logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

G-TERM představuje nové vzduchové tepelné čerpadlo

G-TERM vychází vstříc požadavkům mnohých zákazníků a svou nabídku tepelných čerpadel doplňuje o tepelné čerpadlo vzduch-voda - Echo 7 H Plus. "Vzduchová tepelná čerpadla jsou dalším kamínkem v mozaice, kterou tvoří kompletní nabídka systému G-TERM pro vytápění a chlazení," uvedla vedoucí G-TERMu Ing. Vanda Sedlecká.



G-TERM Vás zve

k návštěvě svého stánku
na veletrhu Aqua-therm

hala J stánek č. 049
22. - 26. 11. 2005, Výstaviště v Holešovicích.



Vzduchové tepelné čerpadlo G-TERM Echo 7 H Plus je určené pro vytápění místností u menších domů. Je však možné jej využít i pro ohřívání vody ve venkovních bazénech. "Echo je určené především pro nízkoenergetické domy a rekreační objekty s tepelnou ztrátou do 10 kW," upřesnil product manager pro vzduchová tepelná čerpadla G-TERM David Boško.

Echo je přizpůsobeno klimatu skandinávských zemí. "Agregát je zvlášť vytvořený pro severské podnebí a může být v provozu až do -10 °C. S 12 drenážními otvory pod výparníkem a s deskovým výměníkem řízeným termostatem zvládne i nejtěžší provozní podmínky, aniž by výparník zamrzl," uvedl Boško.

Zařízení je možné připojit na jakýkoliv teplovodní topný systém. "Není proto vyloučené ani napojení na stávající radiátory, pokud mají dostatečně velkou teplosměnnou plochu, protože tepelné čerpadlo dosahuje výstupní teploty topné vody až 50 °C," dodal. Vhodné je také podle Boška spojit tepelné čerpadlo Echo s fan-coily či kapilárními rohožemi G-TERM.

"Vzduchovka" Echo má podle Boška několik předností. "Díky tomu, že je Echo schopné topit i při venkovní teplotě až -10 °C, mohou ho lidé bez obav využívat jako hlavní zdroj vytápění i v zimě," uvedl. Maximální využití výparníku i při nízkých venkovních teplotách zajišťuje trojitý výparník ve vnější části s dvojitou roztečí lamel. "Toto vše spolu s expanzním ventilem, který účinně upravuje proudění chladiva, a šroubovým kompresorem tepelného čerpadla poskytuje maximální výkon."


ECHO 7 H PLUS

Maximální výstupní teplota topné vody je i při takto extrémně nízkých venkovních teplotách až 50 °C. Topný výkon tepelného čerpadla je 8 kW. "Správný průtok agregátem, který je důležitý pro dosažení maximálního výkonu a životnost kompresoru, zaručuje vestavěné oběhové čerpadlo," doplnil Boško.

Echo je také při provozu velmi tiché. "Hladina hluku při plném provozu dosahuje pouze 66 dB. Majitelé nízkoenergetických domů a rekreačních chat a chalup ocení také malé rozměry zařízení, které nedosahují ani půl metru krychlového a hmotnost do 100 kilogramů," dodal Boško.

Zaváděcí cena pro konečného zákazníka je do konce letošního roku 95.000,- Kč.

Kontakt:
David Boško, G-TERM
e-mail: bosko@g-term.cz


Technická data tepelného čerpadla G-TERM vzduch-voda Echo 7 H Plus

Technické parametry
Topný výkon
(7 °C venk. teplota; 40/45 °C teplota vody)
kW 7,91
Příkon kW 2,74
Průtok vody l/h 1370
Množství chladiva kg 1,8
Napájení V, Hz 400, 50
Rozběhový proud A 22
Kompresor   Scroll
Průtok vzduchu m3/h 2800
Průměr hydraulického napojení   1"
Oběhové čerpadlo n° x W 1 x 0,100
Rozměry š - v - d mm 538 x 660 x 850
Váha kg 97
Hladina akustického výkonu dB(A) 66
Hladina akustického tlaku: 1 m, 5 m, 10 m dB(A) 58, 44, 38


Přehled sortimentu firmy HENNLICH najdete v TZB-katalogu výrobků - značka G-Term.


HENNLICH s.r.o.
logo HENNLICH s.r.o.

Systémy vytápění a chlazení s tepelnými čerpadly Waterkotte - tepelná čerpadla voda/voda, země/voda a vzduch/voda. Aplikace od rodinných domů až po profesionální řešení velkých výkonů v průmyslových objektech, administrativních budovách, hotelích, školách, ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.