logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Proběhla konference NZEE 2022, řešila se hlavně energetická krize v ČR a EU


Konference NZEE 2022

V termínu 22.6 až 24.6.2022 se uskutečnil 43. ročník tradiční elektrotechnické konference Nekonvenční zdroje elektrické energie (NZEE). Na konferenci se sešlo více jak 70 odborníků z Česka a Slovenska.

Reklama

Mezi hosty nechyběli přední odborníci na elektrotechniku, obnovitelné zdroje, fotovoltaiku nebo bateriová uložiště. Letošní ročník konference se od toho předešlého výrazně lišil v jednáních „za plentou“. Zatímco v minulém i předminulém ročníku byla častým námětem kuloárních diskusí pandemie covid-19, letos se hlavním tématem stala aktuální energetická situace v České republice, resp. v celé Evropské unii. V rámci diskusí zazněla celá řada velmi zajímavých a fundovaných názorů od odborníků z jednotlivých oblastí. Posluchač se tak mohl setkat s různými pohledy na současnou energetickou krizi a její možná řešení.

Odborný program konference byl, jako již tradičně, rozšířen o doprovodný program spojený s výletem – exkurzí. Letošní ročník konference se uskutečnil v prostorách Wellness Hotelu Panorama ležícím v chráněné krajinné oblasti Moravského krasu. Účastnící konference si tak mohli užít nejen vodních radovánek, kterými je hotel vyhlášený, ale také navštívit například propast Macocha, projet se lanovkou ke vstupu do Punkevních jeskyní, kde na ně čekala prohlídka a plavba lodí na ponorné říčce Punkvě. V rámci doprovodného programu nechyběla ani ochutnávka exotických rumů s fundovaným someliérským výkladem.

Děkujeme generálním partnerům konference, společnosti ČEPS, a.s. a společnosti Pragolab s.r.o. Společnost ČEPS je výhradním provozovatelem přenosové soustavy v České republice. V rámci České republiky poskytuje společnost ČEPS, nejen přenosové služby a služby spojené se zajištěním rovnováhy mezi výrobou a spotřebou elektrické energie ale také zajišťuje přeshraniční přenosy pro export, import a tranzit elektrické energie. Společnost Pragolab patří mezi lídry českého a slovenského trhu v oblasti laboratorních zařízení. Společnost zajišťuje prodej a servis špičkových laboratorních přístrojů z oboru analytické chemie a fyzikálních měření.

Celý organizační výbor konference by tímto rád poděkoval všem účastníkům za hojnou účast, za množství vysoce kvalitních příspěvků a plodnou diskusi. Rovněž náš velký díky patří všem partnerům konference za jejich podporu a spolupráci.

Již nyní se můžete těšit na 44. ročník konference NZEE, který se opět uskuteční v prostorách Wellness Hotelu Panorama v nádherném prostředí Moravského krasu.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.