "ALOT - Roadshow" na veletrhu AMPER 2007 v Praze od 29. do 30. března!
V úzké spolupráci s předními výrobci aktivních, pasivních a elektromechanických součástek se vydává Arrow na "Live on Tour" a zve Vás srdečně k velké "ALOT - Roadshow" v Polsku, Maďarsku, České a Slovenské republice. Využijte příležitost hovořit s uznávanými specialisty, inženýry a zástupci ze všech oblastí průmyslu elektronických součástek osobně a současně se setkat se svými partnery od SPOERLE a Sasco Holz.

Pozvánka v PDF ke stažení ZDE.


Ke stažení

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.