logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Malé vzduchotechnické jednotky do rodinných domů a vícepodlažních bytových zástaveb s účinnou rekuperací

Firma Rosenberg s.r.o. se sídlem v Klenčí pod Čerchovem nabízí vedle dalšího širokého sortimentu ze vzduchotechniky také moderní vzduchotechnické zařízení, které je jednoduché pro obsluhu a velice účinné - účinnost rekuperace až 90 %. V současné době nabízí firma Rosenberg pro majitele bytů, rodinných domů, uživatele kanceláří a soukromých praxí dva druhy výše uvedených vzduchotechnických jednotek, pod označením Benzing a SupraBOX.

Benzing

Centrální jednotka, která nese označení WRGZ-ECO/E a WRGZ-ECO/G, se svojí funkcí od sebe neliší, jen udává, pro jaký typ větrané plochy je určena. Typ WRGZ-ECO/E je určen pro rodinné domy. Tři rourové vyústě průměr 150 mm jsou na svrchní straně, dvě rourové vyústě na spodní straně. Jednotka se umístí do půdních prostor.

Typ WRGZ-ECO/G je určen pro přízemní domy a pro podlažní bytové zástavby. Všechny rourové vyústě průměru 150 mm jsou na svrchní straně. Umístění najde ve sklepních prostorech nebo ve společných prostorech obytných domů.

Obě jednotky pracují na principu vyrovnané ventilace. Ta umožňuje neustálý přísun čerstvého vzduchu do objektu.

Čerstvý vzduch, který je veden systémem vzduch. kanálů v jednotce do speciálně upraveného deskového výměníku, se v něm zahřeje teplem z odpadního vzduchu. Tento odpadní vzduch je současně odváděn pryč z objektu.

Výměnu vzduchu přes výměník protiproudem zajišťují dva radiální ventilátory se stejnosměrnými motory. Dopředu zahnuté lopatky oběžných kol jsou nastavené tak, aby spolu se zabudovaným automatickým regulátorem otáček zajišťovaly konstantní množství vzduchu podle nastaveného stupně výkonu, nezávisle na tlakové ztrátě způsobené například nečistotou filtrů.

Obě provedení mohou být dodávána se dvěma různými řídicími moduly. Buď s třístupňovým voličem, nebo s plně automatickým řízením procesu ventilace s dálkovým ovládáním.

Vnější konstrukce jednotky tvoří komora z ocelového plechu, která je opatřena práškovým nátěrem. Vnitřní část je tvořena blokem těžce vznítitelného polystyrenu. V bloku je umístěný deskový výměník a dva ventilátory. Z boku ústí jedna nebo dvě vyústě pro odvod kondenzátu. Váha obou jednotek je 28 kg.
Jednotky mají také plně automatickou schopnost nechat odtát případně namrzlý výměník. To umožňuje právě řídicí jednotka. Podle potřeby upraví automaticky výkon ventilátoru buď na odvodu vzduchu nebo na přívodu vzduchu podle toho, na jaké straně se námraza vytvořila. Po odtátí kondenzátu se výkon ventilátoru opět upraví na potřebný pracovní režim.

K oběma jednotkám náleží i bohaté příslušenství, umožňující využít jednotku efektivně a úsporně. Jedná se zejména o již zmíněné řídicí jednotky, dálkové ovládání, možnost napojení na tepelné čerpadlo, by-passová klapka s ovládáním klapky servomotorem 230 V/50 Hz s kabelem a zástrčkou el. přitápění ovládané čidlem teploty vzduchu na přívodní vyústi vzduch. kanálu a tlak. čidlem hlídajícím rozdíly tlaku. K výhodám patří také možnost na přání instalovat speciální komoru na filtry s vyšší filtrační třídou. Ta je vhodná zejména pro instalaci pylových filtrů.

