logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Centrální vysavače

Reklama

V prostředí rodinného domu nebo bytu si lze v dnešní době jen velmi těžko představit situaci, kdy majitel či majitelka v touze po dokonalé čistotě utrápeně pobíhá mezi jednotlivými místnostmi s běžným vysavačem, snaží se zoufale dosáhnout hubicí do odlehlejších zaprášených koutů, neustále hlídá délku elektrického kabelu, který nekompromisně určuje, kam až se lze s vysavačem doplazit a v ohlušujícím řevu nevýkonného motoru tak vynakládá své úsilí na činnost, kterou lze v moderní době zvládnout mnohem jednodušeji a efektivněji.

   

Odpovědí na zbytečné plýtvání silami při úklidu je Centrální vysavač. Stroj, který již padesát let úspěšně využívá velká většina domácností, především v USA a Kanadě a který bez jakýchkoli potíží zvládá to, co žádný běžný vysavač zvládat nemůže - dokonalý úklid.

   

Jedna revoluce ve způsobu úklidu již proběhla - před sto lety přišla firma Elektrolux se svým vynálezem - vysavačem, a tento stroj jí zajistil nehynoucí slávu a dal vzniknout novému pojmu - luxování. Proto ani nepřekvapuje fakt, že tatáž společnost pod svými křídly ochraňuje i největší a nejvýznamnější výrobce vysavačů centrálních. Firmy jako BEAM, SMART a jiné, které jsou nositeli prestižní značky Member of Elektrolux Group, jsou pokračovateli tradice firmy, která svými výrobky již více než jedno století usnadňuje veškeré činnosti spojené s chodem domácnosti.

   

Samotný princip centrálního vysávání dovoluje zapomenout na všechny neduhy, které jsou vlastní běžným vysavačům. Ať již se jedná o bezpečnou likvidaci alergenů - pylu, prachových částic (necirkulují ve filtru vysavače, ale potrubím odcházejí mimo vysávaný prostor), vysokou účinnost (téměř 100 % všech prachových částic ulpívá ve filtru centrálního vysávacího agregátu a nedovolí zpětné proniknutí do místnosti), komfort při úklidu (nehlučný chod, jednoduché ovládání, vysoký výkon) či rozsáhlé možnosti využití (schopnost vysávat vodu, pevné nečistoty, popel apod.), ve všech těchto aspektech znamenají centrální vysavače významný pokrok.

První centrální vysavače byly vyrobeny před padesáti lety. Od té doby došlo a neustále dochází k mnohým zdokonalením a technickým vylepšením, reagujícím na požadavky a potřeby zákazníků, které mají za následek neustále se zvyšující množství vyrobených a instalovaných centrálních vysavačů v domácnostech po celém světě. Stoupající trend je zvláště výrazný v novostavbách, kde patří centrální vysavač většinou již ke standardnímu vybavení, ale je dobře patrný také při dodatečných montážích, při rekonstrukcích i drobných stavebních úpravách, neboť ani zde není instalace žádným problémem. Podíl centrálních vysavačů na celkovém množství vyrobených čistících strojů všeho druhu se permanentně zvyšuje a je jen otázkou času, kdy bude mít každá domácnost svůj centrální vysavač. Výhody tohoto systému jsou totiž natolik přesvědčivé, že hlavní otázkou není "zda" si centrální vysavač pořídit, ale "kdy"! A odborníci i lékaři na celém světě vám jednoznačně odpoví: "Co nejdříve!"

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.