logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Spočítejte si, kolik ušetříte s LG spotřebiči

Jak si vybraná chladnička, pračka a sušička stojí na trhu v porovnání s konkurencí a jaké náklady na provoz jsou s ním spojené? Nezávislý nástroj Youreko pro výpočet úspory energie vám pomůže porozumět finančním výhodám nákupu LG spotřebiče.

Nástroj Youreko je dostupný pro chladničky, pračky a sušičky

Nezávislý nástroj Youreko pro výpočet úspory energie vám pomůže porozumět finančním výhodám nákupu LG spotřebiče. Zodpoví vám, jak si spotřebič stojí na trhu v porovnání s konkurencí a jaké náklady na provoz jsou s ním spojené. Zároveň se dozvíte, jaký vliv bude mít používání spotřebiče na životní prostředí.

Co znamenají medailová hodnocení?

Výrobky řadíme podle hodnocení do 5 pásem podle jejich úspory energie. Medailové hodnocení je uděleno každému produktu na základě skupiny, ve které se nachází.

Jak funguje Kalkulátor spotřeby energie s LG spotřebiči?

  1. Produkty na trhu jsou načteny ze stránek výrobce a/nebo prodejce. Produkty jsou načítány z trhu denně. Nové produkty jsou obvykle přidány do databáze za jeden až dva dny.
  2. Náklady na energii za celou dobu životnosti jsou vypočteny pro všechny produkty. Údaj spotřeby energie je převzat přímo z produktového listu vydaného výrobcem. Průměrné využití pro různé kategorie je převzato ze zprávy Energy Saving Trust. Průměrná životnost pro každou kategorii je také převzata ze zprávy Energy Saving Trust. Průměrný tarif: Je přebrán z údajů zveřejněných Eurostatem (Evropský statistický úřad). Průměrné roční zvýšení tarifu: Opět převzato z Eurostatu, jsou přezkoumány historické údaje o tarifech za posledních 10+ let, aby se určil průměrný roční nárůst nákladů na elektřinu.
  3. Výpočet poskytuje informace o tom, jak si jednotlivé produkty stojí v porovnání s podobnými produkty na trhu.

Kalkulátor spotřeby energie s LG spotřebiči – POZOR, pro umožnění funkce kalkulátoru je nutné na stránce akceptovat všechny soubory cookie.

Co jsou to podobné produkty?

Všechny úspory, hodnocení a srovnání jsou založeny na podobných produktech, což je obecně velikost nebo kapacita produktu.  Je nezbytné porovnávat podobné produkty, protože například nemá smysl porovnávat provozní náklady 6kg pračky s 10kg pračkou, protože pračka s větší kapacitou pravděpodobně spotřebuje více energie.

Pro oblast chlazení, protože neexistují žádné standardní velikosti, jsou pro srovnání produkty rozděleny do podkategorií podle typu a kapacity. Například nemá smysl porovnávat spížovou (skladovací) lednici s modelem, který má mrazicí box, protože mrazničky spotřebují mnohem více energie. Stejně tak nemá smysl srovnávat mrazničku dělenou v poměru 50/50 s mrazničkou dělenou v poměru 70/30, protože model s poměrem 50/50 spotřebuje mnohem více energie než model s poměrem 70/30.

Příklady klasifikací:

  • Myčky na nádobí: Klasifikace podle velikosti: kompaktní, štíhlá nebo plná velikost.
  • Mrazničky: Klasifikace podle typu a objemu: box 100–199 litrů, box 200–299 litrů,
  • podpultový, stojanová 100–199 litrů, stojanová 200–299 litrů atd.
  • Lednice s mrazákem: Klasifikace podle typu a objemu: 50/50 100–199 litrů, 50/50 200–
  • 299 litrů, americký typ 500–599 litrů, americký typ 600–699 litrů atd.
  • Lednice: Klasifikace podle typu a objemu: skladovací podpultová, skladovací 100–199 litrů,
  • skladovací 200–299 litrů, podpultový mrazicí box, mrazicí box 100–199 litrů, mrazicí box
  • 200–299 litrů atd.
  • Sušičky prádla: Klasifikovány podle kapacity: 7 kg, 8 kg, 9 kg, 10 kg, atd.
  • Pračky se sušičkou: Klasifikovány podle prací kapacity: 7 kg, 8 kg, 9 kg, 10 kg, atd.
  • Pračky: Klasifikovány podle kapacity: 7 kg, 8 kg, 9 kg, 10 kg, atd.

Proč se pro srovnání používají produkty s různou účinností?

Jedním z nejlepších způsobů pro pochopení toho, jak je daný produkt energeticky účinný ve srovnání s ostatními, je zjistit, kde se nachází v sortimentu všech produktů na trhu. Porovnání umožňuje vidět, jak široký je rozsah nákladů na energii u různých produktů a kde se konkrétní produkt v řadě nachází.

Úspora energie, spočítejte si, kolik ušetříte s LG spotřebiči

Nástroj zobrazuje úsporu energie ve srovnání s nejméně účinným podobným modelem na trhu. Například „úspora energie 6 990 Kč“ se ukáže při prohlížení 10kg pračky ve srovnání s nejméně účinnou 10kg pračkou na trhu. Díky tomu si můžete okamžitě porovnat, jaký je rozdíl v úspoře energie u 10kg modelů.

Hodnocení úspor energie

Na základě úspory jejich energie jsou produkty oceněny zlatou/stříbrnou nebo bronzovou medailí.
Například výpočet zobrazuje „Zlato pro úsporu energie“ při prohlížení 8kg bubnové sušičky ve srovnání se všemi 8kg bubnovými sušičkami na trhu.
Díky tomu můžete na první pohled vidět, které sušičky na 8 kg jsou nejlépe hodnocené z hlediska úspory energie.

Doporučení založená na úsporách energie

V případě, že jsou nalezeny alternativy, tak nástroj obsahuje doporučení pro každý výrobek, který poskytuje jasný finanční přínos v oblasti úspor energie. Například při prohlížení 9kg pračky je nalezen alternativní produkt, jehož nákup je o 1 000 Kč dražší, ale provozní náklady stojí o 4 973 Kč méně, takže vám ve výsledku ušetří 3 973 Kč. Celý web je prohledán takovým způsobem, který vám nalezne podobné alternativní produkty, které mohou být v prvotní investici o něco dražší, ale z dlouhodobého hlediska jsou finančně výhodnější.

Při prvním otevření nástroje uvidíte rozsah úspor energie za celou dobu životnosti. Pokud chcete vidět náklady na energii, můžete jednoduše kliknout na tlačítko „Zobrazit náklady na energii“.





Doplnění redakce:
Pro zadání ceny energie lze využít Kalkulátor cen energie TZB-info


LG Electronics CZ
logo LG Electronics CZ

LG Electronics, divize KLIMATIZACE Therma V Komerční klimatizace Klimatizace pro obytné budovy Získejte kontrolu nad teplotou prostoru, ve kterém pobýváte. Dopřejte správnou provozní teplotu také serverům a další počítačové technice ve vaší firmě. ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.