logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Falcon - jednička na trhu v napouštěcích ventilech

Úpravy bezmembránového plnoprůtokového tlakového napouštěcího ventilu jednoznačně směřovaly k vyšší spolehlivosti. Například zamezují samovolnému protékání při kolísání tlaku a při delší nepřítomnosti uživatele, ventil je tišší a s lepším zdvihem.

Reklama


Obr. 1

Společnost Falcon Jihlava v poslední době věnovala všechny síly ke zdokonalení bezmembránového plnoprůtokového tlakového napouštěcího ventilu (obr. 1) a zapracovala na jeho dalším zkvalitnění. Čerpáno bylo především z poznatků a připomínek obchodních partnerů a zákazníků. Podařilo se tak dát konečnou podobu velmi kvalitnímu a lze říci bezporuchovému výrobku, který pracuje v širokém rozsahu doporučeného tlaku od 0,6 do 2 MPa. Je třeba zdůraznit, že ventil je bez membrán, bez sítka a přesto se nezanáší, protože všechny nečistoty ventilem bez jakýchkoliv problémů protečou.

Spodní napouštěcí ventil je prakticky nový výrobek. Tělo spodního napouštěcího ventilu, dříve lepené, se dnes skládá z jednoho bytelného celku. Porotermové těsnění ventilu jsme nahradili velice kvalitním těsněním kuželovým, které zcela odstranilo jakoukoliv možnost netěsnosti při spojení s nádržkou.

Ventil je velice jednoduchý svou konstrukcí, skládá se pouze z 9 základních funkčních prvků a snižuje tak riziko možných poruch. Jednoduchou montáž ventilu pochopí a zvládne i osoba méně technicky zdatná. Tlakový napouštěcí ventil se ve svých variantách v bočním a spodním provedení uplatňuje ve všech u nás prodávaných a používaných WC nádržkách, a to v plastových, keramických i v zazdívaných modulech.



Jak boční, tak i spodní napouštěcí ventil byly značně ztišeny technickými úpravami průtoku vody. Vliv na toto měla úprava v komůrce tělesa a změny tvaru záslepky. Byla zvětšena vzduchová kapsa vespod plováku, která zajišťuje lepší zdvih při zavírání ventilu, zamezuje možnému zaseknutí ventilu a zkvalitňuje posun plováku po vodicí výpustné trubce. Provedli jsme úpravy i proti zřídka se vyskytujícímu vytáčení ze šroubovice plováku. Již v předchozím roce jsme odstranili občasné praskání otvorů v zámku ventilu jejich kónickou úpravou. Všechny úpravy jednoznačně směřovaly k vyšší dokonalosti a spolehlivosti. Velice důležité je nepřehlédnout upozornění v návodu a ventil zprovoznit před používáním nalitím vody do nádržky plováku. Tento ventil, totiž narozdíl od jiných běžně prodávaných, uzavírá především tlak vody vodovodního řadu. Laicky řečeno: "Čím větší tlak, tím více zavře". To se může hodit při kolísání tlaku a při delší nepřítomnosti uživatele, protože tento způsob zamezuje samovolnému protékání.

Falcon je ryze český výrobce a využívá práva označit své výrobky logem "český výrobek".

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.