logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Příklady instalace zvlhčovacích systémů

Systém vysokotlakého rozprašování vody

Řídící jednotka, úpravna vody a tlaková stanice

Pro zvlhčovací zařízení se používá výhradně filtrovaná studená, pitná voda, což zaručuje stále stejný hygienický standard. Pitná voda je pomocí změkčení zmekčena na 00 dH. Bezolejové vodní hydraulické čerpadlo přepraví pitnou vodu při tlaku přibližně 60 bar přes síť vysokotlakých vedení k rozprašovacím jednotkám. Řídící jednotka přesnými čidly zajistí požadovanou vlhkost v určeném prostoru.


Řídící jednotka, úpravna vody a tlaková stanice
 
Řídící jednotka, úpravna vody a tlaková stanice

Zvlhčovací modul včetně čidla instalován jako závěsný u stropu

Speciálně vyvinutý modul zvlhčovače nasává zeshora ohřátý okolní vzduch a vytváří polštář z teplého vzduchu (přihlášeno k patentování). Tím se urychluje proces odpařování a současně je v místnosti docíleno stejnoměrného rozdělování vlhkosti. Nízká konstrukční výška modulů umožňuje instalaci také ve velmi malých a úzkých místnostech. Na horní straně rozprašovacích jednotek se nachází patentované rozprašovací trysky, které jsou uspořádány do kruhového tvaru.


Závěsný modul
  Princip systému
Princip systému (po kliknutí se obrázek zvětší)

Zvlhčovací modul v "akci" v dřevařské výrobě

Zvlhčovací jednotky Merlin jsou díky konstruktivnímu napojení zařízení na vedení vzduchu a použití radiálních ventilátorů schopny cíleně vyfukovat proud vzduchu s koncentrací pod každou trysku. Pro tento postup se z prostoru nad jednotkou nasává ohřátý vzduch. Tím se docílí nejenom rychlejšího odpaření vody v rozprašovači, ale také ještě stejnoměrnější rozdělení teploty v místnosti. Speciální nová konstrukce kroužku trysky umožňuje automatické samoodvzdušňování celého vysokotlakého systému. Rozprašovaná mlhovina je bezpečná a šetrná k okolí i k materiálům v její blízkosti. Výkon modulu na druhé fotografii je 23 litrů vody za hodinu.


Zvlhčovací modul v dřevařské výrobě
 
Zvlhčovací modul v dřevařské výrobě

Mlhovina v prostoru pohlcovaná suchým vzduchem

Mnohostranné možnosti zvlhčovacích modulů Merlin umožňují použití také v zákaznicky specifických oblastech. Díky konstrukci těchto modulů je možné provést jejich montáž v souladu s požadavky, modifikovat a přizpůsobovat jí. Je možné provést montáž zavěšeně ze stropu, na stěně, nebo na sloupech, jakýchkoliv oborech.


Mlhovina v prostoru

 


Mlhovina v prostoru


Modul v akci - s mlhovinou
 
Prodleva ve zvlhčování - modul bez mlhoviny

Systém voda - vzduch

Modul IQ 2


V jednoduchosti je krása technického
řešení, to jsou systémy Merlin
 
Vysoká účinnost a spolehlivost i v
nízkých prostorách, to je system Merlin
 
Elegance instalace, to je system Merlin

Další příklady instalací



 



 



 



 



 

Prezentace firmy Merlin na mezinárodních výstavách



 



 



Drekoma
logo Drekoma

DREKOMA - výhradní dovozce vlhkoměrů a zvlhčovacích systémů firmy MERLIN Technology GmbH. Úprava a demineralizace vody - reverzní osmoza,obchodní a zprostředkovatelská činnost, dřevařské stroje a zařízení, zpracování znaleckých posudků v oboru.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.