SupraBOX

Vzduchotechnická jednotka nesoucí označení SupraBOX má na rozdíl od systému Benzing všechny rourové vyústě o průměru DN 150 na boku zařízení. Jednotku lze umístit do půdních i sklepních prostorů. Zařízení pracuje na systému vyrovnané ventilace, která umožňuje přísun čerstvého vzduchu do obytných prostorů.

Princip přívodu venkovního vzduchu a odvodu odpadního vzduchu z místnosti funguje na podobném principu jako u systému Benzing. Rozměry zařízení: délkaךířka×výška - 830 mm × 340 mm × 600 mm.

Plášť jednotky je vyroben z pozinkovaného plechu o síle 1 mm. Na přání je možno zařízení opatřit práškovou barvou RAL. Na rozdíl od systému Benzing je zde jako izolační prvek stěny použita izolace Mirelon o tloušťce 20 mm.

Zabudované ventilátory mají 100% plynulou regulaci ovládání, která umožňuje pohodlné a velmi přesné nastavení výkonu, nebo je možné dodat i třístupňový ručně ovládaný regulátor výkonu.

Nespornou výhodou je i velmi snadná kontrola, popřípadě výměna filtrů přívodního a odvodního vzduchu. Tyto filtry třídy G4 jsou vysouvatelné pomocí kolejnic.
Pomocí speciálně upravených kolejnic je velmi snadná manipulace i s křížovým, z hliníku zhotoveným rekuperátorem tepla. Integrovaná by-passová klapka na výměníku se ovládá buď ručně nebo servopohonem, který je řízený v závislosti na teplotě v okolí.

Tato malá kompaktní jednotka je sériově osazená i přídavným el. topením, které zvyšuje komfort celého zařízení.

Automatické odtávání rekuperátoru je samozřejmostí a je aktivováno při poklesu teploty vzduchu na -6 °C uvnitř boxu. V tomto stavu se automaticky přepne ventilátor přívodního vzduchu na nejnižší stupeň výkonu, výkon ventilátoru odváděného vzduchu se nemění.

V momentě, kdy teplota vzduchu uvnitř boxu překročí hranici -3 °C, se výkon ventilátoru přívodního vzduchu opět vrátí na nastavený výkon zařízení.

Dlouhodobá zkušenost ukazuje, že promyšlená a dobře navržená ventilace obytných ploch se velmi příznivě promítne do nákladů na provoz bytových komplexů.


Výrobní program firmy Rosenberg s.r.o.

MOTORY
s vnějším rotorem jednostranné, oboustranné, provedení motorů umožňuje plynulou regulaci otáček, ochrana vinutí termokontakty

OBĚŽNÁ KOLA
s dopředu nebo dozadu zahnutými lopatkami, v provedení ocel nebo hliník, velikosti 160 až 1000 mm

KOVOTLAČENÍ
hliníkové, ocelové, nerezové - dýzy, víka, nádoby, disky

STŘEŠNÍ VENTILÁTORY
horizontální a vertikální provedení, zvukově zatlumené, velikosti 190 až 225 mm

TLUMIČE HLUKU
tlumicí podstavce, tlumicí hlavice, tlumicí boxy

POTRUBNÍ VENTILÁTORY
hliníkové, ocelové, velikosti 100 až 355 mm

KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKY
venkovní i vnitřní provedení, standardní i ploché, malé jednotky WRG 250 a 400, hliníkové jednotky AIRBOX A20 a A40 - síla stěny 20 a 40 mm, výkony 500 až 8000 m3/h


Dodávané zboží z produkce Rosenberg GmbH

ELEKTROMOTORY PRO VENTILÁTORY

RADIÁLNÍ VENTILÁTORY STŘEDOTLAKÉ

RADIÁLNÍ VENTILÁTORY POHÁNĚNÉ KLÍNOVÝM ŘEMENEM

AXIÁLNÍ VENTILÁTORY NÁSTĚNNÉ A POTRUBNÍ

POTRUBNÍ VENTILÁTORY
plastové provedení, velikosti 100 až 315 mm

VYKLÁPĚCÍ KANÁLOVÉ VENTILÁTORY Sigma

STŘEŠNÍ VENTILÁTORY vč. příslušenství
horizontální a vertikální provedení, zatlumené, velikosti 280 až 1000 mm

