logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Vytápění hřiště FK Mladá Boleslav

Společnost REHAU, jedna z vedoucích firem dodávající systémy pro oblast technického zařízení budov na evropském trhu, realizovala v průběhu června a července tohoto roku další systém vytápění fotbalového hřiště v České republice.

V České republice je v současné době provozováno 8 vytápěných hřišť, z nichž je 7 vytápěných systémem od firmy REHAU. Tato skutečnost podtrhuje postavení a pozici firmy v oblasti velkoplošného vytápění na Českém trhu. Po hřištích v Jablonci nad Nisou, Praze, Liberci, Teplicích, Plzni a Ostravě Vítkovicích se jednalo o stadión v Mladé Boleslavi.

Tuto poslední dokončenou stavbu se pokusíme čtenářům přiblížit několika daty a údaji. Nedílnou součástí kompletní rekonstrukce hřiště v Mladé Boleslavi byla i instalace systému odvodnění hrací plochy. Tento provozní systém byl realizován pomocí potrubí RAUDRIL a soustavou sběrných šachet. Trubky RAUDRIL mají na rozdíl od běžných drenážních trubek podkovovitý tvar, jsou podélně rýhované a mají příčné vtokové otvory. Spodní část této drenážní trubky pak zajišťuje plynulý odtok odváděné vody i při minimálním spádu. Celkově bylo v Mladé Boleslavi instalováno téměř 2000 m těchto trubek.


Do spodní části konstrukce hrací plochy byl instalován i rozvod automatické závlahy. Pro tento účel bylo použito potrubí REHAU - PE-HD v průměrech 63 až 90 mm. Tohoto potrubí bylo nainstalováno cca 1000 m. Vlastní vytápění trávníku zajišťuje při běžném provozu výkon 700 kW, při roztávání sněhu je pak maximální výkon 1400 kW. Základem našeho systému vytápění jsou osvědčené trubky REHAU z materiálu PE-Xa o průměru 25 x 2,3 mm. Celkově bylo položeno cca 30 000 m trubek v 191 topných okruzích. Trubky jsou fixovány ve vodících lištách RAUFIX, kterých bylo použito cca 3000 m.

Jednotlivé topné okruhy jsou zapojeny systémem "Tichelman" na rozdělovač z předizolovaného potrubí.


Po instalaci systému vytápění následovala rekonstrukce vrchní části hrací plochy. Firma REHAU zajistila dodávku a pokládku přírodního travního koberce. Travní koberec o výměře 8600 m2 byl položen v rolích o šíři 2,3 m a délce 30 m. Kompletní pokládka trávníku byla realizována v průběhu 72 hodin.

Firma REHAU na této stavbě v součinnosti se svými partnery opět prokázala ucelenost svých systémů pro vytápění a chlazení, se kterými se můžete setkat od Pražského hradu přes letiště Ruzyně až po řadový rodinný domek ve Vašem regionu. Pokud i Vy stojíte před realizací provozního souboru vytápění či chlazení, nabízíme Vám řešení. Tím řešením je firma REHAU.


REHAU s.r.o.
logo REHAU s.r.o.

Firma REHAU nabízí prémiová řešení na bázi polymerů. Pro oblast TZB dodáváme podlahové a stěnové vytápění/chlazení – trubky a technika spojování, systémové desky, regulace, rozdělovače; rozvody studené a teplé vody - instalace pitné vody, odhlučněná ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.