logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Automatizace potravinářského průmyslu nerezovými výrobky od AZP Brno

Vybavení potravinářských provozů prodělalo v minulých letech v naší zemi výrazné změny. V procesu integrace do EU u nás došlo k harmonizaci legislativních norem s normami Evropské Unie. Zvýšily se tak požadavky na hygienu a dezinfekci v potravinářství. Začaly platit nové vyhlášky ministerstva zdravotnictví a zemědělství a taktéž jejich následná důsledná kontrola. Naše firma se mimo jiné specializuje na výrobu vysoce kvalitních automatických výrobků z nerezu právě pro potravinářský průmysl, se kterými bychom Vás nyní rádi seznámili!

Výrobní "Nerez program" od naší firmy obsahuje následující výrobky:

  • Automatická nerezová umyvadla
  • Sanitační nádoby na nože a kotoučové či listové pily
  • Nerezové výlevky
  • Nerezové umývací žlaby
  • Automatické myčky obuvi a zástěr
  • Sušičky obuvi
  • Dezinfekční brody, dezinfekce rukou a kompletní dezinfekční stanice
  • Nerezové stoly, dřezy a další

Výrazným měřítkem kvality našich výrobků je precizní výroba z nerez oceli a jeho následná povrchová úprava tryskáním balotinou! Takto upravený povrch je velice atraktivní, hladký, matný, praktický na údržbu - kapky vody a špína jsou méně viditelné. Většina z našich výrobků má také automatické ovládání!

Automatická nerezová umyvadla, označená AUM 03 - 011, se liší jak svým designem tak i rozměry. Vyrábíme umyvadla určená buďto pro upevnění na stěnu nebo na postavení do prostoru. Jejich kompletní dodávka obsahuje i senzorovou baterii, která vyhovuje nejvyšším požadavkům hygieny a šetří obrovské množství vody! Dodávka je samozřejmě možná i bez baterie.

Velmi oblíbené je automatické nerezové umyvadlo se sanitační nádobou na nože AUM 07.S, určené pro montáž na kuchací linky, případně na stěnu.

Sanitační nádobka na nože ST 01 s elektrickým ohřevem je určená pro porážky a zpracování masa. Sanitační teplota lázně 83 °C je udržována elektronickým termostatem a je zobrazena na digitálním displeji. Jako výrobci atypických rozměrů výrobků nabízíme i sanitační nádoby SPK na kotoučové pily a SPL na listové pily.


Obr. 1 - a,b) automatická nerezová umyvadla AUM 06, AUM 08, c) sanitační nádobka
na nože ST 01, d) nerezová výlevka VL 01

Nerezové výlevky jsou velmi žádanými výrobky zejména do kuchyní a potravinářského provozu. Standardně nabízíme výlevky VL 01 a VL 03 s odklápěcím roštem, které je možné pomocí konzoly KV 01 připevnit na zeď nebo postavit do prostoru na stojan SV 01. VL 03 je nový výrobek, který má výrazně zakulacené vnitřní rohy. Umožňuje snadnější údržbu a více zabraňuje usazování nečistot.

VLU 01 je kombinovaná nerezová výlevka s nerezovým bezdotykovým umyvadlem, roštem a ruční pákovou baterií. Tento komplet je velmi praktický. Obsahuje bezdotykové umyvadlo splňující požadavky hygieny a spoří místem! V kompletní dodávce u našich nerezových výlevek je i nerezový odpadní sifón s průměrem odpadu 75 mm. Na objednávku děláme i průměr 100 mm.


Obr. 2 - a) nerezová výlevka s automatickým umyvadlem VLU 01, b,c) automatické
nerezové umývací žlaby AUL 01, AUL 04

Nerezové umývací žlaby AUL 01 - 04 jsou určeny do umýváren potravinářských a průmyslových provozů, nebo do sportovních areálů. Nabízíme jak výrobky základní řady, tak i výrobky atypických rozměrů.

Automatické myčky jsou velmi významnou součástí "hygienické smyčky" v potravinářských provozech, kde se dodržuje vyšší stupeň hygieny. Naše firma vyrábí myčky zástěr a obuvi. Opět nabízíme širokou výrobní řadu výrobků, které se liší designem, rozměry a funkcí.

AMO 01 je automatická myčka obuvi s vodními tryskami a bezdotykovým ovládáním, která slouží k operativnímu oplachování obuvi, například holínek na jatkách. Rotační myčka obuvi RMO 02 je vybavena kartáči a slouží ke kompletnímu mytí obuvi i v oblasti holeně a nártu pří výstupu z provozu. Zabudovaný senzor zde reaguje na uchopení madla myčky. Dalším výrobkem s označením RMP 02 je rotační myčka podrážek. Po vložení nohy s botou na rošt je podrážka očištěna vodou s dezinfekčním roztokem pomocí horizontálním kartáče.


