logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

CATA - nejširší nabídka stropních ventilátorů pro horké léto

Jednoduchý způsob, jakým lze zpříjemnit pobyt v místnosti i v tak horkém létě, jako je to letošní, je instalace vhodného stropního ventilátoru. Toto řešení je úsporné z hlediska pořizovacích i provozních nákladů.

Reklama

Firma CATA přichází s nejširší nabídkou stropních ventilátorů v celé ČR. S jistotou lze říci, že pod značkou CATA naleznete vhodný ventilátor pro každý interiér, ať už jde o obytné prostory, veřejné prostory (restaurace, bary, čekárny, učebny, ...) či různá pracoviště (obchody, kanceláře, jednací místnosti, dílny, ...).

Celý sortiment stropních ventilátorů CATA lze rozčlenit zhruba do dvou skupin:

Celokovové ventilátory s regulátorem na zeď

Celokovové ventilátory řady VT se vyrábějí ve třech průměrech třílisté vrtule - 90 cm (VT-36 W), 120 cm (VT-48 W - nejprodávanější velikost) a 140 cm (VT-56 W) a v základním provedení jsou celé bílé. Pro exkluzivní prostory s vyššími nároky na vzhled ventilátoru existuje ještě nerezová varianta s průměrem 120 cm s označením VT-48 I (CROMA).

Všechny ventilátory řady VT jsou na trh dodávány s pětirychlostním regulátorem na zeď (je v ceně výrobku) a jsou opatřeny kloubovým závěsem (ventilátor s kloubovým závěsem se snáze přizpůsobí i stropu, který není zcela vodorovný). Dodávaný regulátor se elektricky zapojuje pouze do cesty fáze - toto řešení bylo výrobcem zvoleno pro možnost snadné výměny stávajícího osvětlovacího tělesa za ventilátor a stávajícího vypínače za regulátor bez nutnosti úprav elektroinstalace (regulátor má samozřejmě i nulovou polohu, takže plní i funkci vypínače). Chod ventilátorů řady VT je jednosměrný (nemá možnost reverzace) a z výroby je nastaven tak, že tlačí vzduch přímo dolů.

Tyto ventilátory se nejčastěji instalují v obchodech, kancelářích, školách, dílnách, fitcentrech a v podobných veřejných či pracovních prostorech. Lze je samozřejmě využít i v bytových interiérech, které jsou zařízeny ve stroze technicistním stylu.

Dekorativní ventilátory se šňůrkovým ovládáním

Tyto ventilátory kromě primární funkce (ventilace) plní i funkci dekorace interiéru. Kombinují proto různé materiály (kov, dřevo, sklo) a různé barvy. Některé modely jsou navíc opatřeny osvětlovacím tělesem a mohou tak kompletně nahradit např. lustr. Všechny dekorativní ventilátory CATA jsou vybaveny třírychlostní regulací pomocí šňůrkového přepínače na tělese ventilátoru a všechny umožňují změnu směru otáčení vrtule (pomocí posuvného přepínače rovněž na tělese ventilátoru) - tzv. reverzaci chodu pro možnost celoročního využití ventilátoru. V létě je možné ventilátor využívat pro ochlazování a na zimu lze ventilátor přepnout na obrácený chod a hnát teplý vzduch od stropu (kde by se jinak hromadil bez využití) podél stěn k podlaze. Tento režim snižuje pocit chladných stěn, vyrovnává teplotní rozdíl mezi podlahou a stropem a snižuje náklady na vytápění.

Ventilátory s osvětlením mají samostatný šňůrkový spínač pro zapínání či vypínání světla. Navíc tyto ventilátory se světlem mají na svorkovnici zvlášť svorku fáze pro motor a zvlášť svorku fáze pro světlo, což umožňuje samostatně zapínat světlo i motor dvojitým vypínačem na zdi. Všechny ventilátory CATA s osvětlením jsou vybaveny paticemi E27 pro standardní žárovky (40 nebo 60 W podle typu) a lze je osadit i vhodnými typy úsporných zářivek, např. moderními typy zářivek se spirálovými trubicemi, které při příkonu cca 20 W mají délku přibližně shodnou s běžnou žárovkou. (odpovídající běžné žárovce)






MALIBU

Hi-Tech design předurčuje tento ventilátor do moderních, jednoduše zařízených prostor.
Průměr 130 cm, 5ti listá vrtule, osvětlení 2x 40 W, provedení bílé (MALIBU W) či černé (MALIBU B)







PENTALUX

Luxusní ventilátor se zlacenými doplňky a třemi reflektory s kovovým výpletem.
Průměr 130 cm, 5ti listá vrtule, osvětlení 3x 60 W, provedení bílé (PENTALUX W) či černé (PENTALUX B)







CALIFORNIA

Klasická "Amerika" kombinující mosaz, dřevo a ratanový výplet.
Průměr 130 cm, 5ti listá vrtule, varianta s osvětlením 1x 60 W (CALIFORNIA L) či bez osvětlení (CALIFORNIA)







CASABLANCA

Středomořský styl kombinující patinovanou mosaz, dřevo a ratanový výplet.
Průměr 105 cm, 4 listá vrtule, varianta s osvětlením 1x 60 W (CASABLANCA L) či bez osvětlení (CASABLANCA)



COLONIAL

Bílá se zlatou evokuje někdejší slávu a bohatství východoasijských kolonií.
Průměr 105 cm, 4 listá vrtule, varianta s osvětlením 1x 60 W (COLONIAL L) či bez osvětlení (COLONIAL)


Jak je vidět, výběr je opravdu široký, takže závisí pouze na vkusu každého zájemce o stropní ventilátor, aby si vybral vhodný model, který bude ladit se zařizovaným interiérem.

Výrobky španělské značky CATA na český trh exkluzivně dováží společnost Čeko elektro s.r.o. a celý sortiment zahrnující kromě stropních ventilátorů i nejširší nabídku kuchyňských digestoří, ventilační techniku, osoušeče rukou či topidla si lze prohlédnout na stránkách www.cata.cz, kde naleznete rovněž kontaktní informace pro možnost dalších dotazů či objednávek.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.