logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Pomůcky pro zdění z broušených cihel lze snadno zapůjčit

Zaujala vás výstavba z broušených cihel POROTHERM CB? Zdění na tenkou spáru má řadu výhod, ale také svoje specifika. Ložná spára v případě broušených cihel je vysoká pouhý jeden milimetr.

Zdění na tenkou spáru jej značně urychluje, zpřesňuje a snižuje se vlhkost stavby. Navíc speciální maltu pro tento způsob zdění (POROTHERM CB malta) dostanete zdarma přímo s broušenými cihlami.

Samotné zdění probíhá na rozdíl od klasické výstavby zcela odlišnou technologií. Pro založení první vrstvy broušených cihel je nutné vytvořit ze zakládací malty (POROTHERM CB zakládací malta) maltové lože. V něm je potřeba uložené cihly pomocí zakládací soupravy pečlivě a naprosto přesně vyrovnat. Až poté je možné začít zdít unikátní metodou "na tenkou spáru". Speciální malta se nalije do nanášecího válce a s jeho pomocí se v rovnoměrné tenké vrstvě aplikuje na ložnou plochu cihly.

Pořízení nanášecího válce a zakládací soupravy je proto nezbytností. Pro individuální stavebníky není však nutné tyto pomůcky kupovat. Ve spolupráci s vybranými prodejnami stavebnin nabízí společnost Wienerberger možnost jejich zapůjčení.

Ačkoli se broušené cihly dostaly na trh se stavebním materiálem v širší míře teprve nedávno, dnes patří mezi lídry. Nabídka v současnosti zahrnuje pět formátů - POROTHERM 44 CB, POROTHERM 40 CB, POROTHERM 30 CB, POROTHERM 24 CB a POROTHERM 11,5 CB. Součástí nabídky broušených cihel jsou také doplňkové tvary cihel (poloviční, koncové, rohové).

Více informací a seznam prodejen, kde je možné pomůcky pro zdění na tenkou spáru zapůjčit, zájemci naleznou na www.porotherm.cz.


Wienerberger s.r.o.
logo Wienerberger s.r.o.

Skupina Wienerberger AG představuje největšího světového výrobce cihel Porotherm a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny Tondach v Evropě. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení. V ČR působí společnost ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.