KOUPELNOVÉ VENTILÁTORY VENDUX

VENTILÁTORY ECOFIT

KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKY
venkovní i vnitřní provedení, standardní a modulové, provedení v oceli se sílou stěny 40 a 60 mm

REGULÁTORY OTÁČEK A OCHRANNÉ SPÍNAČE

O společnosti

Firma Rosenberg s.r.o. byla založena roku 1993 v bývalé lakovně zemědělského družstva v Klenčí pod Čerchovem. Pracovalo tam tehdy šest pracovníků při navíjení vinutí motorů ventilátorů určených pro mateřskou firmu Rosenberg Ventilatoren GmbH v Künzelsau v Německu. V současné době ve firmě pracuje na 150 pracovníků, kteří vyrábějí a montují v pěti výrobních halách. Firma Rosenberg s.r.o. patří k nejproduktivnějším "dcerám" celé skupiny.

Ředitelem a jednatelem společnosti, který od založení vede tuto českou společnost, zabezpečuje chod firmy, finanční plánování, nákup výrobní techniky a zavádění nových výrobních procesů a technologií, je Karel Šnour, letošní finalista soutěže Manažer roku.

V rozhovoru pro Hospodářské noviny mimo jiné řekl:
"V celém společenství Rosenberg jsme hodnoceni jako jedni z nejlepších z více než čtyřiceti poboček z Evropy, Ameriky a Asie. Jsou k tomu čtyři důvody, kterých se musíme stále držet, abychom i nadále uspěli ve vnitřní soutěži ve skupině. Jsme ochotni pro společný cíl udělat kdykoli to, co je potřeba. Nevymlouváme se. Druhou věcí je kvalita podle norem ISO. Stala se pro nás normálním standardem. Díky tomu obrat ročně stoupá o třicet až čtyřicet procent a zisk o deset až dvacet procent. Už nevyrábíme jen podle dokumentace z Německa. Pan Rosenberg přijde a řekne: "Naše kuchyňské odvětrávací systémy, které vyrábíme v Německu, je třeba zlevnit o třicet procent. Jinak je v Itálii neprodáme." My výrobek pečlivě prozkoumáme, vidíme ho jinýma očima než lidé, kteří dělají přes dvacet let něco stále podobného, a vyrobíme nový prototyp. Takže už máme i v tomto směru v rámci skupiny renomé. Závěr - o budoucnost nemám zatím obavy. Je v našich rukách."

V referencích firmy můžete "procestovat" celý svět:

  • Ermitáž - St. Petersburg / Rusko
  • Hotel Four Seasons - Istanbul / Turecko
  • Hotel Steigenberger "Graf Zeppelin" - Stuttgart / Německo
  • Exhibiční hala - Hongkong
  • Millenium Center - Vídeň / Rakousko
  • Stará sladovna - Berlín / Německo
  • Kulturní centrum mexického velvyslanectví - Berlín / Německo
  • Nemocnice Sv. Elizabety - Hongkong
  • Nemocnice - Novosibirsk / Rusko
  • Státní archiv - Moskva / Rusko
  • Siemens - Coburg / Německo
  • Nestle Deutschland - Berlín / Německo
  • Metro Helsinky
  • Strassenbahn Oslo
  • ETR 500, Italien
  • DDM, Holland
  • Z1-Wagen, Jugoslawien
  • Metro Praha
  • Prodejny DISKONT PLUS / Česká republika
  • Administrativní centrum ANDĚL CITY - Praha
  • Philip Morris - Kutná Hora


 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.