logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

PROTHERM - kvalita za rozumnou cenu


Podstatnou část našeho sortimentu budeme prezentovat, jako každoročně,
na nejrozsáhlejším stánku mezinárodního veletrhu AQUA-THERM Praha 2003


v pavilónu G, stánek PROTHERM 201

ve dnech 25. až 29. listopadu 2003.
Srdečně Vás zveme k jeho návštěvě.



Letošní dosavadní velmi dobré výsledky prodejů kotlů Protherm na českém, slovenském i na ostatních trzích v celkem pětadvaceti zemích světa nás opravňují pozitivně hodnotit nejen kvalitu našich kotlů, ale i jejich vysokou prodejnost v důsledku příznivých prodejních cen.

S tím samozřejmě úzce souvisí i dostatečně široký sortiment nabízených kotlů, který pokrývá naprostou většinu požadavků našich zákazníků. To se týká nejen plynových kotlů, ale i stále významnějšího prodeje elektrokotlů. Naše firma se zabývá především produkty pro tato topná média a nepodlehla podle našeho názoru dočasnému zvýšenému zájmu o kotle na tuhá paliva, který se projevuje na českém trhu, protože z hlediska ekologického, energetického a především s ohledem na komfort obsluhy, nevidíme u kotlů na tuhá paliva úspěšnou perspektivu.

Dosahované prodejní výsledky potvrzují, že orientace na zemní plyn a systematické rozšiřování sortimentu slaví úspěch. U plynových kotlů došlo v našem sortimentu v poslední době především k rozšíření o nabídku kotlů vyšších výkonů pod obchodním názvem PROTHERM Grizzly. Devětadevadesáti kilowattový stacionární litinový kotel 100 KLOE PROTHERM Grizzly obdržel zlatou medaili na veletrhu PRAGOTHERM 2003 a je prvním z této řady již uvedeným na trh. V současné době se na trh dostává také 85 KLOE PROTHERM Grizzly o výkonu 85 kW a připravují se kotle o výkonech 130 a 150 kW.

Celá tato řada kotlů jsou kotle dvoustupňové, jejich stupně výkonu jsou 59/85, 70/99, 91/130 a 107/150 kW. Podstatnou novinkou u těchto kotlů je patentované řešení rozdělovače vratné otopné vody uvnitř litinového tělesa, které zabraňuje jeho zanášení. Rozdělovač vratné otopné vody ve spolupráci s termostatem oběhového čerpadla umožňuje provozovat kotel při velmi nízkých teplotách vratné otopné vody. Na český trh se dostávají kotle PROTRHERM Grizzly pouze v provedení EKO a mají označení "ekologicky šetrný výrobek". Kotle PROTHERM Grizzly lze velmi jednoduše řadit do kaskád a dosahovat tak až MW výkony. Jejich vysoká účinnost, nenáročná obsluha, dlouhá životnost litinových výměníků a snadná montáž je předurčuje jako ideální náhradu za dálkové topení.

Kotle řady PROTHERM Grizzly také účelně doplňují stávající a velmi úspěšný prodej stacionárních litinových kotlů řady PROTHERM Medvěd 20, 30, 40 a 50 KLO s elektronickým zapalováním nebo PLO s plamínkem. Tyto kotle jsou dvoustupňové a co je velmi podstatné, mohou být opatřeny nástavcem tzv. poloturbem, který umožňuje přímý vývod odkouření zdí nebo střechou a nepotřebuje komín, který lze použít na odkouření jiného zdroje. Poloturbo proto, že kotel sice má nucený odtah spalin, ale nasává vzduch pro hoření z místnosti, to však většinou u stacionárních kotlů nečiní žádné potíže. Kotle PROTHERM Medvěd 20, 30 a 40 KLZ jsou nabízeny ve variantě se zabudovaným 90 litrovým zásobníkem TUV a modulovaným výkonem (12-17; 18-26; 24,5 - 35 kW). Tyto kotle si získaly velkou oblibu nejen v České a Slovenské republice, ale i v Polsku, Maďarsku, kam se vyvážejí v desetitisícovém objemu. Vestavěný mikroprocesor u těchto stacionárních litinových kotlů se zásobníkem TUV zajišťuje společně s vnějším čidlem ekvitermní regulaci, plynulou regulaci výkonu, autodiagnostiku, protizámrazovou ochranu kotle i zásobníku a doběh čerpadel. Jedná se o velmi "inteligentní" stacionární litinový kotel, jehož prodejnost stále roste.

Skutečně dochází k nárůstu prodejů, přestože mu velmi silně konkuruje stacionární kondenzační kotel PROTHERM Lev s 95 litrovým zásobníkem. Tento kondenzační kotel jsme uvedli na trh před dvěma lety, kdy obdržel Zlatou medaili na mezinárodním veletrhu AQUA-THERM Praha 2001, a to v provedení 20 KKZ o výkonu 16,5 kW. V současné době dodáváme typ PROTHERM Lev 30KKZ, který má plynule modulovaný výkon od 6,5 do 25 kW při teplotním spádu 50/30 °C. Kotel je vybaven desetilitrovou expanzní nádobou pro topný systém a dvoulitrovou pro TUV, kotel splňuje limity pro ekologický provoz, hlučnost do 50 dB, stupeň el. krytí je IP 44, zabudovaná ekvitermní regulace. Svými technickými parametry a především doporučenou cenou 46 430 Kč představuje PROTHERM Lev 30KKZ absolutní špičku mezi kondenzačními kotli nabízenými na českém trhu.

