logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Designblok 2020 v prostorách bývalého kláštera v Praze

Hlavním dějištěm 22. ročníku bude 7. až 11. října 2020 nově Gabriel Loci, prostor bývalého kláštera svatého Gabriela v Holečkově ulici na pražském Smíchově.

Reklama

Atraktivní kontrast historických prostor a současného designu

„Po pěti velmi úspěšných letech na pražském Výstavišti, kdy se nám, díky stabilitě prostoru, podařilo dostat Designblok do správného mezinárodního kontextu, jsme se rozhodli pro tento rok tuto kontinuitu přerušit a využít areál Gabriela Loci, bývalého kláštera svatého Gabriela v Holečkově ulici jako hlavní výstavní místo.
Budova kláštera byla původně postavena jako ústav pro výchovu mladých dívek z dobrých rodin. Jedná se o specifickou architekturu v beuronském stylu s mnoha zachovanými prvky. Kontrast historických prostor a současného designu bude bezesporu návštěvně i výstavně velmi atraktivní. Tento princip se nám osvědčil i v minulosti, například v Grand hotelu Evropa, továrních halách v Karlíně, nebo Nákladovém nádraží Žižkov,“
uvedla ředitelka Designbloku Jana Zielinski.

Unikátní budova bývalého kláštera

Areál Gabriela Loci se nachází v sousedství zahrady Kinských, byl postavena v letech 1888–1891 dle návrhu benediktinských mnichů, funkci kláštera plnila do roku 1919 a později vlastněná Českou poštou fungovala jako Poštovní muzeum, Poštovní poukázková ústředna nebo Ředitelství pošt Praha. Koncem listopadu 2019 Česká pošta prodala klášter realitní společnosti Cimex Invest.
„Propojování výjimečného designu s dokonalou funkčností je filozofie, s kterou pracujeme u většiny našich projektů. Ve spolupráci s renomovanými designéry a architekty jsme zrekonstruovali naši hotelovou síť OREA Hotels & Resorts. V loňském roce jsme otevřeli cowork Mo-cha v Brně a další coworkingové prostory plánujeme otevřít v brzké době i v Praze. Spolupráce na Designbloku a jeho uvedení do jedinečných prostor kláštera svatého Gabriela byl tak přirozený krok. Je nám potěšením, že můžeme být partnerem takové inspirativní akce, a s radostí tak otevíráme klášter lidem a jejich vášni pro skvělý design,“ vysvětlil důvody poskytnutí unikátních prostor generální ředitel Cimex Group Miroslav Kosnar.

Designblok 2020 od 7. do 11. října 2020

Otevírací doba
  • Designblok 2020 je otevřen každý den od 10:00 do 22:00. (adresa: Holečkova 106/10, 150 00 Praha 5)
Ceny vstupenek
  • Dospělí 150 Kč
  • Studenti, ZTP, důchodci 100 Kč
  • Děti do 15 let včetně 50 Kč
  • Školy s pedagogickým dozorem 100 Kč/osoba
  • Pedagogický dozor 50 Kč
Uvedená cena platí vždy pro jeden sektor a jeden časový slot. Psi na Designblok bohužel nesmí.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.