Obr. 3 - a, b, c) automatické myčky obuvi AMO 01, RMO 02, RMP 02

Automatická myčka zástěr AMZ je nedílnou součástí "hygienické smyčky". Je určená na postavení do prostoru a senzor zde reaguje na osobu stojící v prostoru myčky. Po vstupu osoby na nerezový rošt se automaticky pustí voda. Je vybavena vodními tryskami a v případě AMZ 02 i ručním kartáčem.

Mezi myčky používané v provozu se řadí kartáčová myčka KMZ 01 i s roštem pro čištění obuvi. Uživatel si zavěšenou zástěru umyje kartáčem. Má možnost si očistit i přiloženou obuv. Ovládání myčky umožňuje bezdotykový START/STOP systém. Dokonalejší myčkou zástěr je RMZ 01. Zástěra je zde spuštěna mezi rotující kartáče dovnitř, očištěna a opět pomalým pohybem vytažena zpět.


Obr. 4 - a, b, c) automatické myčky zástěr AMZ 01 a AMZ 02, KMZ 01, RMZ 01

Sušička obuvi ASO 02 s nuceným prouděním vzduchu a elektrickým ohřevem je tvořena nosným rámem, který lze osadit 1 až 4 panely. Každý panel pro 5 párů obuvi je vybaven vlastním ventilátorem pro zajištění účinného proudění vzduchu. Je určena pro provozy vyžadující dlouhodobé sušení obuvi. Na objednávku lze vyrobit i sušičku s krytím elektroniky dle normy IP 54 a také s vyvíjením ozónu, čímž dochází k likvidaci plísní a choroboplodných zárodků v obuvi.

Dezinfekční brod slouží pro desinfekci podrážek pracovní obuvi v provozu. Nabízíme brod BDZ 01 na zapuštění do podlahy a brod BDS 02 se zábradlím sloužící k postavení do prostoru. Jako výrobci jsme schopni svým zákazníkům vyrobit atypické rozměry.

Zařízení na dezinfekci rukou ADR umožňuje automatickou dezinfekci rukou nástřikem dezinfekčního prostředku na ruce vložené do příslušného prostoru. Dodržení stanoveného procesu je signalizováno rozsvícením zelené kontrolky a pracovník může projít do provozu. Na nedodržení procedury je pracovník upozorněn červenou signalizací kontrolky a po průchodu bez dezinfikování rukou je pak aktivováno výstražné zvukové znamení. Zařízení doporučujeme kombinovat s nerezovými turnikety TRM 01, TRM 02 či nerezovou závorou ZRM 01. U ADR jsou možná dvě provedení. ADR 01.1 umožňuje jednosměrný průchod a ADR 01.2 průchod obousměrný.


Obr. 5 - a) sušička obuvi ASO 02, b)dezinfekční brod BDS 02, c)automatická dezinfekce
rukou ADR 01

Kompletní dezinfekční stanice DSO 01 vznikla propojením jednotlivých dezinfekčních zařízení. Systém kartáčů, senzorů a elektrická závora zde zajišťují hygienu a omezují vstup a výstup do provozu. Obrovská výhoda stanice je také v tom, že spoří místem!

Automatickou mlžící sprchu AMS 01 je určena k ochlazování uzenin po tepelné úpravě. Sprcha je tvořena řídícím rozvaděčem s vpichovým teploměrem a libovolným počtem ramen (RS 01). Mlžení je cyklicky vypínáno, čímž dochází k postupnému ochlazování a odstraňování rozdílu teploty na povrchu a uvnitř výrobku. Chlazení lze nastavit na určitý čas či výslednou teplotu.


Obr. 6 - a) obousměrná dezinfekční stanice DSO 01, b) automatická
mlžící sprcha AMS 01

Abychom svým zákazníkům nabídli kompletní vybavení kuchyní a potravinářských provozů, vyrábíme i nerezové stoly a dřezy SD 01 - 04. Na základě technické specifikace jsme schopni vyrobit jakýkoliv rozměr stolu či dřezu včetně polic, roštů šuplíků a dvířek.


Obr. 7 - a) nákresy nerezového stolu SD 01, b,c) nerezové dřezy SD 03 a SD 04

Závěrem přikládám názorné schéma doporučené "hygienické smyčky" s výrobky od AZP Brno s.r.o. pro optimální proces hygienické desinfekce v potravinářských provozech.

AZP Brno s.r.o. je ryze česká výrobní firma. Našim zákazníkům nabízíme širokou výrobní řadu vysoce kvalitních nerezových výrobků pro potravinářství s možností atypické výroby. Velice rádi Vám poradíme při jakémkoliv projekčním, dodavatelském, montážním či investičním záměru!

Již pro Vás připravujeme další téma našeho "seriálu" pod názvem "Nové školící středisko AZP Brno a styk s veřejností."
Na shledanou!


AZP Brno s.r.o.
logo AZP Brno s.r.o.

Výrobce nerezového (i antivandal) a bezdotykového sanitárního zařízení, senzorové baterie, automatické pisoáry, bezdotykové sprchy. Nerezové podlahové žlaby, umyvadla, dřezy, umývací žlaby, výlevky, nerezové záchody a pisoáry. Zpoplatnění vstupů, praček, ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.