logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Japonská technologie ohřevu TUV

Firma REGULUS uvedla na trh na veletrhu Aqua-therm 2003 plynový ohřívač vody INFINITY. Použitá koncepce průtokového ohřívače je v mnoha směrech naprosto nová a u průtokových ohřívačů TUV na našem trhu se podobné zařízení nevyskytuje.

Ohřívač vody Infinity připravuje teplou vodu konstantní teploty, dle její okamžité potřeby. Přes své malé rozměry a hmotnost dosahuje výkonu až 44,5 kW a dokáže ohřívat až 32 l vody/min. Díky obrovskému regulačnímu rozsahu je minimální výkon pouze 3,5 kW a ohřívač pracuje již při průtoku 2,7 l/min. Díky tomu dokáže bezproblémově zásobovat teplou vodou dům i s několika koupelnami a dalšími odběrnými místy.



Ohřívač INFINITY
Hlavní přednosti ohřívače vody INFINITY

  1. stálá teplota vody i při současném odběru na více místech

  2. možnost kaskádního řazení pro velké výkony

  3. dálkové ovládací jednotky umožňují komfortní obsluhu

  4. vysoká účinnost

  5. ekologické spalování

  6. úspora místa a nízká hlučnost

  7. bezpečnost

1. stálá teplota
Díky elektronicky snímanému průtoku TUV je okamžitě přizpůsoben výkon ohřívače dříve, než se to projeví na výstupní teplotě.

Ohřívač je také vybaven by-passem protékající vody, který je osazen plynule elektronicky řízeným ventilem. Další takový ventil řídí průtok vody výměníkem. Díky teplotním čidlům na výstupu z výměníku a na výstupu z ohřívače je voda bez zpoždění udržována s vysokou přesností na nastavené teplotě směšováním vody z výměníku a z by-passu.

2. možnost kaskádního řazení
Jednoduše lze tvořit kaskády s použitím speciálních tlakovou diferencí ovládaných ventilů bez nároku na kaskádový regulátor. Pro složitější aplikace s větším počtem jednotek je možné použít speciální elektronický kaskádový regulátor.

3. dálkové ovládací jednotky
Pro vysoký komfort obsluhy je ke každému ohřívači dodávána ovládací jednotka pro umístění do kuchyně či koupelny, s možností nastavovat požadovanou teplotu a sledovat její skutečnou hodnotu.

Luxusnější ovládací jednotka s hlasovým výstupem nabízí navíc i možnost zadání požadovaného množství vody (např. pro napouštění vany). K zastavení průtoku po splnění zvoleného objemu vody o zadané teplotě používá jednotka interní ventily.

K jednomu ohřívači lze připojit až 4 ovládací jednotky, jednotka zachovává bezpečnost při křížení požadavků.


4. účinnost
Řada ohřívačů Rinnai Infinity si udržuje svou vysokou provozní účinnost v mnohem širším rozsahu odběru TUV, než dokáží jiné typy ohřívačů TUV.

Rinnai Infinity ohřívá vodu pouze při jejím průtoku - ohřívá tedy jenom to množství vody, které okamžitě potřebujete. Naproti tomu standardní bojlery neustále dohřívají vodu na nastavenou teplotu, bez ohledu na její potřebu. Ohřívače Rinnai Infinity mají ekonomický provoz při nízkém i vysokém odběru TUV.


Vnitřní uspořádání
ohřívače INFINITY
Klasické bojlery a průtokové ohřívače dodávají vodu o vysoké teplotě. To znamená, že i trubky teplé vody v domácnosti jsou velmi horké. Díky uživatelsky komfortně nastavitelné teplotě pomocí kuchyňské či koupelnové ovládací jednotky dodává Infinity TUV o přesné požadované teplotě, což snižuje tepelné ztráty a šetří provozní náklady.


5. spalování
Ventilátor dodávající spalovací vzduch má plynule řízené otáčky a je osazen jejich snímačem. Ten společně s čidlem teploty nasávaného vzduchu poskytuje přesné informace o množství a teplotě spalovacího vzduchu řídící elektronické jednotce. Ta na základě těchto informací optimalizuje spalovací proces. Hořák s plynulou modulací je navíc rozdělený na 3 části ovládané sekčními plynovými ventily. Díky tomu má Infinity široký výkonový rozsah 3,5 - 44,5 kW resp. 2,7 - 32 l/min.


6. rozměry a hlučnost
Ohřívač je kompaktní zařízení o rozměrech pouze 600x350x224 mm. To jsou rozměry nesrovnatelně menší, než má jakýkoli bojler. Hmotnost je pouhých 22 kg.
Vzhledem k výkonu ohřívače je maximální hlučnost 49 dB(A) překvapivě nízká.


7. bezpečnost
Ohřívač je v provedení s uzavřenou spalovací komorou, která vylučuje únik spalin do místnosti. Při překročení teploty o 3 °C nad stanovenou hodnotu se prioritně vypíná hořák. Dále je ohřívač vybaven havarijním termostatem, Bi-metalovým spínačem pro ochranu proti zbytkovému plameni a další tavnou pojistkou na výměníku a pojistným ventilem. Samozřejmostí je elektronické zapalování a kontrola plamene ionizací.

Díky okamžitému ohřevu bez akumulace nehrozí nebezpečí výskytu bakterií Legionelly.


REGULUS spol. s r.o.
logo REGULUS spol. s r.o.

Regulus byl založen roku 1992 v Praze a od té doby se podařilo vybudovat stabilní ryze českou firmu, která dnes celkem zaměstnává, i ve svých dceřiných společnostech, téměř 180 kvalifikovaných pracovníků. Jedná se o dynamicky se rozvíjející firmu ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.