Mezi závěsnými kotli reprezentoval novinku kotel PROTHERM Rys, který se vzhledem ke svému velmi jednoduchému analogovému ovládání, díky nesmírně dobrému servisnímu přístupu k jednotlivým funkčním blokům, díky svým parametrům, které patří k nejlepším mezi bitermickými závěsnými kombinovanými kotli, stal okamžitě po svém uvedení na trh velmi vyhledávaným zbožím. Jedná se o kotel v provedení turbo nebo komín, v obou případech o modulovaném výkonu 8,5 resp. 8,7 až 23 kW s účinností 91,3% a el. krytím IP 44 u typu 23 BTVE, tedy u provedení turbo. Množství dodávané TUV je v obou provedeních 12,5 l/min. při ΔT 25°C. Kotel je vybaven turbínkou snímání průtoku TUV, která zabezpečuje přesnou regulaci teploty TUV. Díky tomu je minimalizováno kolísání teploty TUV při náhlé změně průtoku TUV. Kotel má funkci ECO, která zachovává dostatečný komfort TUV při maximální ekonomice provozu. Doporučená cena těchto kotlů je 20 400 Kč v provedení komín a 22 400 Kč v provedení turbo.

U ostatního stávajícího sortimentu závěsných plynových kotlů nedošlo k žádným změnám. Ani uvedení nového kotle PROTHERM Rys neznamenalo ústup ještě levnějšího provedení PROTHERM Leopard, který má digitální ovládání a je rovněž bitermický kombinovaný závěsný kotel.

K velkému nárůstu prodejů došlo u sestav kotlů se 60-ti litrovým zásobníkem, prodávaným pod obchodním názvem PROTHERM Hydroset. Odborná veřejnost se v praxi přesvědčila o výhodách tohoto nesmírně variabilního setu kotle PROTHERM Panther se zásobníkem. Na trhu se prodává v provedení turbo i do komínu ve výkonovém provedení 24KTO a 24KOO s modulovaným výkonem 9 až 23 kW nebo 12KTO a 12KOO s neobyčejně zajímavým výkonovým rozpětím modulovaného výkonu 3,5 až 11,5 kW. Zvláště spodní hranice 3,5 kW umožňuje instalaci Hydrosetu do prostor s minimálními tepelnými ztrátami a přitom zajišťuje ohřev 60-ti litrového zásobníku TUV výkonem 11,5 kW. Toto unikátní řešení zajišťuje dotápění zásobníku TUV z 30°C na 60°C za 7 minut u 23kW a za 12 minut u 11,5 kW výkonu kotle. Zásobník přitom lze v kompaktním uspořádání disponovat vlevo, vpravo nebo pod kotlem, podle konkrétních požadavků bytu nebo stavby. To má nesmírný význam při rekonstrukcích, kdy je stavební dispozice předem dána. Při všech variantách i při umístění zásobníku pod kotlem je systém umístěn nad podlahou, což je výhodné obzvláště v koupelnách apod. Elektrické krytí kotlů řady Panther je IP 44. Zásobník TUV je opatřen vlastní expanzní nádobou, která minimalizuje tzv. odkapávání.

Standardní nabídku závěsných kotlů doplňují tradičně velmi oblíbené závěsné kombinované kotle řady PROTHERM Panther 24KTV a 24KOV opatřené funkcí komfort, která udržuje automaticky předehřátý primární okruh TUV.

Stálé oblibě se těší i nejdéle vyráběná řada PROTHERM Tiger, což jsou kotle 12 a 24 kW se zabudovaným 45-ti litrovým zásobníkem TUV. Tyto kotle představují unikátní technické uspořádání se zásobníkem TUV umístěným za kotlem, takže jsou na našem trhu rozměrově nenahraditelné pro řešení do různých výklenků apod.

Speciální kapitolu v našem sortimentu představují elektrokotle. Jejich nová řada PROTHERM Rejnok dosáhla několikanásobného ročního nárůstu prodeje. Zaznamenáváme enormně zvýšený zájem o tyto kotle, v nichž je PROTHERM dominující dodavatel na domácí trhy.

Tolik velmi stručný přehled o novinkách a sortimentu kotlů firmy PROTHERM. Daleko více se dozvíte podle Vašich konkrétních požadavků u našich prodejců.


Ochotně Vám Vaše dotazy zodpoví i naši obchodní zástupci, které najdete na těchto telefonních číslech:

1 Jiří Vavřina 602 266 315
2 Ing. Josef Buček 602 321 127
3 Roman Bláha 606 649 261
4 Karel Mlaskač 602 696 142


Protherm (Vaillant Group Czech s.r.o.)
logo Protherm (Vaillant Group Czech s.r.o.)

Společnost Protherm, která velmi sebevědomě vstoupila v roce 1992 na český trh se svým elektrokotlem, patří v současné době mezi přední české značky tepelné techniky. Díky zapojení do koncernu Vaillant Group exportuje Protherm své výrobky do mnoha zemí ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.