logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Novinky v sortimentu G-TERM pro rok 2004

G-TERM uvedl na trh další novinky pro systémy vytápění a chlazení - kapilární rohože, fan-coilové jednotky, rozdělovače do topných okruhů a oběhová čerpadla. Využijete-li nyní kompletní nabídky G-TERM, můžete sestavit celý systém s řadou výhod pro všechny - nejen pro konečné zákazníky, ale i projektanty a dodavatele.

Kapilární rohože

Běžné způsoby podlahového vytápění jsou s úspěchem využívány v řadě domácích i průmyslových aplikací. G-TERM vstupuje na český trh s novým způsobem vhodným pro vytápění i chlazení nejrůznějších objektů. Základem systému jsou kapilární rohože - soustava tenkých plastových trubiček umístěných těsně pod povrchem stavební konstrukce. Uvnitř trubiček proudí médium, které rychle a efektivně (prakticky beze ztrát) předává tepelnou energii okolí.

Díky své flexibilitě mohou být kapilární rohože G-TERM instalovány v podlahách, stěnách, stropech budov, nízká hmotnost dovolí instalaci i do stropních podhledů. Hodí se do nových i rekonstruovaných objektů, kde je jejich hlavní výhodou minimální konstrukční výška. Možnost aplikace je velice široká, lze jimi ohřívat nebo chladit velkoobjemové nádoby, své použití najdou i v exteriérech.

Blíže jste se mohli s použitím kapilárních rohoží seznámit v článku Systém vytápění a chlazení kapilárními rohožemi G-TERM zveřejněném dne 25.5.2004 na portálu TZB-info.


Fan-coilové jednotky a vzduchové chladiče

Fan-coilové jednotky postupně začínají vytlačovat klasické radiátory nejen z průmyslových a administrativních objektů, ale i z domácností. Jejich základní výhodou je možnost použití v nízkoteplotních systémech vytápění, např. s tepelným čerpadlem, a kombinace topení a chlazení v jednom zařízení.

Fan-coily G-TERM jsou montovány na stěnu jako běžné radiátory nebo pod stropem místnosti. Jsou osazeny tangenciálním ventilátorem (řada LUCRO, topný výkon do 6,2 kW, chladicí výkon do 2,6 kW) nebo ventilátorem radiálním (řada ESTRO, topný výkon do 24,5 kW, chladicí výkon do 11 kW) a vzduchovým filtrem. Jednotky v kazetovém stropním provedení (řada CASSETTE) jsou určeny především do administrativních prostor. Průmyslové fan-coily (řada AREO) samozřejmě dosahují větších výkonů topení a chlazení. V sortimentu G-TERM jsou i vysokotlaké fan-coily pro zabudování do vzduchotechnického potrubí.



Do sortimentu G-TERM patří rovněž vzduchové chladiče kapaliny, tzv. chillery, které se používají jako efektivní zdroje chladu pro klimatizační a chladicí jednotky. Chladicí výkon dosahuje až 243 kW. Tzv. dry coolery jsou určeny pro použití pouze v letním období a v systémech topení a chlazení s tepelnými čerpadly je lze použít i jako tzv. aktivní mařiče tepla, tedy v případech, kdy nelze tepelný výkon čerpadla racionálně využít pro účely vytápění nebo ohřevu TUV.

Výhody
  • uzavřený rám s nízkou konstrukční výškou
  • tiché nebo velmi tiché provedení
  • nerezové díly
  • jednoduchá montáž
  • atraktivní design pro domácí i průmyslové použití

Rozdělovače do topných a chladicích okruhů

Kompaktní rozdělovače G-TERM se na místě montáže sestavují ze stavebnicových prvků. Základní stavební prvky jsou vyrobeny z plastu zesíleného skelnými vlákny, díky čemuž jsou rozdělovače lehké, mechanicky odolné, dokonale korozivzdorné a jejich komorová konstrukce nevyžaduje dodatečnou izolaci, těsnost je zaručena O-kroužky. Napojení na vlastní okruh je mosazným šroubením.

Standardně jsou osazeny průtokoměrem, regulačním ventilem s ruční regulací. Lze je vybavit servopohonem, odvzdušňovacím ventilem, teploměrem a dalšími prvky. Jsou použitelné pro jakoukoli kvalitu vody v rozmezí teplot od -20 °C do +90 °C. Dodávají se v několika typových řadách, vhodný typ vám doporučíme na požádání. Samostatnou řadu tvoří robustní rozdělovače pro primární okruh tepelných čerpadel.

Výhody

  • rychlá montáž
  • variabilita (napojení do systému zleva či zprava, vývody topných okruhů lze otočit o 180°, možnost jednotrubkového provedení, distančními mezikusy lze měnit rozteče vývodů a tím vytvořit moderní náhradu dosluhujících zařízení)
  • až o 50% nižší tlaková ztráta než u jiných systémů
  • barevné odlišení okruhů
  • atraktivní design vhodný i pro náročné zákazníky


Oběhová čerpadla

Oběhová čerpadla se používají pro aplikace topení, chlazení a klimatizace, v technologických procesech, lze je samozřejmě použít i pro běžné čerpání užitkové vody.

Oběhová čerpadla G-TERM v základních typových řadách pracují v teplotním rozsahu od -15 °C do +140 °C, tlakovém pásmu 6 až 16 bar, výkonová řada začíná s průtoky 4 m3/hod při výtlaku do výšky 5 m a končí na průtoku 160 m3/hod při výtlaku do výšky 60 m. Jsou kompatibilní se všemi standardními prvky, rychle a snadno se instalují, lze je dokonale přizpůsobit hydraulickému systému v nejrůznějších provozních podmínkách a zaručit tak konstantní tlak v celé soustavě.

Některé typy čerpadel mohou být vybaveny elektronickou regulací a LCD displejem pro snadné ovládání.

Specialitou jsou oběhová čerpadla G-TERM řady NMT, NMT D s novým typem motoru s permanentními magnety a integrovanou elektronickou regulací umožňující regulovat podle libovolného parametru (p, t, Q). Díky bezeskluzovému provozu s vysokou účinností se snižuje energetická spotřeba čerpadla až na pouhých 60% ve srovnání s běžnými typy motorů.

Výhody

  • široký rozsah použití
  • spolehlivý provoz
  • nízká spotřeba energie
  • dlouhá životnost
  • tichý chod

Další informace naleznete v TZB-katalogu výrobků - značka G-TERM.


HENNLICH s.r.o.
logo HENNLICH s.r.o.

Systémy vytápění a chlazení s tepelnými čerpadly Waterkotte - tepelná čerpadla voda/voda, země/voda a vzduch/voda. Aplikace od rodinných domů až po profesionální řešení velkých výkonů v průmyslových objektech, administrativních budovách, hotelích, školách, ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.