logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Dokončuje se kompletní rekonstrukce OD Máj v centru Prahy

Rekonstrukce obchodního domu Máj, foto Metrostav
Rekonstrukce obchodního domu Máj, foto Metrostav

Celkové náklady jedné z největších aktuálních staveb v Praze vycházejí na přibližně 4 miliardy Kč. Znovu k životu se probudila i výtahová šachta s nově namontovanými autovýtahy.

Obchodní dům Máj vyrostl na místě zbořeného novogotického Šlikovského paláce v 70. letech 20. století. Odráží tehdejší architektonické trendy, zejména tzv. hnutí high-tech, které zahrnuje metodu suché montáže, barevně natřená a v interiéru původně přiznaná potrubí i eskalátory v prosklené hale. Součástí jsou i prvky neofunkcionalismu. Z těchto důvodů budova podléhá od roku 2007 památkové ochraně.

Projekt postupuje bez větších komplikací podle harmonogramu

„ V současnosti dokončujeme i strojovnu technologií nebo eskalátorovou halu. Znovu k životu se probudila výtahová šachta s nově namontovanými autovýtahy,“ sdělil vedoucí projektu Pavel Kalouš z Metrostavu a prozradil logistickou zajímavost: „Z terasy v pátém nadzemním podlaží jsme si museli udělat dočasné úložiště materiálu. Vzhledem ke stísněným podmínkám v centru Prahy jde o jediné místo na celé stavbě, kde lze cokoliv skladovat.“

Pro společnost Metrostav je projekt návratem na starou adresu. V letech 2012-2014 vybudovala ve Spálené ulici polyfunkční budovu Quadrio.
Investor projektu Amadeus Real Estate již vloni vybral obchody, které obsadí zrekonstruované prostory. Celkové náklady rekonstrukce vycházejí na přibližně čtyři miliardy korun, jde tedy o jednu z největších aktuálních staveb v Praze.










Rekonstrukce obchodního domu Máj, foto Metrostav
 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.