logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Co lze očekávat od konference Východ 2003 a od 2. REHVA technického semináře?

Petr Cankař z firmy ATMOS a Karel Kabele, předseda Společnosti pro techniku prostředí odpovídají na dotaz, co očekávají od Mezinárodní konference Východ 2003 a semináře REHVA.

Reklama

"ATMOS chápe tuto konferenci jako dobré pokračování započaté práce, a proto ji vítá. Pro naši firmu, která exportuje 70 % své produkce do zemí celé Evropy, je důležité, aby veškeré normy a předpisy vyžadované v těchto zemích od výrobců byly shodné. Je nutné, aby byly navzájem uznávány odborné kvalifikace. Veškeré rozdíly přinášejí jen opakování lidského úsilí a vynakládání finančních prostředků, které nejsou malé."

Petr Cankař, firma ATMOS

"Koho by z odborníků nezajímala problematika úspor energie a vnitřní prostředí budov? Kdo by nechtěl mít přehled o předpisech v oblasti TZB v zemích EU? Proto mohu všechny zájemce o sofistikovanou část Aqua-thermu Praha pozvat na 2. REHVA technický seminář. Účast přislíbili přední evropští odborníci z oblasti techniky prostředí a technických zařízení budov. Poprvé na pražském odborném fóru vystoupí se svou novou přednáškou prof. Ole Fanger z Dánska, autor základních předpisů z oblasti vnitřního prostředí budov (PPD, PMV index), dále budete mít možnost vyslechnout přednášku dalších odborníku z praxe i akademických kruhů a konfrontovat své názory s jejich.
Chtěl bych připomenout, že REHVA, evropská asociace společností pro techniku prostředí sdružuje v tomto okamžiku 27 národních členských společností s celkem více než 110 000 členy je největší společností v oblasti techniky prostředí na světě. Očekávám, že vzájemná výměna informací a zkušeností a navazování partnerských kontaktů mezi jednotlivými členskými zeměmi nás posune zase o kus dál. Vývoj v našem oboru je přece neustále nutné korigovat s ohledem na budoucnost, kterou koneckonců připravujeme pro naše děti."

Karel Kabele, předseda Společnosti pro techniku prostředí

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.