logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Stavárna on-line – návštěva u ekonomů

Stavárna on-line – projekt virtuální prohlídky nejen pro zájemce o studium

prof. Ing. Renáta Schneiderová Heralová, Ph.D.
prof. Ing. Renáta Schneiderová Heralová, Ph.D.

Učíme, jak založit stavební firmu, jak zpracovat podnikatelský záměr, jak připravit konkrétní stavbu. Development, oceňování majetku a realitní trh jsou součástí výuky včetně praktických zkušeností.

Reklama

Učíme, jak založit stavební firmu, jak zpracovat podnikatelský záměr, jak řídit lidi. Ale také jak připravit konkrétní stavbu, kolik bude stát, jak dlouho bude trvat, připravit její zásobování, připravit smlouvu o dílo. A na závěr také, jak stavbu provozovat a jak ji prodat, aby investorovi přinesla zisk,“ říká ve videu prof. Ing. Renáta Schneiderová Heralová, Ph.D..

Video je součástí projektu STAVARNA.ONLINE, který na plánu dejvické budovy nabízí prohlídkovou trasu se zastávkami, které formou videa nebo virtuální prohlídky představují zajímavá místa jednotlivých studijních programů.

Škola hrou a student developerem

Věnujeme se i developmentu a realitnímu trhu. Hned do prvního ročníku bakalářského studijního programu Management a ekonomika ve stavebnictví jsme zařadili předmět development, oceňování majetku a realitní trh. V tomto předmětu se snažíme studentům představit, jak funguje trh s rezidenčními a komerčními nemovitostmi a každý ze studentů si zahraje na developera, protože pro vybrané území zpracuje analýzu trhu, navrhne, jakými stavbami území zastavět, navrhne financování tohoto projektu a spočítá, zda projekt bude ziskový.




Management a ekonomika ve stavebnictví, nový obor s mezinárodní akreditací

Věříme, že nový obor Management a ekonomika ve stavebnictví zaujme a studenty osloví. Máme v ČR jediný navazující magisterský program, který je mezinárodně akreditován právě v oblasti realit a oceňování nemovitostí a naši absolventi pak mají zkrácenou dobu pro vstup do mezinárodní organizace a usnadňuje jim to zaměstnávání v mezinárodních firmách,“ upozorňuje na významný benefit prof. Schneiderová Heralová.




Celá prohlídka Stavební fakultou ČVUT Praha STAVARNA.ONLINE

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.