logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Firma Komextherm představuje novinky pro rok 2006

V posledních několika měsících jsme dokončili vývoj a uvedli do prodeje několik novinek v oboru regulace vytápění. U dvou typů regulátorů, které jsou našimi tradičními typy jsme využili jednoho dobrého nápadu - vestavět tyto regulátory do krytu servopohonu a tak spojit servopohon a regulátor do jednoho kompaktního celku.

Reklama

To má několik výhod:

  • nižší cena díky úspoře skříňky regulátoru
  • propojení regulátoru a servopohonu MK-DN přímo při výrobě - uspoří se část práce při instalaci
  • zapojení je vyzkoušené při výrobě
  • odpadá upevňování samostatného regulátoru na stěnu, do rozvaděče apod.

Proto jsme mohli tyto regulátory a servopohony nabídnout za velmi zajímavé ceny, které umožní navrhovat tyto regulační prvky i tam, kde by se to dříve zdálo příliš nákladné.

Toto řešení jsme aplikovali u regulátorů:

Regulátor RVT 06 D H0 - má stejnou funkci jako ekvitermní regulátor RVT 06. Z prostorových důvodů nejsou instalovány spínací hodiny, proto doporučujeme tento regulátor doplnit pokojovým termostatem s hodinami. Tím se zvýší uživatelský komfort regulace, protože uživatel si může časový program upravovat přímo v místnosti a zároveň může termostat sloužit jako dálkové ovládání regulátoru. V této kombinaci umožní regulace šetřit více než 20% paliva.

Regulátor STABIL 02 D - je vestavěn ve stejném typu servopohonu jeho využití v regulačních systémech je mnohostranné: regulace ohřevu TUV v kombinaci se směšovačem MIX, regulace teploty zpátečky u větších typů kotlů na pevná paliva opět v kombinaci s MIXem, jednoduchá regulace na nastavenou teplotu například pro zónu s podlahovým vytápěním a další podobné aplikace. Opět i u tohoto typu vychází velmi zajímavá cena, která umožňuje vybavit i menší topné systémy bez vysokých nákladů.



Regulátor RVT 06 D

Regulátor STABIL 02 D

Další novinkou měsíce března 2006 z naší produkce je třícestný směšovač MIX DN 25 ve varném provedení. Uvedením tohoto typu na trh jsme doplnili ucelenou řadu varného provedení MIXů od velikosti DN 25 do DN 100. Zde jsme vycházeli z poptávky po tomto typu ze strany topenářských firem, které si oblíbily tento typ instalace směšovačů. I u tohoto typu jsme při vývoji uplatnili v průběhu let vyzkoušené konstrukční prvky, které se v praxi dobře osvědčily - dvojité těsnění hřídele, které už řadu let uplatňujeme u všech velikostí a typů směšovačů. Tím se výrazně prodloužila doba, po které je nutné měnit těsnící kroužek hřídele a zvýšila se provozní spolehlivost. Kvalitu výrobku také výrazně zvyšuje odpružené šoupátko, které snižuje průnik zavřeným směšovačem pod 1%. Používáme originální konstrukci těchto šoupátek, jsou lisována z plastu, plněného sklem. Toto řešení se v dlouholetém užívání plně osvědčilo a dokonce předčilo svými vlastnostmi původní konstrukci, kde byly využívány barevné kovy.

Poslední novinka z naší produkce - zatím ve fázi prototypu - je Regulátor RVT 06.2, určený pro kotle na pevná paliva, například na dřevoplyn. Nové je u tohoto regulátoru jeho provedení - je konstruován jako vestavný prvek do rozvaděčů. To znamená, že může být jednoduše vestavěn do rozvaděče jako jiný standartní prvek (např. jistič, stykač apod.). Toto řešení usnadňuje instalaci regulátorů do elektrozařízení jednotlivých kotelen. Takto budeme nabízet i další typy regulátorů podle zájmu uživatelů.




Všechny uvedené novinky vystavíme na Veletrhu SHK Brno 2006.

Zájemce o naše výrobky zveme k návštěvě našeho stánku.
Najdou nás v pavilonu F, č. stánku 013
.



 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.