logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Elektrický parní kotel Bosch na Islandu již v provozu

Obrázek č. 1: Elektrický parní kotel Bosch ve výrobním závodě na zpracování ryb na Islandu
Obrázek č. 1: Elektrický parní kotel Bosch ve výrobním závodě na zpracování ryb na Islandu

Nejnovějším produktem v portfoliu průmyslových kotlů Bosch jsou elektrické parní kotle. V rámci Evropy se jich již podařilo několik nainstalovat a uvést do provozu. Jeden z prvních instalovaných elektrických parních kotlů Bosch najdeme na Islandu.

Tento nový kotel je 100% elektrický, a tím klimaticky neutrální. I na Islandu tak přispívá k ochraně klimatu, a to ve výrobním závodě na zpracování ryb. Konkrétně je „zelená“ pára použita při výrobě recyklovatelných obalů pro rybí produkty. Společnost, která výrobní závod provozuje, se v rámci pilotního projektu rozhodla pro ELSB (elektrický parní kotel) Bosch s výkonem 4 t/h páry. Důležitým faktorem ekologického procesu je zdroj elektrické energie, která pochází z obnovitelných zdrojů, jako je voda a vítr. Finální výroba páry je tak obzvláště šetrná k životnímu prostředí.

Kromě bezemisní výroby páry se systém Bosch vyznačuje vysokou flexibilitou provozu. Elektrický parní kotel umožňuje rychlou a přesnou reakci na velmi proměnlivé zatížení při výrobě obalů. V porovnání s kotlem s hořákem lze kotel ELSB rychleji spustit na plné zatížení a má širší regulační rozsah – plynulou regulaci v rozsahu 0–100 %. Kromě toho při zapnutí a vypnutí kotle nedochází k žádným ztrátám provětráváním. Elektrické napájení a řízení kotle (BCO) jsou ideálně přizpůsobeny systému. Řídící systém kotle BCO optimalizuje součinnost mezi ELSB, zásobníkem páry SAM a spotřebiči ve výrobě. Tím je zajištěna trvale vysoká kvalita páry, účinnost a spolehlivost provozu. Modul úpravy vody zásobuje kotel tepelně upravenou napájecí vodou zcela automaticky.

Obrázek č. 2: Schéma zapojení elektrického parního kotle Bosch ve výrobním závodě na Islandu
Obrázek č. 2: Schéma zapojení elektrického parního kotle Bosch ve výrobním závodě na Islandu

Díky elektrickému parnímu kotli ELSB je provoz u zákazníka zcela neutrální z hlediska CO2, vysoce účinný a má vynikající dynamiku výroby páry. Řešení od společnosti Bosch je přizpůsobené na míru a připravené na budoucnost.


Bosch Termotechnika s.r.o. - Průmyslové kotle
logo Bosch Termotechnika s.r.o. -  Průmyslové kotle

Společnost Bosch Termotechnika s.r.o. vyrábí a dodává: průmyslové kotle parní, horkovodní, teplovodní, kotle na biomasu a dále komponenty, příslušenství kotlů, příslušenství kotelny a náhradní díly ke kotlům. Naše služby: prodej, uvádění do provozu, ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.